Nokia 6210 Navigator İncelemesi

Yaşadığımız şehirler giderek büyüyor, büyüdükçede bir o kadar karmaşıklaşıyor. Geçtiğimiz bir yolu bir sonraki sefere bulamadığımız oluyor, hele ki büyük şehirlerde yaşıyorsak. Bu sebepten GPS kullanımı da gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladı. GPS özelliğinin telefonlara entegre edilme süreci de bu sayede başlamış oldu. Nokia, 6210 Navigator’dan önce yine navigasyon özelliğini ön plana çıkarmak istediği 6110 Navigator’u piyasaya sürmüştü. Fakat eski versiyonda pusula özelliği bulunmuyordu. Bu yeni versiyon tasarım başta olmak üzere yeni birçok özelliği de bünyesinde barındırıyor.

6210 Navigator birkaç gün önce ülkemizde satışa sunulmaya başlandı, hatta bizim elimize telefon ilk geçtiğinde telefon henüz satılmıyordu. Biz de sizin için piyasada yeni çıkan bu telefonu inceleyelim ve size seçim yapmanızda yardımcı olalım istedik.

Nokia 6210 Navigator
Nokia 6210 Navigator

Genel Özellikler

Şebeke: 3G (WCDMA 900/2100), HSDPA ve GSM/EDGE 850/900/1800/1900
Boyutlar: 103mm x 49mm x 14.9mm
Ağırlık: 117g
Ekran tipi: 16 milyon renkli TFT ekran
Ekran boyutu: 320 x 240 piksel 2,4” QVGA ekran.
Genişletilebilir Hafıza: microSD (maks. 2GB)
Dahili bellek: 120 MB
Bağlantı: Bluetooth, USB 2.0
Kamera: 3.2 megapiksel, bütünleşik (LED) flaş. 2. CIF kamera
Navigasyon: Bütünleşik GPS, A-GPS desteği ile. Yayalar için pusula.

  • Java MIDP 2.0
  • Nokia Maps 2.0
  • FM radyo
  • MP3, MP4, AAC, eAAC+ ve WMA desteği
  • Döküman Görüntüleyici
  • Ajanda
  • Panaromik fotoğraf çekebilme
  • Hesap Makinası
  • Ses Kayıt

Bekleme Süresi: 250 saat
Konuşma Süresi: 3.5 saat

Kutu İçeriği

Nokia 6210 Navigator kutu içeriği
Nokia 6210 Navigator kutu içeriği
  • Nokia 6210 Navigator cihazı
  • Nokia Batarya BL-5F
  • Nokia Stereo Kulaklık HS-47
  • Nokia High Efficiency Charger AC-8
  • Nokia Bağlantı Kablosu CA-101
  • PC Suite & Map Loader 1.3 uygulaması ile CD-Rom
  • Nokia 1GB microSD Kart MU-22
  • Kullanım kılavuzu

Fiziksel Özellikler

Nokia 6210 Navigator’un kutusunu ilk açtığınızda karşınıza çıkacak telefonu oyuncak sanabilirsiniz. Bunun sebebi de ekran korumasının üzerinde bir resmin bulunması. Bunu çıkardığınızda gayet şık bir telefona dönüşüyor fakat üst tuş takımının plastiği çok kaliteli değil maalesef. Kırılma ya da renginin gitmesi açısından değil, sadece pek hoşumuza gitmeyen plastik sesi ilk zamanlar alışana kadar kulak tırmalıyor.

Tasarım bazı noktalarda övgüyü haketse de bazı noktalarda da bir hayli sinirinizi bozabilir. Şimdi bunlara değinelim.

Tuş takımı
Tuş takımı

Kayar kapak yay mekanizması ile yapıldığından diğer bazı Nokia’ların aksine açıp kapaması daha kolay. Fakat tam yarısına geldiğimizde biraz takılıyor gibi oluyor ama sonra sorunsuz bir şekilde açılma-kapanma işlemini yay otomatik hallediyor. Bu takılmanın sebebi yaydan kaynaklanabilir ama çok fazla da kafaya takılacak kadar bir takılma olmadığından eksi bir özellik olarak görmeye gerek yok.

Nokia 6210 Navigator kayar bölme yay mekanizması ile açılıyor.
Nokia 6210 Navigator kayar bölme yay mekanizması ile açılıyor.

Kayar kapak açıldığından altından nümerik tuşlar çıkıyor. Burada tek sorun 1 tuşu diğerlerine göre biraz daha sert yapılmış ama kullandıkça açılacağını tahmin ediyoruz ya da bize gönderilen modelde böyle olmuş olabilir.

