Samsung S8300 UltraTouch İncelemesi

Son senelerde dokunmatik telefonların üretimi giderek arttı; artık geleceğin ekranlarının olmazsa olmazının dokunmatik ekran olduğunu hepimiz kabul etmeye başladık. Peki ya hiç çevrenizde, özellikle ailenizde, teknolojiden çok fazla anlamayan insanların yakındığını duymadınız mı? Özellikle dokunmatik ve tasarımı normalin dışında telefon modelleri onların hayatları boyunca gördüğünün çok dışında ve onlar için kullanımı çok zor aletler olabiliyor. Hatta bu bazen bizim için bile büyük sorun olabiliyor. Samsung, bu doğrultuda çok doğru bir adım atarak, hem dokunmatik ekranlı hem de tuş takımına sahip Samsung S8300 UltraTOUCH modelini çıkardı. Artık günümüzde üst segment bir telefon ile akıllı bir telefonu birbirinden ayırabileceğimiz çok fazla özellik yok. UltraTOUCH bu ayrımı çok net bir şekilde yapabilmemizi sağlıyor aslında. Fakat bunu yaparken de biraz eksi puan toplamak zorunda kalıyor; özellikle fiyat/performans konusunda.

img_1897_600

Genel Özellikler

Bağlantı: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900, HSDPA 900 / 2100
Çıkış tarihi: Mart 2009
Boyutlar: 110 x 51.5 x 12.7 mm
Ağırlık: 105 g
Ekran: AMOLED dokunmatik ekran, 16M renk, 240 x 400 piksel, 2.8 inch
Dahili hafıza: 80 MB
Harici bellek: microSD, maks. 16GB
Data: GPRS Sınıf 12, 32 – 48 kbps, HSCSD var,EDGE Sınıf 12, HSDPA 7.2 Mbps,Bluetooth v2.1, USB v2.0 microUSB
Kablosuz bağlantı: Yok
Kamera: 8 MP, 3264×2448 piksel, otomatik fokus, LED flaş. 720×480 30fps video çekimi, görüntülü konuşma için 2. kamera.

  • FM radyo,
  • DviX/ XviD/ MPEG4/ H.263/ H.264/ WMV9 oynatıcı,
  • MP3/AAC/WMA oynatıcı,
  • GPS, A-GPS desteği ile,
  • Döküman görüntüleyici (Word, Excel, PowerPoint, PDF)

Batarya türü: Standart, Li-Ion 880 mAh
Bekleme süresi: 350 saat
Konuşma süresi: 3 saat
Sar değeri: 0.548 W/kg

Fiziksel Özellikler

Telefonu elinize aldığınızda, kesinlikle ben o Çin malı telefonlardan değilim diyor. Fakat biraz incelediğinizde Samsung’da bazı başka modellerde de gördüğümüz ergonomi hataları göze çarpıyor. Bunun yanında birazdan fotoğraflarla daha detaylı bakacağımız arka kapağın tam yerine oturamaması sorunu da var.

s7300639_600
Samsung S8300 UltraTOUCH tuş takımı

İlk önce tuş takımına bakacak olursak, klasik bir Samsung tuş takımı ile karşılaşıyoruz. Ergonomi hatalarından bir tanesi de burada. Tuş takımının olduğu bölmenin ağırlığı, ekranın bulunduğu bölmeye göre birhayli hafif. Yazı yazabilmek için alt taraftan tutmak gerektiğinizi düşünürseniz, sıkı tutmanızı öneririz. Aksi halde telefon çok kolay bir şekilde elinizden düşebilir. Aynı zamanda tuş takımına herhangi bir silme tuşu konulmadığından, telefonu altından tutup, ekrandaki dokunmatik olan silme tuşuna ulaşmak bir hayli zor. Bunun gibi ileride yeri geldikçe değineceğimiz birçok hata mevcut.

