Kısa film çekmek

Bunun için öncelikle hevesli bir sevgiliye ya da hevesli yakın bir arkadaşa ihtiyacınız var ki size destek olup işlerde yardımcı olsun. Yoksa bir gazla insanların yardım etmesini beklerseniz çok beklersiniz.Neyse, bu durumda ben hevesli sevgili oluyorum. Hem kamera arkasını çok seviyorum hem de montaj kısmını.

İlk başta bunun için çok fazla para harcamanıza gerek yok; birkaç hevesli arkadaş bulmanız yeterli ki bu durumda sevgilimin okul arkadaşları oluyor bunlar.

İlk filmleriniz tamamen geyik olacaktır. Sonuçta çalıştığınız insanlar para ile tuttuğunuz ve istediğinizi yapmak zorunda olan insanlar değil. Bir zaman sonra siz de profesyonelleşmeye başlıyorsunuz; daha iyi bir kamera, tripod, ışıklar ve hatta arkadaşlarınızı yeterince gaza getirebilmişseniz bir kamera arkası ekibiniz ve sizin kadar hevesli oyuncularınız olabilir.

Sonuçta yaptığınız işin eğlenceli olduğunu unutmayın. Bunu bir gelecek olarak düşünmeyenlere önerimdir bu tabi. Yoksa siz profesyonellere karışmıyoruz.

Aslına bakarsanız, çekim açıları, ışık vs. derken senaryo ve kurgunun ne demek olduğunu unutan bolca profesyonel tanıyorum. Bugün baktığınızda ünlü olan yönetmenlerin birçoğu klasik kamera oyunlarının dışına çıkmış ve kendine özgü bir üslubu olan yönetmenler. Tabi ki bir ‘Fransız’ yönetmen kadar iddialı da olmamak lazım keza sonra baya sıkıcı olabiliyorsunuz.

Özetle, film çekmek için sizinle kamera arasında duran tek şey yine sizsiniz. Ama ufak bir tavsiye, mümkün olduğunca fazla sahne çekin, gerekmezse montajda şutlarsınız 🙂 Sonra 6 dakikalık çekimden 12 dakika film çıkarmak zorunda kalırsınız ki işte bunu tavsiye etmiyorum. (Yaptık ve en azından oyuncular; yani konuyu bilenler için eğlenceli oldu 🙂 )

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.