Üst bölme ve kısayol tuşları
Üst bölme ve kısayol tuşları

Kontrol tuşlarının gerek yeri, gerek dizaynı çok iyi düşünülmüş. Klasik bir şekilde ortada bir 4 yönlü tuş ve bunun hemen ortasında onaylama tuşu yer alıyor. Üst sol ve sağda onaylama-iptal etme tuşarı yer alıyor, aynı zamanda bu tuşlar ana menüde kısayol olarak kullanılıyor. Açma ve kapama tuşunun işlevleri aynı. Ayrıca bir telefonu kapama tuşu yerine Nokia 6210 Navigator modelinde bu işlevi de kapama tuşuna eklemiş ve bu da çok mantıklı olmuş. Hemen aşağıda Nokia Maps’i açan bir kısayol tuşu bulunuyor. Pratiklik ve telefonun amacı açısından iyi düşünülmüş. Bu tuşlardan biraz daha yüksekte ve bu tuşların aksine biraz da mat siyah olan menü ve silme tuşları yer alıyor. Bu da tasarımın en iyi yanlarından biri çünkü mesaj yazarken silme tuşu ile kapama tuşunu karıştırmanız ya da birine basarken diğerine de yanlışlıkla basmanız imkansız gibi neredeyse. Tuş daha havada olduğundan çok kolay bir şekilde erişilebiliyor.

Alt tarafta herhangi bir giriş yok. Sadece kapak kilidi  bulunuyor.
Alt tarafta herhangi bir giriş yok. Sadece kapak kilidi bulunuyor.

Telefonun en altına herhangi bir giriş konulmamış. Burada sadece arka kapak kilidi var. Bunun olması iyi, hatırlayanlarınız olursa, eski Nokia’larda hep yere düşünce dağılmadan bahsederdik. Bunda öyle bir durum söz konusu olmayacaktır. Açmak için bile yeterince bastırmanız ve aynı anda kapağı göndeden ayırmanız gerekiyor.

Üst tarafta kulaklık girişi ve şarj girişi bulunuyor.
Üst tarafta kulaklık girişi ve şarj girişi bulunuyor.

Üst tarafa kulaklık girişi (2.5 mm) ve şarj girişi konulmuş. Üstte olması bazen şarjda iken telefonla konuşmayı zor hale getiriyor ama çok üstünde durulacak bir detay değil.

Kamera kısayolu ve ses açıp kapama düğmeleri
Kamera kısayolu ve ses açıp kapama düğmeleri

Sağ tarafında ses açıp kapama ve fotoğraf çekme tuşları bulunuyor. Maalesef buradaki ses açıp kapama tuşu yakınlaştırıp-uzaklaştırmaya izin vermiyor.

Bilgisayar bağlantısı girişi

Sol tarafta bilgisayar bağlantı ve Mikro SD kart girişleri bulunuyor. Bizim çok sevdiğimiz bir detay olarak bu girişler birer kapak ile kapatılmış ve tasarımın bütünlüğünü korumasını sağlıyor. Ayrıca diğer birçok telefonun aksine buradaki kapaklar çok sağlam yapılmış ve isteyerek kırmadığınız sürece kopması ya da kırılması çok zor.

Arka kısımda hoparlör, kamera ve flaş bulunuyor.
Arka kısımda hoparlör, kamera ve flaş bulunuyor.

Arkasında sol altta hoparlör çıkışı yer alıyor. Hoparlör gayet iyi ses veriyor ve seviyesi de tatmin edici. Daha üstte 3.2 megapiksel kamerası ve LED flaşı bulunuyor. Kamerası gayet iyi fakat biraz içe gömülü olduğundan özellikle ışığın yandan geldiği bir açı ile çektiğinizde fotoğrafın orasından bir yuvarlak kısım haricinde fotoğraf hafif gölgeli çıkıyor. Bu kamerayı neden içe gömdüklerini pek anlayamadık. Ama ışığı iyi ayarlarsanız böyle bir şeyle karşılaşmazsınız tabii ki. Flaşı da bir telefona göre gayet tatmin edici.

Kamerası, arka kapağın içinde kalıyor. Bazen fotoğraflarda  gölgelenmeye sebep olabiliyor.
Kamerası, arka kapağın içinde kalıyor. Bazen fotoğraflarda gölgelenmeye sebep olabiliyor.

