Apple iPhone 4 İncelemesi

iPhone’4, iPhone 3GS ve Galaxy S

IMG_1030

Öncelikle kalınlıklarına bakalım. Resimden de görüldüğü üzere iPhone 4 çok daha ince.

IMG_1031

Sol tarafındaki ses tuşları daha oturmuş gibi duruyor ve özellikle cebinizden basarken vs. işinizi kolaylaştırıyor.

IMG_1032

Sağ tarafında iPhone 3GS modelinde hiçbir şey yokken, iPhone 4’te Mikro Sim-Kart girişi var.

IMG_1033

Alt tarafları neredeyse aynı. Sadece hoparlörlerin yeri değişmiş.

IMG_1034

Üst tarafta iPhone 3GS’te simkart girişi varken, iPhone 4’te bu yana alınmıştı. Diğer tuşların işlevleri aynı. iPhone 4’te buna ek olarak gürültü önleyici 2. bir mikrofon var.

IMG_1036

Ön camları aynı olduğunu düşünüyorum. Arka tarafları ise birinde sert plastik iken, diğerinde yine cam. Cam olmasının avantajı kasıt olmadığı sürece masada ya da cepte çizilmemesi. iPhone 3GS maalesef çiziliyor bir yerden sonra.

IMG_1038

Bunların yanında batarya boyutu da iPhone 4’te büyümüş. İşlemcisi daha gelişmiş ve ekranı çok daha iyi olmuş.Bir de iPhone 3GS’te ekrana bastırdığınızda hafifi içeri giderdi. iPhone 4’te çok daha sağlam ve sanki telefon tek bir parçaymış gibi hissediyorsunuz.

IMG_1029

Kutularının arasında dağlar kadar fark var. Apple şarj cihazının boyutunu ufalttığı için kutunun boyutunu da yarıdan fazla indirmeyi başarabilmiş.

IMG_1028

iPhone 4 ve Galaxy S

IMG_7929

Galaxy S neredeyse iPhone 4 ile aynı tasarıma sahip, Ekranı daha büyük, ekstradan klasik Samsung tuşları var. Ekranın parlaklığı iPhone’dan daha fazla olsa da ekrandaki renk dağılımı iPhone kadar başarılı değil. Burada iPhone’un Retina Display’inin ne kadar başarılı olduğunu görebiliyoruz. Performans olarak herhangi bir tecrübem olmadı Galaxy S konusunda fakat fotoğraflarını ilerleyen sayfalardan paylaşacağım. Hangisinin daha başarılı olduğuna siz karar vereceksiniz. Şimdi iki cihaza yan yana bakalım:

IMG_7925

IMG_7950 IMG_7951

Gün ışığında görüntüleri neredeyse aynı. Galaxy S’in biraz daha parlak ekranlı olmasından kaynaklanan hafif bir fark var ama her ikisi de çok iyi. Eskiden gün ışığında telefonu bırakın kullanmayı, ekranda saate bile zor bakardık. Şimdi ise çok rahat kullanabiliyoruz.

IMG_7922

IMG_7923

3 Cevaplar

  1. ibrahim dedi ki:

    merhaba hocam, size çok önemli bir soru sormak istiyorum..

    Şuan yurtdışı iphone4 sahibiyim. Telefonum daha bi kaç gün öncesine kadar 4.1 versiyondu. Daha sonra yanlışlıkla update ettim ve versiyon 4.2.1 e yükseldi haliyle sim kilitli oldugu için jailbreak yapamıyorum. €n tekrar 4.1 e geri çekmek istiyorum ama ne kadar denediysem olmadı diger forumlarda bahsedilenleri yaptım. ama bir türlü sonuc alamadım.
    şuan itunes in eski sürümünü yükleyecegim 9.1 versiyonu ile işe başlayacagım umarım eski sürüme cekebilirim. Sizlerinde yapmamı istediginiz bir yöntem varsa lütfen bu mesajıma cevap verirseniz cok sevinirim..

    iyi çalışmalar.

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    İbrahim, eğer ABD’den ya da sim kilidi olan bir ülkeden aldıysanız, maalesef 4.2.1 ile baseband sürümü değişiyor. Yani sizin o anlatılan sitelerin herhangi birinin server’ında 4.1’in baseband sürümünü kaydettirmeniz gerekiyordu telefonunuz için. Apple telefonunuzun id’sine göre bu baseband sürümüne bakıyor ve sizi eski bir sürüme güncellemeyi engelliyor. Bunun bu kadar abartılmasının sebebi de sanıyorum jailbreak işleminin yasal olmasıyla Apple’ın biraz detaylı kontrole gitmesi.

    Şimdi, sizin yapamama sebebiniz ayrıca bu baseband sürümü için şu anda herhangi bir crack bulunmuyor olması. Yani çıkacak çıkacak deniyor ama iPhone 4 için henüz çıkmadı. Benim bir arkadaşım da bunu bekliyor sizin gibi dalgınlıkla güncellemiş.

    Yani çıkana kadar kullanamayacaksınız maalesef.

    Eğer çözebilirseniz, güzel bir yazı yazarsanız sitemde yayınlamaktan mutlu olurum. Eğer çözemezseniz ben arkadaşım hallettiğinde yine buraya yazarım.

  3. ibrahim dedi ki:

    sayın Güçlü,

    bir kaç yol denedim fakat çözüme ulaşamadım. sizinde dediginiz gibi eger telefonumu update etmeden önce shsh kaydını almış olsaydım şuan eski sürüme gecmiş olacaktım. ama malesef shsh kaydını almadıgım için dediginiz gibi 4.1 e geçmem jailbreak cıkana kadar mümkün degil. birşeyler paylaşamadıgım için üzgünüm. ama verdiginiz cevaplardan ötürü saygılarımı sunarım..

    iyi çalışmalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.