3. dünya savaşını bize mi çıkarttıracaksınız lan?

Son haftaların yeni gündem maddesi İsrail’in bizim Mavi Marmara’ya ateş açması. O kadar insan çıktı, bunun içerinde başbakan da var, bir tanesi şu soruları sormadı:

  • 3 gündür uyarı yapan ülke sonunda gemiye çıkmaya çalışır.
  • Gemidekiler madem barış için geldi, gemiye çıkan askere neden saldırılıyor?
  • Tüm uyarılara rağmen neden geminin aranmasına izin vermediniz?
  • Gemide neden Nato Barış Gücü’nden birileri yoktu. Deniz Feneri’ndeki gibi mi oldu. Kimi kandırıyorsunuz?
  • Gemide 2 Alman vekilin ve sanatçıların ne işi var? Başka ulaşım aracı mı bulamamışlar Gazze’ye?

Bunları daha çoğaltabiliriz. Bunlar İsrail açısından bakıldığında gözümüze çarpanlar. Türkiye açısından bakarsak da:

  • Neden kendi karasularına girmeden böyle bir olay oldu?
  • Nato neden tepkisiz kaldı?
  • İsrail ile ilişkilerimizi kim bozmak istiyor? Avrupa mı? Amerika mı?
  • Askerlerini korumak için ille ateş mi açması gerekiyordu? Gaz bombası, göz yaşartıcı bomba vb. şeyler iş görmez miydi?
  • Neden helikopter? Koysaydı geminin önüne bir savaş gemisi, bakalım geçebiliyor mu?

Bunlar da bize doğru gelen şeyler.

Takdir sizin ama bence birileri buralarda Irak savaşından bu yana durulan ilişkileri hareketlendirmeye çalışıyor. Brezilya’nın ne işi var ki İsrail’den büyükelçisini çekiyor.

Böyle anlamsız olaylar olduğu zaman gazetelerin köşe yazarlarını ya da küçük haberlerini daha bir takip eder olmak lazım. Mesela 2B arazilerinin satılması ile ilgili yasa bitirilmiş. Yakında geçecek meclisten. Bu yasaya göre orman olma özelliğini kaybeden araziler satılıyor. Bu ne demek? Daha fazla orman yangını vs.

Bir de bana dünya savaşlarının nasıl başladığını anımsattı bu olay. Gemi’cik’ le başlamamış mıydı bu anlaşmazlıklar?

Ayrıca ufak bir not: İsrail ile ekonomik ve stratejik o kadar anlaşmamız ve bağlantımız var ki, iki ülke de bu durumu daha uzun sürdürmemeli. Sürdürürse, ben bunda art niyet ararım. Hele ki bu konularda yeni yetme bir hükümetin dış ilişkilerini daha fazla sorgularım. Öyle asalım keselim tavırlarına da inanmayın, İsrail gibi bir ülke ile Türkiye gibi bir ülke savaşa girerse bu 3. dünya savaşı olur. Bir süre siyasetçilik oynanmalı ama çok da uzun sürdürülmemeli bu. Zorlu 1 milyar dolarlık yatırımı geri tepmiş. Bu ne demek? Ülke ekonomisinin kötü etkilenmesi demek. Her ne kadar toplum olarak yaptıklarını doğru bulmasak da ilişkilerimizin kopmasını göze alacağımız bir ülke değil İsrail.

Son gelişme: Adamlar kendi ülkelerinde bizi protesto ediyorlar. Çünkü Filistin’liler onlar için terörist, biz de onlara destek olmaya giderken engellendik. İsrail’in politikası Hitler politikasından farksız ama halk aynı bizimki gibi çabuk gaza geliyor.

Son gemi hala yoluna devam ediyormuş. İsrail, gelmeyin sizi de durdururuz diyor. Akıl var mantık var, sen bir barış gemisisin, savaş gemisi olsan üstüne kadar git diyeceğiz ama diplomatik izinler sağlanana kadar bekleyeceksin, nedir bu cesaret. Sidik mi yarıştırıyorsunuz?

Tekrar söylüyorum, biz her ne kadar Filistin’i ezilmiş olarak görsek de, İsrail’e göre onlar bizdeki PKK. Düşünün, Yünanistan PKK’ya göz göre göre böyle destek yolluyor. E biz ne yapardık? Biraz geniş düşünmek lazım.

Ayrıca, İran’ı tamize çıkarma ve İslam birliğini kurma çabalarımıza elbet cevap gelecek. Bu olay, başka olaylar zincirinin başlangıcı olacak. Bundan birkaç sene sonra demişti dersiniz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.