Arka kısımdaki kapak mat ve pütürlü plastikten yapılmış ve çizilmesi parlak yüzeylere göre daha zor olacaktır.

Görüntülü konuşma için 2. kamera.
Görüntülü konuşma için 2. kamera.

Son olarak ön tarafında sağ üst köşede görüntülü konuşma yapmanızı sağlayan bir kamera bulunuyor.

Üst tuş takımının plastik malzemesinin kalitesizliğini ve arkadaki kameranın konumunun hatasını saymazsak fiziksel özellikleri yeterince iyi.

GPS

Nokia 6210 Navigator’un isminden de anlaşılacağı gibi en önemli özelliği navigasyon cihazı olarak kullanılabilmesi. Telefonun hemen üst arka tarafından bir GPS alıcısı bulunuyor. Yazılım olarak Nokia Maps kullanıyor. Telefonu alanlara 6 ay boyunca bu yazılım ücretsiz ama bu süre dolduktan sonra bir rota çizmek ve bu rotada ilerlemek için lisans satın almalısınız. Dahili pusulası özellikle yaya bir şekilde giderken size hangi yöne gitmeniz gerektiğini daha net bir şekilde gösterebiliyor.

Uyduyu bulma süreleri sürekli değişiyor. Bazen 10 saniyede bulurken bazen de 3-4 dakika sizi uğraştırıyor. Ama 3-4 dakikalık zamanlarda A-GPS devreye girerek size tahmini yerinizi baz istasyonlarının konumuna bakarak söylüyor. Ev içindeyken bile yaptığımız denemelerde 10-15 saniyede uydu bulma süreleri kaydettik. Genelde şehir dışında (Şile) iseniz uyduyu bulması biraz daha vakit alıyor. Ama şehir içinde genelde maksimum 1 dakikada uyduyu saptıyor. Uyduyu bulmasının şehir içinde olup olmamanızla bir alakası yok ama bizim denemelerimizde hep bu doğrultuda çıktı.

Burada bir uyarı yapmakta fayda var: Eğer Turkcell kullanıyorsanız, Nokia Maps her açıldığında size internete bağlanmak isteyip istemediğinizi soruyor ve bu süre içinde siz buna hayır cevabı bile verseniz maalesef 1 kontörünüz çöpe gidiyor.

Yön tarifleri genelde doğru çıktı ama bazen yolu kaçırdığı ya da bizi çıkmaz sokaklara sokmaya çalıştığı da oldu. Ama hali hazırdaki GPS yazılımlarından bunu mükemmel bir şekilde yapan da yok. Araba ile giderken arabanın hızını belirlemesi de iyi bir özellik.

Genel olarak GPS kullanımı bizi tatmin etti. Navigator ismi ile çıkmanın hakkını veren bir cihaz gibi gözüküyor.

Özelliklere Yakın Bakış

İşletim Sistemi: Symbian S60 versiyon 3.2 işletim sistemini kullanıyor. Nokia’ların genelinde olan takılma ve kilitlenme pek de başımıza gelmedi. Sadece fotoğraf çekerken bazen hata verip fotoğrafı çekemediği oldu ama bunun sebebinin işletim sistemi değil odaklama sorunu olduğunu düşünüyoruz. Mesajlarda geçiş yapma hızı yeterince iyi. Bu da demek oluyor ki Nokia bu sorunu biraz daha fazla çözmek için çaba sarf ediyor. Mesaj kutumuzu 100-200 mesajla dolduracak vaktimiz olmadı fakat 20-30 mesajda telefon herhangi bir yavaşlama olmadan çalışmaya devam etti. Fotoğraflar arasında geçiş de çok hızlı olduğundan işletim sisteminin hızı bizi tatmin etti. Telefona yardım dosyası altında öğretici isimli bir menü koyulmuş. Bu da telefondaki birçok özelliği size videolu anlatım ile gösteriyor. Telefon kullanımında zorluk yaşayanlar buraya girerek daha hızlı öğrenebilirler.

Telefonda ivme ölçer bulunuyor. Bunun sayesinde telefonu yatay konuma getirdiğimizde ekran da yatay oluyor. Aynı zamanda aramaları susturma ve alarmı erteleme de sensör kullanılarak yapılabiliyor.

Symbian’ın QT platformu ile birleştirilmesi ile birlikte artık çok çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların da çıkacağını hesaba katarsak şu anda işletim sistemi Navigasyon özelliğinin ön plana çıkarıldığı bir telefonda yeterince iyi.

