Sanırım Yemekteyiz !!!

Neden böyle bir başlık attın diyecek olursanız hemen cevaplayayım. Programa katılan yarışmacılar sanki yemek yapmıyor da politikaya soyunuyor. Hangimiz başkasının evine gidince yemeği yarıda bırakırız, ki bu eleştirmek için bile olsa, ben bunu yemem al bi yerine sok mu deriz?

Hani yarışma formatı çok güzel. Birileri yemek yapıyor, başka birileride onu yiyor ve puan veriyor. Ama insanımız o kadar kana susamış ve aç ki birilerine laf atmak, rencide etmek çok hoşlarına gidiyor.

Tamam anlıyorum reyting adına yapılan birçok dümen var ama bu kadarına da rütük dur demeli.

Hımm….. Pardon şu aralar açık seçik ‘terbiyesiz’ görüntülerle kafayı bozmuş durumdalar. Malum hükümette kim varsa RÜTÜK de o kafadan oluyor. Bıyıklar tıraşlı, saçlar yana ve belki enerji bakanı gibi hacı sakallı oluyor. Yahu bir devletin bakanı öyle sakal bırakabilir mi? Ata’nın yüreği bizle beraber sızlamaz mı? Helal olsun ne diyeyim ama bizim konumuz değil şu anda.

Özünde çok ilginç yemekler çıkıyor aslında. Hani milletimiz de şu ara pek bulamıyor tabi bu kadar zengin sofrayı, bari televizyonda göreyim diyor.Zaten halkı böyle uyutuyorlar ya. Amerika’da 50 senedir yapılan bir şey bu. İnsanları aptallaştırarak yönetmek. Aynısını ülkemizde de 80 darbesinden sonra yapmaya başladılar. Televizyon ayağı ise son 10 senede bir hayli arttı. Sebebi malum, işsizlik artışı, zamlar vs. Giderek o aptal kutusuna tapınmaya başlıyoruz.

Şimdi beni televizyondaki her şeye laf eden biri olarak görmeyin. Her ne kadar çok fazla izlemesem de, izlediğim zamanlarda her programdan biraz izlerim. Yarın birgün hangi kültür seviyesinde muhabbet edeceğinizi bilmiyorsunuz. Keza bir ev hanımından ya da babaannenizden belgesel ya da yeni bir sinema filmi izlemesini çoğu zaman beklemezsiniz. Ne izlerler? Evlendirme programı, yemekteyiz, süperstar vs. Onlar da haklı, evde oturunca insan yapacak bir şey bulamıyor. Bizim gibi Blog da açamıyorlar.

Sonuç olarak, bu tarz programlar biz uyutulmak istediğimiz sürece bu formatta karşımıza çıkacak. Ne zaman ki, birbirimize günaydın deriz, işte o zaman anlayacağımız, öğretici, eğitici ve belki de çocuklarımıza izleteceğimiz formata gelecek.

Not: Bana sakın o zaman izleme demeyin. İzlemezsem bu konuda nasıl yazayım? Hani arada zevk almıyor da değilim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.