s7300643_600
Samsung S8300 UltraTOUCH ön yüz

Tuş takımını kapadığımızda dokunmatik ekranın hemen altında yer alan 3 tane tuş gözümüze çarpıyor. Cevaplama, reddetme ve menülerde bir geri menüye gitme tuşları işlevleri açısından çok gerekli olabiliyorlar zaman zaman. Tuş takımı kapalıyken telefonu kullanmak çok daha kolay. Bir zaman sonra zorunlu haller dışında zaten dokunmatik ekranla işinizi halletmeye başlayacaksınız.

s7300632_600

s7300629_600

Telefonun altında ya da üstünde herhangi bir giriş ya da çıkış konulmamış. Artık Samsung’larda alıştığımız üzere garipsemiyoruz.

s7300628_600
Samsung S8300 UltraTOUCH sağ taraf

Sağ tarafa bakacak olursak, sırası ile kamera kısayolu, dokunmatik ekran kilitleme tuşu ve microUSB gişirini görüyoruz. Kamera, sürgü açıldığında aktif oluyor. Yine burada da bir hata göze çarpıyor; kamera ile tek elinizi kullanarak çekim yaparken telefon elinizden düşmemesi için biraz sıkı tutmanız gerekiyor. Kamera kısayolu, hemen tuş takımı ile ekran hizasına konmuş ve baş parmağınızı nestek olsun diye koyduğunuzda tam olarak doğru yerde tutamıyorsunuz. Bu da bir fotoğraf çekerken kamera her an elinizden düşecekmiş hissi yaratıyor.

s7300630_600
Samsung S8300 UltraTOUCH sol taraf

Sol tarafta ise sadece ses açıp kapama, yakınlaştırıp uzaklaştırma tuşu yer alıyor. Yine bu tuşun konumu da çok kötü; elinize tam oturacak şekilde telefonu tutarsanız, orta parmağınız sürekli bu tuşun üstünde duruyor ve ister istemez sürekli basıyorsunuz. Bu bir yerden sonra sürekli ses ayarlarının değişmesine sebep olduğundan sinir bozabiliyor.

s7300642_600
Micro USB girişi

Gelecekte, tek tip şarj aletleri görmek adına Samsung’un bu modelinde de kriterlere uygun bir microUSB girişi yer alıyor. Elinizde HTC telefon var ise, onun şarj aleti de yüksek ihtimal buna uyacaktır.

s7300636_600
Samsung S8300 UltraTOUCH arka taraf

Arka tarafında 8 megapiksel kamerasını, LED flaşını ve küçük aynasını görüyoruz. Batarya kapağı gözle görülür bir şekilde yerine oturmuyor. Yere düştüğünde çıkar mı çıkmaz mı bilemeyiz ama çok fazla güven vermiyor.

s7300635_600
Batarya kapağı biraz havada

Kapağı açtığımızda bataryası, Sim kart ve microSD girişi karşımıza çıkıyor. Maalesef bataryayı çıkarmadan microSD takılamıyor.

img_1915_600

Yaz aylarında 3G ülkemizde de kullanıma girecek. Bu bağlamda görüntülü konuşma için kameranın bulunması iyi olmuş. Yine aynı şekilde konuşurken dokunmatik ekranı kilitleyen bir otomatik sensör de unutulmamış.

s7300633_600
VGA kamera, ışık sensörü ve dokunmatik ekran sensörü

Telefonun boyutlarını iyi anblamanız açısından, CD üzerine koyarak çektiğimizde, neredeyse köşelerinin tam bir CD’yi kapladığını söyleyebiliriz. Yani ne çok büyük ne de çok küçük.

s7300651_600

Her ne kadar ergonomi hataları yapılmış olunsa da tuş takımı ile dokunmatik ekran alternatifinin sunulması ve bunun yanında da üst segment özelliklerin konulması Samsung açısından doğru bir adım olmuş diyebiliriz.

