iPhone’da gmail hesabı yaratma

Aslında yazının başlığı gmail tabanlı bir mail hesabı yaratma da olabilirdi. Keza servis olarak gmail’i kullanan tüm postalar için yapılması gerekenler aynı. Biz de PCLabs ailesi olarak gmail’ın mail hizmetini kullanıyoruz. IMAP desteğinin olmasının bunda rolü büyük şüphesiz. Hotmail hala bu desteği veremiyor. İkisi arasındaki son kullanıcıya yansıyan en büyük farklardan biri; POP3’te tüm e-postalarınızı telefona indirmesi ve sunucu üzerinde değişikliği desteklememesi yani bir posta sildiğinizde hotmail hesabınızdan silinmiyor. IMAP bu desteği sunuyor. Telefonu kullanırken en büyük sorunlardan biri bu olacaktır. Hotmail hesabınızı sürekliiki kere düzenlemek zorunda kalacaksınız.

Çok da hakim olmadığım bu bilgileri verdikten sonra rehberimizin konusuna geçelim. Her zamanki gibi adım adım anlatımımıza başlayalım:

1. Adım: Ayarlar menüsünün bulunması.

Ekran görüntüleri ile pratik bir şekilde anlatmaya çalışalım. İlk önce ana menüden ayarlara giriyoruz. Burada biraz aşağı indiğinizde “Mail, Kişiler ve Takvimler”i göreceksiniz. Bu menüye girin.

mail menusu

Bu menüde bizim daha önceden tanıttığımız 2 adet mail hesabını görüyorsunuz. Şimdi bir farklı bir e-posta hesabı tanıtacağız ki bazı okurlarımızdan gmail.com uzantılı olmayan ama gmail’ın servisini kullanan mail adreslerini nasıl yapıyoruz soruları ile karşılaşmayalım.

mail kişiler takvim hesap yaratma yeri

2. Adım: Bilgilerin girilmesi.

Biz şimdi hesap eke diyoruz ve alttaki menüye geçiyoruz.

hesap yarat bilgi gir

Buraya ilk olarak herhangi bir ad girmekte özgürsünüz. Bu bir mail yolladığınızda sizin adınıza geldiğini ifade eder. İkinci olarak kullandığınız mail adresini yazıyorsunuz ve şifresini giriyorsunuz. Açıklama olarak da sistemdebu hesaba verdiğiniz ismi giriyorsunuz. Bizim için şu durumda AGMIstanbul olacak.

hesap girildi mail kişiler

Gördüğünüz gibi gmail servisini kullanan bir mail hesabı eklemek bu kadar basit. Tüm ayarları otomatik kendisi yapıyor. Bu ayarların ne olduğuna bakalım.

gmail bilgiler

Giden e-posta sunucusu olarak smtp.gmail.com’u kullanıyor.

3. Adım: Küçük ayarlar

Hesap ayarlarıyla aynı yerde biraz alta indiğinizde mail programı ile ilgili kçük ayarlar yapabiliyorsunuz. Mesela o anda posta kutusunda ne kadar mail olacağını ya da elle mi güncelleneceğini veya * dakikada bir mi güncelleneceğini belirlemek mümkün.

mail ayarlar

Bu ayarların biraz daha altında da mail adreslerinize imza ekleyebilir ya da hangi mail adresinin öncelikli mailiniz olacağını belirleyebilirsiniz.

4. Adım: Mail’lerin kontrol edilmesi.

Şimdi yapmamız gerekenler basit. Telefonun ana ekranında posta simgeli uygulamaya tıklıyoruz.

hesaplar hesap bakış gmail

Burada ufak bir uyarı yapmak istiyorum; bu işlemi kablosuz ağa bağlandığınız bir yerde yapmaya çalışın çünkü bir anda ön tanımlı 200 tane mail indiriyor telefonunuza ve bu kotanızın canına okuyabilir.

Şimdi adımlarımızı tekrarlayalım:

Adım 1: Ayar menüsünün bulunması

Adım 2: Ayarların yapılması

Adım 3: Küçük ayarlar yapma

Adım 4: Mail kontrolü ve sunucudan mailleri indirme

Kaynak: ceplab

4 Cevaplar

  1. gmail dedi ki:

    iphone alıcak param olsa keşke 😀

  2. CanA. dedi ki:

    daha once blackberry telefonda kullandıgım gmaıl mobil uygulaması sanırım iphone ıcın mevcut değil.

    iphone ye kurulum yapınca mailleri telefona indiriyor değil mi? mesela ben telefona indirmesi yerine gmailin serverlarında gereklı ıslemlerı yapmayı tercıh edıyorum. hemde telefon hafızası şişmesin diye.

    gmail’e web den baglanmak yerıne alternatıf var mıdır?

    yoksa telefona dusen postaları silsem , web gmailden de mı sılınecek abaca ?

  3. D.D.Güçlü dedi ki:

    Maksimum 200 adet maili telefonunuza indirebiliyorsunuz. Google’ın mail uygulaması iPhone için var, Hatta sadece google değil, 3. parti diğer bazı uygulamalar da bu hizmeti sunuyor. Mesela, App Box diye bir uygulama var birhayli faydalı.

    Eğer gmail’ın IMAP özelliğini açmışsanız, telefonda yaptığınız tüm değişiklikler birebir gmail hesabınızda da yapılacaktır. Yok, POP mail gibi kullanıyorsanız klasik hotmail gibi telefondaki işlemler hesabınıza uygulanmayacaktır. Buna gmail hesabınızın ayarlar kısmını biraz kurcalayarak ve iPhone’da gelen e-posta sunucusuna imap.gmail.com yerine başka bir şey yazarak deneebilirsiniz. POP için muhtemelen pop3.gmail.com’dur ama emin değilim.

  4. canA. dedi ki:

    teşekkür ederim.

    hesap yöntemi gmail de IMAP imiş .. sonra sizin yönergelerinizdeki gibi gmaili exchage gibi kurarak anlık ileti ( push mail) özelliğini aktif hale getirdim. eşzamanlama ayarı var ve ben maılı telefondan okursam , web ekranında da okuyor , silersem siliyor vb.

    sanki server kontrol gibi geliyor ama storage ye de veri indiriyor mu , yoksa anlık bağlantı mı kuruyor tam emin olamadım..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.