Rehber: Bir kişi için tek tek sayamayacağımız kadar fazla kayıt tutabilen gelişmiş bir rehbere sahip. Arama fonksiyonları biraz da farklı, mesela rehberde “c” harfine gideceksiniz diyelim; bu harfi tuşladığınızda eğer soy ismi ya da ünvanı “c” ile başlayan birileri var ise de listeliyor. Bu da direk “c” harfi ile başlayanlara ulaşmanıza engel oluyor. Ama bir zaman sonra alıştıktan sonra kullanımı kimilerine göre iyi kimilerine göre sinir bozucu olabilecek bir özellik. Bunların haricinde tabii ki gruplar oluşturmak mümkün.

Mesajlar: Mesajlarda hareket etmenin yeterince hızlı olduğundan bahsettik. Mesajlar kısmında göze çarpan 1 2 özellik var. İngilizce bir şekilde mesajlarınızı okutabiliyorsunuz isterseniz, anlaması biraz kasabiliyor ama gelecekte çok düşük bir ihtimal Türkçe desteği de gelirse belki kullanışlı olabilir. Mesaj yazımı gayet kolay, T9 sözlük kalitesi mesela Samsung’un E840’ınkine göre çok daha iyi. Mesaj yazarken tek sorun 1 tuşunun biraz sert olması. Bunun haricinde diyelim ki mesajları toplu bir şekilde silmek istiyorsunuz. Ama içlerinden kendiniz seçip silmek istiyorsunuz. Eskiden olsa, “i” tuşuna basılı tutarak seçimimizi yapabilirdik ama 6210’da bu tuş olmadığından ya tek tek işaretlemek zorundayız, ya da hepsini işaretleyip istemediklerimizin işaretini kaldırmak zorundayız. Bu da biraz zaman kaybına yol açabilir.

Kamerası emsallerine göre çok daha kaliteli.
Kamerası emsallerine göre çok daha kaliteli.

Kamera: Kamerası aynı megapiksel değerine sahip bir N73’ünkinden daha iyi. Çekim hızı flaşlı ya da flaşsız 1-2 saniye arası sürüyor. Bu da çok iyi denebilecek bir zamanlama. Hele ki telefonda otomatik odaklamanın da olduğu düşünülürse gayet iyi. Flaş bir telefona göre yeterince iyi ışık veriyor. Fotoğraflar menüsünde pozlama ayarını değiştirmek mümkün değil ama bunun haricinde kontrast, renk tonu, parlaklık, beyaz dengesi ayarlarını yapmak mümkün. Bunun haricinde en hoşumuza giden özellik panaromik resim çekebilmesi oldu. Tripod kullanarak, Photoshop’ta bile bu kadar pratik panaromik resimler oluşturamazdık. Telefonun bu özelliği bile telefonu almak için bir sebep olabilir keza ne demek istediğimizi İnönü Stadyumu’nun panaromik resmine bakınca anlayacaksınız. Dizi bir şekilde ve zamanlayarak da fotoğraf çekebiliyorsunuz.

Nokia 6210 Navigator panaromik fotoğrafı
Nokia 6210 Navigator panaromik fotoğrafı. İnönü Stadyumu

Video çekimi de klasik bir telefondan beklediğimiz gibi ne iyi ne kötü. Fotoğrafta uyguladığınız özelliklerin hemen hemen hepsini video çekerken de uygulayabiliyorsunuz. Bu da videolarınızı kişiselleştirme özgürlüğü sunuyor. Çekim esnasında yakınlaştırma yaparken yine ses kaydetmeye devam ediyor. Bazı fotoğraf makinelerinde yakınlaştırırken ses kaydının durma sorunu olabiliyordu.

İnternet: Tarayıcısı Samsung’un kullandığı ile hemen hemen aynı. Kullanımı çok zor olmasa da çok da gelişmiş değil. Hele ki iPhone ve yeni çıkan mozilla ile karşılaştırıldığında pek de tatmin etmiyor. Fakat temel kullanımlar için işinizi çok rahat görecektir.

Uygulamalar:

Müzik çalar gayet sade ve kullanımı da bir o kadar kolay. Müzikler arası geçiş de yeterince iyi.

Radyo, her ne kadar pek deneme fırsatımız olmasa da, kullanımı çok da zor değil. Kulaklığı anten olarak kullandığından kulaklık takmadan radyoyu açamıyorsunuz.