Donanım Detayları

İlk olarak Omnia’ya göz attığımızda da aynı izlenime kapılmıştık, yine burada da değişmiyor; dokunmatiklerde sorun yok fakat işletim sistemi tepki vermekte gecikiyor. Dokunmatik ekran gayet iyi çalışıyor, her ne kadar Apple iPhone kadar başarılı olamasa da Samsung’un Touchwiz’i bir hayli iyi bir sistem. UltraTOUCH’ta da 1.5 sürümü kullanılmış.

Daha önce incelediğimiz telefonlarla JBenchmark testlerini karşılaştırdığımızda hayal kırıklığına uğruyoruz. Çünkü yaptığımız testlerde diğer telefonların bir hayli altında sonuçlar aldık;

benchmark-goruntu-is

İlk olarak görüntü işlemede Nokia modellerine yakın sonuçlar verse de Samsung Omnia’nın yakınına dahi gelemedi. Bu test cpu’nun hızını belirleyen testlerden biri ve kullanılan işlemcinin çok da performanslı olmadığını görüyoruz ki menülerde geçişlerde takılmalar yaşandığını da söylemekte fayda var.

benchmark-oyun-graf

Oyun grafiklerinde de keza sonuç yine hüsran.

benchmark-fps

Bir FPS oyunundaki 3G performansı da yine diğer telefonlara göre bir hayli düşük.

Bu veriler doğrultusunda fiyat/performans kriterlerini genelde iyi ayarlayabilen Samsung, bu sefer biraz fiyat düşürmesi gerekilir diye düşünüyoruz. Özellikle mesaj yazarken hareketlerinizi geç algılaması ne yazdığınızı ekranda geç görmenize sebep oluyor, bu da çok sinir bozucu olabiliyor. Fakat herhangi bir tuşa bastığınızda algılamama gibi bir durum söz konusu değil, yani dokunmatik ekranda sorun yok, sorun tamamen işlemci ve işletim sisteminde.

Menüler, Widgetlar, Uygulamalar

Genelde dipnotlar yazının sonunda yazılır fakat burada yazıya başlamadan ufak bir dipnot yazmakta fayda görüyorum; telefonun ayarlar menüsünde çok eksik var, keza telefonu yönlendirme gibi basit bir işlemi ayarlardan yapamıyorsunuz. En azından biz bulamadık.

Bunun yanında dokunmatik arayüze özgü küçük “sürprizler” de koyulmuş. Mesela ana menüdeyken parmağınız ekranda sağa kaydırırsanız, fotoğraf göstericisine, sağa kaydırırsanız da menüye otomatik geçiş yapabiliyorsunuz. Yine bu menülerde de aynı işlemi yaparak geriye dönebiliyorsunuz.

Son olarak java tabalı olduğundan ve henüz Samsung’un bu işletim sistemlerinde ekran görüntüsü alınamadığından biz de diğer ünlü yabacı türevlerimiz gibi ekranın fotoğrafını çekerek sizlere telefonun menülerini göstermeye çalışacağız.

İlk önce bekleme ekranına göz atalım. Burada isterseniz Widget’ları kullanarak da istediğiniz bir uygulamayı açmanız mümkün. En çok işinize yarayacaklar ve stabil bir şekilde kullanabileceğiniz uygulamalar ise; hesap makinesi, ajanda ve mesaj yaz widgetları. Aynı zamanda ekran aşağı doğru da genişleyebiliyor, böylece çok daha fazla widget’i aynı anda kullanabiliyorsunuz. İşinize yaramayanları (Buna gsm operatörünün logosu da dahil) yan taraftaki tüm widgetların bulunduğu kısıma atabiliyorsunuz.

menu menu1

Ayarların kısıtlı olduğundan bahsettik, bunlara da bir göz atalım:

ayarlar ayarlar2

Bu menüye baktığımızda her ne akdar yeterli gibi gözükse de, içerisine girdiğimiz çok basit ve az kişiselleştirmeler yapabiliyorsunuz. Bunun ileride biraz daha detaylı olacağını tahmin ediyoruz.

