Özlemek zor zanaat…

Son günlerde bunu düşünmek ve hatta ta derinde hissetmek için vaktim oldu. İş, güç vs. derken insan özlemeye vakit nasıl bulabiliyor şaşıyorsunuz, yaşayana kadar da bilemiyorsunuz. Eğer birine özlem duyuyorsanız, bu ne iş dinliyor, ne zaman dinliyor… Zaman dinlemiyor çünkü duruyor…

Güzel gözlü sevgilimle bu yaz çok fazla vakit geçirme fırsatı bulamadık maalesef. Malum ailesinin yanında olmak zorunda. Bizde klasiktir. Erkek çocuk istediği gibi hareket eder. Ama kız çocuk bir iş yapmadan önce nedenini söyleyip onay almak zorundadır. Basit bir ‘özledim’ yeterli değildir bazen.

Özlemek zor zanaat… Yarin hasretini yaşamayan bilemez özlemenin ne demek olduğunu. Sürekli onu düşünürken iş yapmak, planlar yapamamak, dışarı çıktığınızda kaldırımda sağa ya da sola eğimlenerek yürümek, vapurda manzaraya bakmadan boğazdan geçmek…

Özlemek zor zanaat… Özlediğin kişi senin en yakın arkadaşın, en iyi dostun ise çok daha zor iş. Sesindeki en ufak titreme bile milyonları ifade eder senin için.

Bana kızdı mı?

Yoksa benden soğuyor mu?

Bana sevgisi ya azalırsa?

O da beni özlüyor mu?

Şimdi ne yapıyor?

Şimdi ne yapsam?

Bu soruların yanıtını bulmak 2 telefon arasındaki 0 ve 1’lerle çok zordur. Bazen ufak bir göz kırpması çözebilecekken her sorunu ve örtebilecekken her hatayı; saatlerce konuşmak hiçbir şeyi çözmez olabilir.

Ben bunu başaramıyorum.

Özlemek bana göre iş değil. Ruhum daralıyor, içim acıyor, sıkılıyorum… Uzaklardan nasıl mutlu ederim diyorum. Bazen bir söz, bazen bir şiir belki bir telefon konuşması. Ama olmuyor. Ben bunun altından kalkamıyorum.

Beklemek de bir o kadar zor. Özlemek zaten yeterince zorken, beklemek çok daha zor geliyor.

Benim özlemim neyseki mesafelerle sınırlı. Daha fazlasını zaten kaldıracağımı da sanmıyorum. Mesafeler bir an önce biter de hayatıma kavuşurum diye bekliyorum.

(Not: Kavuşmak da zor zanaat ama bu yazımda bu kadar ben yeter. Biraz da siz kendi hayatınızda düşünün kimleri özlüyorsunuz? Değiyorlar mı buna? En önemlisi de o da sizi özlüyor mu? …. Peki emin misiniz….)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.