Real player, şaşırtıcı derecede telefonun donanımsal-yazılımsal özellikleri ile uyumlu çalışıyor. Videoları açma hızı iyi ve videoyu izlerken (ivme ölçer aktif iken) ekranı yan çevirdiğinizde aynı fotoğraflardaki gibi video da yan dönüyor. Ama bunu sürekli tekrarlamasanız iyi olur takılmalar ve kitlenmeler yapabiliyor.

Ses kaydedici klasik bir ses kaydedici haricinde ekstra bir özellik barındırmıyor.

Oyunlar her ne kadar az sayıda da olsa(3), özellikle beyin geliştirme oyunu sizi kendisine bağlıyor. Size zeka soruları soruyor ve günlük istatistik tutuyor. Bir yerden sonra kendinizle yarışmaya başlıyorsunuz. Tabii ki işletim sistemi Symbian olduğundan binlerce oyun bulup yüklemek mümkün.

Ele tam oturuyor. Bu sayede kullanımı gayet kolay.
Ele tam oturuyor. Bu sayede kullanımı gayet kolay.

Ofis Araçları:

Quickoffice, excel, powerpoint ve word dosyalarınızı göstermenizi sağlıyor. Eğer lisansını alırsanız bu dosyalar üzerinde oynama da yapabiliyorsunuz. Bu da tabii ki çok güzel bir özellik. Aynı zamanda dosya içinde kelime araması yapmak da mümkün.

PDF gösterici, biraz yavaş çalışsa da sorunsuz bir şekilde dosyaları açabiliyor. Yavaş çalışmasının sebebi pdf dosyanızın içeriği ile doğru orantılı oluyor. Eğer sadece yazı var ise tabi ki daha hızlı açıyor.

Notlar kısmında bildiğimiz text halinde notlarımızı saklayabiliyoruz.

Etkin notlar, bu not tutmadan farklı bir şekilde burada oluşturduğumuz dosyaya video, resim ve ses ekleyebiliyoruz. Bunları MMS ya da bluetooth aracılığı ile başkalarına da yollayabiliyoruz.

Hesap makinesi, çok gelişmemiş 4 işlem ve kare-kök alma işlemlerini yapan standart bir hesap makinası.

Ajanda, yine Symbian’ların genelinde olan, toplantı, yıl dönümü vs. kaydedip bunlara alarm atayabileceğiniz bir ajandaya sahip.

Sözlük, maalesef ing-ing sözlük ile birlikte geliyor. İstenilirse ekstra bedel ödenerek internetten diğer diller de indirilebiliniyor.

Zip, bu tipteki dosyaları açmanıza imkan veriyor. Ama .rar uzantılı dosyaları maalesef açamıyorsunuz. Sadece .zip uzantılı dosyalar açılabiliyor.

Batarya:

Bataryası söylenilen düzeyde çıktı diyebiliriz. Her ne kadar kesintisiz GPS bağlantı süresini 2-2,5 saat olarak ölçsek de bataryası 950 mAh’tan daha fazla olsaymış çok daha verimli olabilirmiş. Ama yoğun GPS kullanımımıza rağmen telefonun şarjı gün içerisinde bizi yolda bırakmadı. Düşük pil demesine karşın 30 dakikalara varan telefon konuşmalarımıza izin verdi.

Telefon zaten GPS için yapıldığından 2,5 saate yakın kullanım sunması bir telefon için gayet iyi. İçindeki oyunların bağımlılık yaptığını da varsayarsak oyun performansı da gayet iyi. 1 saat oyun oynamamıza karşın şarjı sadece 1 ibre düştü.

1 şarj ile yaklaşık olarak yapabilecekleriniz:

  • 2,5 saat GPS kullanımı.
  • 3-3,5 saat telefonla konuşma.
  • 5-6 saat oyun oynama (biraz tahmini bir süre, oyunun niteliğine de bağlı)

Telefonun müzik dinleme, internet ya da diğer fonsiyonları çok ön plana çıkmadığından yazmaya gerek duymuyoruz ama zaten Wi-fi olmadığından sanıyoruz ki kimse günde 4 saat internete girmez.

Şarj olma süresi oldukça kısa. Yaklaşık 1 saat 20 dakikada şarj oluyor. Bu da gün içerisinde şarjınızın bitmesi durumunda bile, hemen 10 dakikalık bir şarj ile sizi idare edecek kadar telefonun açık kalmasını sağlıyor.