İç menüye bakacak olursak, gayet sadece ve anlaşılır olduğunu görüyoruz. Aslında Widgetları kullanarak telefonun birçok yerine bu menüye girmeden ulaşmak da mümkün fakat bazı özellikler hala menülerde gizli. Mesela uygulamalar başlığı altındaki google maps gibi.

ic-menu

Telefonda GPS bulunuyor ve bazı sitelerde yanında 3 aylık yazılım ile birlikte satılıyor. Samsung google maps haricinde bir yazılım desteği sunmuyor. Unutmadan söyleyelim, google maps sürekli internet erişimi gerektiriyor, haritaları güncellemek için.

Menüyü göstemişken buradan bir iç menü seçip incelememize devam edelim..

Tasayıcıya baktığımızda çok gelişmemiş fakar giriş seviyesi işlemler için kullanışlı bir tarayıcı ile karşılaşıyoruz. Gördüğünüz gibi telefonda Wi-fi olmadığından edge ile bağlandığımızda mavi olan simge kırmızı oluyor.

tarayici tarayici1

Hemen ardından ajandaya bakacak olursak, son senelerde hesap makinesi, takvim, dünya saati, dönüştürücü, notlar vs.. gibi uygulamaların bu menü altına toplandığını görüyoruz. Samsung UltraTouch’da da durum farklı değil.

ajanda takvim hesap-makinesi

Mesajlara baktığımızda kullanıcının içini çok kolaylaştıracak ve özellikle görmede problem yaşayanları sevindirecek bir özellik bulunuyor. Yandaki ses açıp kapama tuşu ile bir yandan da mesajların boyutunu çok hızlı bir şekilde değiştirebiliyorsunuz.

mesaj2 mesaj

Rehbere ve arama ekranına baktığımızdaysa iPhone ile başlayan ve dokunmatik telefonların kullandığı ve çok kolaylıklar sağlayan özelliklerle karşılaşıyoruz. Mesela, arama sırasında çok kolay bir şekilde hoparlöre alma, rehbere girme vs. ya da kişileri ararken hızlı geçtiğinizde alfabetik sıraya göre seçim yapma gibi pratik özellikler var.

rehber rehber-siralama

kisi-kaydi arama

Maalesef qwerty klavye konulmamış. Bunun sebebinin birazda iş telefonu ve multimedya telefon kavramlarını birbirinden ayırmak için yaptıklarını söyleyebiliriz ve ardından da bir uyarı iletebiliriz: Böyle bir uygulamaya derhal son verin 🙂 Dokunmatik bir telefonda qwerty klavyenin olmaması gibi bir durum bize biraz saçma geliyor, keza sonuçta sadece yazılımsal bir durum.Bu yazılımda pekala Samsung’da mevcut.

dokunmatik-tus-takimi

Uygulamalarına göz atacak olursak son dönemlerde Samsung’da görmeye alıştığımız uygulamalarla karşılaşıyoruz. Ekran fotoğrafları bakalım:

uygulamalar uygulamalar1

Video düzenleyici bir hayli tatminkar, movie maker’a benzer bir yazılıma sahip ki bizce bilgisayarda kullanılsa daha iyi iş görebilir 🙂 RSS okuyucunun unutulmaması güzel bir ayrıntı. Şimdi aranızda google maps’in bu menüde olduğunu söylediğimizi hatırlayanlar olacaktır, lakin Samsung işi daha da karmaşıklaştırmak için bunu bir de Oyunlar ve daha fazlası’nın içine koymuş. Yüklediğimiz diğer yazılımlar da yine bu menü altında çıkıyor. Oyun severlere kötü bir haberimiz var, beraber gelen oyunlarda 1 2 dakika içinde satın almanızı bildiren bir uyarı ile karşılaşılıyor. Yani oyun indirip kurmadan oyun oynamanız mümkün değil, ön tanımlı oyun yok diyebiliriz. Yalnız zar atma yazılımı konulması çok düşünceli keza tavlanın zarı olmadığı için birçok kez oyunu bıraktığımız ya da hiç oynayamadığımız düşünülürse bizler için harika bir yazılım olmuş.

