Google’dan anlamlı jest

Google, özel günlere dikkat ediyor ve buna göre de tasarımını ayarlıyor. Fakat bugün bizim için çok da özel bir gün değil, sadece üzücü günlerden biri. 17 Ağustos depreminin yıl dönümü. Google tasarımını değiştirmemiş ama anlamlı bir yazı ile bu günü hatırlamış. Yazıda herhangi bir link vermemesi de gayet ciddi bir yazı havası katmış ve doğru bir karar olmuş.

Deprem’de ben de Şile’deydim. Çok net hissettim depremi ama Şile’nin dağlık olmasından dolayı yıkılan bir bina olmadı. Hafif çatlamalar oldu ama o kadarına şükrettik.

Depremin ne kadar acı olduğunu televizyonlardan gördük, izledik o kadar sene ama ben 2005’te arkadaşımın yazlığına gittiğimde asıl tabloyu gördüm ve dehşete düştüm.

Sahilde yürürken, neden siteler arasında arazilerin boş olduğunu merak ettik, keza sahil şeridi ve turistik bir yer Yalova; tabii sordum hemen. Aldığım cevap gerçekten çok üzücüydü: ‘Önceden oralarda siteler vardı’. Yani depremde yıkılmışlar. Bir site yıkılmış, diğeri sağlam kalmışsa bunun suçlusu o inşaatın yapımına katkıda bulunan herkesdir.

17 Ağustos’tan sonra bir müddet hepimiz depreme dayanıklı olup olmamasına dikkat ettik; denetimler arttı vs. Fakat gördüğüm kadarı ile şu anda bu denetimler yerini yine rüşvet, umursamama, işini savsaklamaya bırakmış.

Ne diyeyim, başka bir 17 Ağustos olmaz diye ümit etmekten başka yapacak bir şey yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.