Sonuç

Telefonu 1 haftadır kullanıyorum. Her ne kadar Nokia’daki Symbian işletim sistemi insanlar tarafından çok beğenilmese de 6210’da hatalar en aza indirgenmiş gibi gözüküyor. Bazen fotoğraf çekerken odaklanmamasından kaynaklanan hatalardan ve video izlerken sensör ile videoyu çevirme işlemi sırasındaki takılmalardan başka herhangi bir takılma kapanma yaşamadım. Açıkçası sensörün zaten videolarda işe yarayacağını da sanmıyorduk, telefonun videosunu çekerken biz de şaşkınlıkla karşıladık. Pratiklik açısından çok güzel bir özellik.

GPS videosunu çektiğimiz gün hava hafif yağmurlu ve kapalı idi. Ona rağmen 3-4 dakika gibi bir sürede buldu. Bazen de GPS kısayoluna bastıktan 10-15 saniye sonra hemen uyduya bağlandığını fark ettik. Yani bunun için net bir kriter yok, o anda uydunun konumu ile doğru orantılı. Yani telefonun GPS alıcısı gayet iyi çalışıyor. Ama A-GPS için aynı şeyi söylemek zor. Uydu sizin yerinizi bulana kadar size tahmini bir yer bildirmesi gerekirken bu işlev 20-30 kere denememizde sadece 3-4 tanesinde çalıştı. Bu biraz da operatörden kaynaklanıyor olabilir. Her ne kadar 180 günlük lisans süresi pek hoşumuza gitmese de Avrupa’da da aynı koşullarla satıldığını gördük. En azından bu sadece Türkiye’ye has bir kısıtlama değil.

Fotoğraf çekme hızı bizi tatmin etti. Otofokus yapan telefonların aksine burada biraz daha hızlı çekim yapılıyor. Hatta fotoğraf çekildikten sonra deklanşör sesi geliyor. Bu sesi nasıl kapatacağımızı bulamadık. Sessiz modda iken ses çıkmıyor fakat Genel tercihlere geldiğimizde deklanşör sesi çıkıyor. Kamera ayarlarında böyle birşeye rastlayamadık. Belki bir şekilde yapılabiliyordur sesi kapamadan da ama bulamadığımıza göre biraz karmaşık bir işlemi var. Panaromik fotoğraf özelliğini kesinlikle çok beğendik. Hatta hayran olduk bile denilebilir. Hem çekimi çok kolay hem de fotoğrafları birbirlerine eşlemesi bir hayli başarılı.

Sonuç olarak telefon ilk amacı olan GPS özelliğinin hakkını kesinlikle veriyor. Bunun haricindeki bazı ekstra özellikleri ile de emsallerinin önüne geçiyor. Nokia 6210 Navigator, Türkiye’de daha birkaç gün önce satılmaya başlandı (Her ne kadar hepsiburada.com 1 hafta önce kataloğa eklediğini söylese de Cumartesi günü gözükmüyordu.). Fiyatı aslında bir Nokia’ya göre uygun denebilir ama GPS bulunduran diğer bazı Windows Mobile’lı cihazlara göre pahalı geliyor. Şu anki ortalama fiyatı 600-650 YTL (Kdv dahil) arasında. Yakın zamanda birçok markette satışa çıkacağından fiyatının biraz daha aşağıya inmesini bekleyebiliriz. Diğer Nokia’ların satış fiyatlarına baktığımızda 6210 Navigator özelliklerine göre ucuz bile sayılabilir. Eğer bir navigasyon cihazına ihtiyaç duyuyorsanız, 6210 işinizi kolayca görecektir.

Artıları-Eksileri ile Nokia 6210 Navigator;

Artıları

  • GPS özelliğinin sorunsuz ve iyi çalışması.
  • Fotoğraf makinesi ve panaromik çekim modu.
  • Hızlı şarj olması.
  • Şarjının verilen değerlerle aynı süre gitmesi ve pat diye bitmemesi.
  • Fiyatının Nokia standartlarına göre beklenenden az olması.

Eksileri

  • Bazı tasarım hataları (Kameranın konumu vs..).
  • Malzeme kalitesinin çok iyi olmaması (özellikle tuş takımı).
  • Fiyatının emsallerine göre daha pahalı olması.  (Fiyatta güncelleme yapıldı. 800’lerden 600 civarına düşmüş. Fiyat konusunda herhangi bir sorun kalmıyor artık. )

İncelemenin tamamını videoları ile birlikte bu adresten okuyabilirsiniz: http://www.ceplab.com/inceleme/nokia-6210-navigator-incelemesi/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.