video-edit radyo

oyunlar-ve-programlar

Multimedya Özellikleri

İlk önce telefonun müzikçalarına bakarsak, gayet yeterli bir kullanım sunduğunu söyleyebiliriz. Muzik widget’i sayesinde bekleme ekranında da hızlı bir şekilde parçayı durdurabilir ya da değiştirebilirsiniz. Sıralamalar da bir hayli detaylı, artık cep telefonlarında görmeye alıştığımız türden.

muzik-calar muzik-calar1 muzikcalar2

Kamerası ile devam edecek olursak, maalesef Innov8’de aldığımız iyi performansı burada da aldığımızı söylemek zor. Gündüz çekimlerinde tabii ki çok sorun çıkmıyor fakat gece çekimlerinde flaş kullanımında bazen aksaklıklarlar olabiliyor. Belki bize gelen modelle ilgili bir sorundur ama flaşlı çekimlerimizin yarısından fazlasında kamera geçersiz işlem yürütüp kapandı. Ya yeterli ışık bulamadığından işlemcisi yeterince hızlı işlem yapamıyor ki flaş patlamasına rağmen bunu yapmaması gerekiyor, ya da sebebini fotoğrafçıların açıklayacağı bir döngüye alıyor kendini. Sonuç olarak kamerayı kapatıp açmadan yeniden çekim yapamıyorsunuz. Umuyoruz ki sadece bizim modelde olan bir sorundur. Fotoğraf çekerken yapabileceğiniz seçimler bir hayli detaylı, burada herhangi bir sorunla karşılaşmadık ve bir hayli tatmin edici bulduk.

kamera kamera1-cekim-modu

kamera-sahne1 kamera-sahne2

kamera-sahne3

Fotoğraf göstericisi de özellikle aylara göre listeleme yapma özelliği ile kalbimizi kazanan özelliklerinden oldu. Güzel bir özellik de, telefonu hangi tarafa doğru eğiyorsanız sanki su akıyormuş gibi fotoğraflar oraya doğru akmaya başlıyorlar. Bir arkadaşımın yardımı ile de olsa bu özelliği keşfetmek gerçekten ilginçti.

fotograf-tarayici fotograf-tarayici-aylar

fotograf-tarayici-siralama

Örnek fotoğraflara bakalım:

fotograf001 fotograf002 fotograf003 fotograf004 fotograf005 fotograf006 fotograf007

Video kamerası çok kaliteli videolar çekmesine karşın sesi çok iyi kaydedemediğinden, mesela bir konserde video kaydı yapıyorsanız sesi kaydetmeniz herhangi birşeyi değiştirmiyor keza hiçbirşey anlamıyorsunuz. Gerçi zaten hali hazırda adam akıllı ses alabilen bir telefon yapılmış değil ama sesi de iyi alsa güzel olurdu. Video göstericisinin telefonun birçok yerinde olmamasına rağmen döndürmelere karşı tepki vermesi güzel.

video2 video4

video1 video3

Genel olarak özelliklere baktığımızda bu saydıklarımız haricindeki herhangi bir göze çarpan özellik yok. Klasik işlevi olan klasik Samsung uygulamaları.

Batarya

Telefon elimizde yaklaşık 1 ay kaldı ve şunu söyleyebiliriz ki bataryası fena değil. Her ne kadar çeşitli sitelerde 4 saat gibi bir ibare geçse de, Samsung’a göre telefon 3 saat konuşturuyor. Biz de zaten 3-3.5 saat gibi verilere ulaştık. Tabii ki bunun yanında ekstra şarj götürecek, video çekimi vs. gibi işlemler yaparsanız 1 saatte de şarjı bitirmek mümkün olacaktır.

Sonuç

Samsung S8300 UltraTOUCH, her ne kadar bir dokunmatik cihaz olsa da aynı zamanda dokunmatikten hoşlanmayanlar için de güzel bir seçim olabilir. Gerçi tam olarak tuş takımından yönetemiyorsunuz ama yine de bu seçimi sunmaları güzel bir şey. Donanım olarak beklenileni verdiğini söylemek zor. Kullanım esnasında işlemcisinin yavaşlığı çok da göze çarpmıyor. Kamerasının beklediğim gibi performans verdiğini söylemek zor. Gece flaşlı çekimlerin yarısında kamera takıldı ama tabii bize gönderilen modele özgü de olabilir.

