Turkcell yine adam …….

Daha önceki Ceplab yazılarımdan bir tanesinde, en iyi 10 iPhone yazılımı olan, Turkcell’in tekelciliği bıraktığını, uygulamalarını Turkcell haricinde insanlara açtığını söylemiştim. Geçenlerde uygulamayı bir açayım dedim; çok girdiğimden değil ama güncelleme gelmiş, arayüz falan değişmiş yazıyordu, bir anda bir uyarı geldi. Özetle şuydu: Turkcell’li misin birader? Hayır yok değilsen kullanmana izin vermiyorum, git kendi evinin önünde oyna.

Şimdi işin bir başka boyutuna bakalım. Turkcell iPhone uygulamalarını ilk çıkaran telefon firması, ülkemizde tabi. Ardından da Vodafone ve Türk Telekom geldi. Avea’dan hala ses seda yok. Turkcell ilk çıkardı ama ne oldu? Aynı firmaya uygulama yaptıran Vodafone çok daha iyi bir trafik uygulaması ile karşımıza çıktı. Hele ki Etrafımda Ne Var uygulaması ile bence iPhone’a damgasını vurdu. Taksi gibi bir uygulama da çok yararlı oluyor. Peki bu uygulamalar sadece Vodafone’a mı özel? Yoo, herkes kullanabiliyor.  E, Peki neden Turkcell kendine özel yapıyor? Gelecek 15 seneyi düşünemediği için olabilir mi acaba?

Vodafone, Telsim’in ve kendilerinin ilk geldiklerindeki kötü imajını yavaş yavaş silmeye başlıyor. Avea zaten Türk Telekom büyük hissedar olduktan sonra tam gaz ileri gitmeye başladı.

Sanırım benim ismim güzel diyor Turkcell. Ama ismi nedense İngilizce. Türk ama aynı zamanda çakma İngiliz, yok yok İtalyan diyecektim, yahu yok pardon Rus muydu? Hah, buldum Çukurova….

Artık insanları kandırmayı bırakmaları gerekiyor. Vodafone, yavaş yavaş Avrupa’daki indirimlerini buraya da getirdi. Avea özellikle öğrenciler için çok sağlam kampanyalar ve tarifeler yapıyor. Geriye kaldı bir iş dünyası. O da Türk Telekom desteği ile Avea’ya geçmesi uzak değildir diyorum.

Bu durumda Turkcell kardeş, sen iPhone’a yaptığın ayak oyunları ile kalacaksın. Bire salak, kim senin uygulamanı kullanıcam diye illa operatör değiştirir. Of of bu tarz işleri yapanlar ancak ülkemizden çıkar.

Arkadaşımın daha önce bir yazı başlığı olarak kullandığı güzel bir sözle yazımı bitiriyorum:

Bayram değil seyran değil, peki Turkcell bizi niye sürekli öpüyor…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.