Başbakan Erdoğan’ın “İslami Terör Olmaz” Açıklamasına El Kaide’den Sitem Dolu Yanıt: “Elimizden Geleni Yapıyoruz!”

Son zamanlarda baya bir ilgimi çeken haberleri ile güzel bir site Zaytung’dan bir haber aktarayım istedim efendim. Her ne kadar haberler sahte, kurmaca da olsa onlar arada birilerine giydirmeye ve karamizaha kaçan üslupları ile doğruları ve söylenmemişi söylemeye devam ediyorlar. Hergün okudukça yarıldığım yazıları oluyor. Umarım birileri bunu fark etmez de önlerini kesmezler.

Başbakan Erdoğan’ın “İslami Terör Olmaz” Açıklamasına El Kaide’den Sitem Dolu Yanıt: “Elimizden Geleni Yapıyoruz!”

Başbakan Erdoğan’ın A.B.D temasları sırasında sarf ettiği “İslami terör olmaz.” sözlerinin başta El Kaide olmak üzere bir çok islami terör örgütü tarafından üzüntüyle karşılandığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak El Kaide basın merkezinden bu sabah yapılan açıklamada, zor şartlar altında, türlü imkansızlıklara rağmen özveriyle çalışan örgüt mensuplarının ellerinden geleni yaptıkları belirtilerek, bu tarz cesaret kırıcı açıklamaların cihad düşüncesine sekte vurmaktan başka bir işe yaramayacağının altı çizildi.

A.B.D temasları çerçevesinde Washington’da, George Mason Üniversitesi bünyesinde kurulan İslam Araştırmaları Merkezi’nin açılışına katılan Başbakan Erdoğan’ın, açılış konuşmasında sarf ettiği “İslami terör olmaz” sözlerine El Kaide’den yanıt gecikmedi. Örgütün yeri henüz saptanamayan basın merkezinden bu sabah yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın sözlerinin örgüt bünyesinde şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandığı belirtilirken, “biz yapamayız, biz beceremeyiz” zihniyeti yüzünden İslam dünyasının yüzyıllardır yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi.

“Çabalarımız görmezden geliniyor.”

Açıklamasına “Bir defa ‘İslamda terör olmaz’ diye bir şey yok. Kendimize gerçekten inanırsak ve çok çalışırsak neden olmasın? Nedir bu kompleks?” sözleriyle başlayan El Kaide basın sözcüsü, “Şikayet etmek kolay, yapmak zordur. Nitekim örgüt olarak biz de zor yolu seçtik. Bugüne kadar mücadelemiz adına gerek intihar komandolarımız olsun, gerek suikast timlerimiz olsun elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik, kısıtlı imkanlarımıza rağmen bir şeyleri havaya uçurmaya gayret ettik.” diyerek kendilerini en çok üzen şeyin de bütün bu çabaların Başbakan tarafından görmezden gelinmesi, adeta yok sayılması olduğunu ifade etti.

“Elbette eksiklerimiz olabilir…”

İslami terörün, çeşitli alt yapı sorunlarına rağmen kısa zamanda kayda değer mesafeler aldığını ifade eden El Kaide sözcüsü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette eksiklerimiz, yanlışlarımız olabilir. Her şeyimiz tam da demiyoruz, ancak biz isterdik ki bardağın dolu tarafı da görülsün, yapılan güzel şeyler de takdir edilsin. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız ama daha en baştan ‘yok, olmaz,’ derseniz onun adı eleştiri değildir, başka bir şeydir.”

Konuşmasının sonuna doğru oldukça duygusallaşan ve yer yer sesinin titrediği gözlenen El Kaide sözcüsü, “Biz istemez miydik her şeyimiz dört dörtlük olsun? Biz istemez miydik her yapılan saldırıyı üstlenelim? Ama işte imkanlarımız bu ka…Helikopter sesi miydi lan o?!” diyerek, açıklamalarını ani bir şekilde noktaladı.

Kaynak: www.zaytung.com

Haber: http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=11697

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.