Rehberde birini aramak bir hayli kolay. Dokunmatik ekranın nimetlerinden iPhone’daki kadar faydalanamasanız da Touchwiz arayüzünün de kendine has avantajları söz konusu. Sanal QWERTY klavyesinin olmaması eksileri arasında girebilecek bir özellik olsa da sanal nümerik klavye de iş görüyor. Ama işlemcinin yavaşlığından dolayı bazen harfler biraz sonra çıkıyorlar.

Telefonun fiyatı şu anda 1000TL civarında. Telefondaki hataların birçoğunun yeni yazılım güncelleştirmesinde gidebileceğini ön görsek bile bu fiyat Omnia ve Innov8 gibi rakiplerinin arasına konumlandırılan UltraTOUCH için bir hayli pahalı maalesef. 700-800 TL civarı bu telefon için çok daha iyi bir fiyat aralığı olacaktır diye düşünüyorum.

Artıları:

  • Hem dokunmarik ekrana hem de nümerik klavyeye sahip olması
  • Yüksek çözünürlükte video kaydı ve editleme seçenekleri
  • Widgetlar ve sade menüler

Eksileri:

  • Tasarım hataları
  • Yüksek fiyat
  • Kameranın flaşlı çekimlerde takılma sorunu
  • Sanal qwerty klavye olmaması
  • Çok sade menüler 🙂

Yazının videoları için buraya bakabilirsiniz: http://www.ceplab.com/inceleme/samsung-s8300-ultratouch-incelemesi/

20 Cevaplar

  1. mehmet dedi ki:

    mrb. tşk ederim telfn özellikleri için. yei aldım ben de. ama hiçbir şeyini bilmiyordum sizin sayenizde öğrendim,
    ama telefonun bütün sesleri açıkken tuş takımı sesini kapatmayı bulamadım. en kısa zamanda bbana yardmcı olursanız sevinirim. tşk ederim şimdiden

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    Çok önce test etmiştim telefonu ama ses ayarlarında olması lazım. Yani Samsung’un tüm modellerinde bu ayar vardır. Tuş sesleri ve benzeri bir şey arayın. Ayarlar’ın içinde ses ile ilgili olanın içerisinde.
    Bulamazsanız tekrar yazın, biraz daha araştırma yapayım 🙂

  3. Furkan dedi ki:

    Sadece soylemek istedim internet üzerinde baktıgımda telefon incelemelernde sizn ki en çok hoşma gtti sdce bu tel için deil diğer tel incelemelerinz için de bu bole çok güvenilir buluorm bu teli satın almamla bu da dogrulandı emeklerini takdir ediyorum

  4. D.D.Güçlü dedi ki:

    Çok teşekkür ediyorum Furkan. Her ne kadar son dönemde pek telefon incelemesem de, rehberlerle bunu telafi etmeye çalışıyorum. Telefonlar hakkında bilmek istediğin bir konu var ise. Hatta bilgisayar yazılım-programları da olabilir, yazarsan rehber yazmaya çalışırım bu konuda.

  5. Furkan dedi ki:

    Asıl ben teşekkür ederm ilgin için sorunlarla karşılaştıkça yardımını isticeimden emin olabilirsin

  6. bekir dedi ki:

    merhaba arkadaşlar. bende samsung 8300 yeni aldım. fotoraf ismni nasıl değiştirebiliyoruz bilen varsa yazabilirmi.yani fotoraf0001 diye otomatik yazan yeri ben tarih yazıp değiştirecem. daha önceki samsung öyle yapıyordum bunun fotoraf isminin nasıldeğiştirildiğini bulamadım.

  7. memet dedi ki:

    ya meraba arkadaşlar bende bu telefonu almak istiyorum ama sorularım var inşallah yarına kadar cevaplayabilirsiniz..1.sorum wi-fi var mı yok mu anlamadım biyerler var biyerler yok diyorlar..2.si ise batarya olayı sarj konusunda herkes kömtü olduğunu söylüyor gerçekten batarya 1 gün mü yetiyor..lütfen kullanan yada deneyen arkadaşlar acil vevaplayabilir mi simdiden tesekkürler..

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Öncelikle, eger bir kisi ilk kez yorum yazıyorsa, bu benim onayım olmadan yayinlanamaz. Ben de her daim bilgisayar basında olamıyorum. Eger incelemeyi okursanız sorularınıza yanit bulacaksınız. Biraz daha dikkatli okuyun. Özelliklerde wi-fi yazmıyorsa yoktur.

    Ayrica, biraz eskidi, bence daha yeni model telefonları düşünebilirsiniz.

    Bundan sonraki yorumlarınız.eger aynı kullanıcı adı ve mail ile yazarsanız dirak onaylanacaktir.

  9. Barış dedi ki:

    Siz bu telefonu almak isteyenlere rahatlıkla önerebilirmisiniz ? Yoksa hataları cok göze carpıyor mu ? Sonucta baya bi para ödenerek alınacak . Değer mi ?

  10. musa dedi ki:

    kardeşim bende bu telefondan alıcağımda hatta kargoya söyledik yarın getirecek .telefonda normal takılırken ekranı çevirdiğimizde görüntüde yan yatıyormu acaba???bide samsung corby wifide olduğu gibi resimleri facebooka atabiliyomuyuz ücretsiz???şimdiden çok teşekkür ederim…

  11. Meral dedi ki:

    Merhaba
    Bende de bu telefondan mevcut fakat ben sanal numerik kalvyeyi bulamadım 🙁

  12. kadircan dedi ki:

    samsung s8300ın 2. kamerası nereden etkinleştiriliyor? bulamadım yardımcı olursanız sevinirim..

  13. D.D.Güçlü dedi ki:

    Tam olarak hatırlamıyorum çok uzun zaman geçti ama 2. kamera fotoğraf çekimi için değil. Arama yaparken kullanmak için; bu sebeple bunu sadece arama yaparken aç diye bir özellik koymuş olabilirler. Bir de görüntülü görüşme yapmayı deneyin. Eğer hala sorun varsa, bir samsung satan telefoncuya gidin 2 dakkada gösterir 🙂

  14. bedri dedi ki:

    slm arkadaşlar ben bu telefondan aldım ve kesinlikle tavsiye etmiyorum bana göre bu tlfunun
    ozellikleri eksik yapılmış en önemlisi kısayol arama tuşları yok ayrıca kullanımıda biraz zor

  15. yüksel dedi ki:

    Merhaba, bu telefonla direk twittera bağlanabileceğim bir yöntem varmı acaba?

  16. memet dedi ki:

    arkadaş herşey iyi güzelde kullanmaya şarz dayanmıyor hiç konuşmadıgım halde öglene kadar bile şarzı gitmiyor ne olursunuz yardımcı olun

  17. mustafa dedi ki:

    bu telefon işlemcisi ne oyun filan yüklenmiyor mu ?

  18. arif dedi ki:

    Arkadaşlar sarjı cok kötü dayanmıyor vede telefonumun dili türkçe olmasına rağmen ‘ı’ harfini yazmıyor vede bana gelen mesajlarda mesela ‘nasılsın’ değilde ‘nas ls n’ bu sekilde geliyor yan i sadece i harfini okuyor o yüzden cok kötü bi durum ama kamerası cok iyi

  19. İSMAİL dedi ki:

    Arkadaşler telefon çok iyi ama sadece şarj sorunu var.En fazla 3 veya 4 saat gidiyor.Video açtığımda kendiliğinden reset atıyor.

  20. SEDAT dedi ki:

    ÇOK MUHTEŞEM BİR TELEFON

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.