Mankafa herifler, bağnaz dangalaklar

Gecenin bu saatinde bu yazıyı yazmama sebep olan, Vikipedi’deki bir mankafanın 2. Ramses ile ilgili yazdığı tamamen dini bir yeni yazı. Vikipedi’nin mantığını anlayamamış dangalaklar var yazarları arasında.

Vikipedi’de bir kişi ile ilgili tek bir kaynaktaki bilgi yazılabileceği gibi, birçok kaynaktan bilgi de yazılabilir. Benim gördüğüm genellikle bu bir önceki yazının üstüne güncelleme ile eklenerek yapılıyor.

Lakin buradaki dangalak kahramanımız, tamamen dini bir yorum getirmiş 2. Ramses’in hayatı ile ilgili. Tüm Mısır belgelerini, Yünan yazarların hikayelerini hiçe saymış ve sadece kutsal kitaplara göre bir yorum getirmiş.

Bunda yanlış bir yan yok. Böyle bir yorum var ise oraya yazılmalı. Ama bir önceki yazı tamamen silinip, Yüce Rabbim en iyisini bilir ama biz biraz araştırdık diye not düşülerek yazı yazılmaz.

Ama mankafa dedik ya. Bilginin çeşitliliğine saygısı olmayan biri.

Eğer Kuran-ı Kerim’de böyle bir yorum varsa, yazının sonuna ya da ortasına, Kuran’ın yorumu diye yazarsın, insanlar da okuyunca ‘hımmm’ der. Ama tabii 4 duvar arasında yaşayan, tek kitaba bakarak araştırma yapan birinden başka bir şey beklenmezdi.

Neyse, düzelttim ama eminim, birkaç gün içinde eski haline alacaktır kendi yazdığı haline yani. Ben de takip edeceğim ve düzelteceğim.

1 Cevap

  1. Emre Çelikkol dedi ki:

    Bazıları dünya üzerindeki tek bilgi kaynağının kutsal kitaplar olduğunu düşündükçe bunları görmeye devam edeceğiz. Yazdıklarını okuduğumda seneler önce gördüğüm bir adamı hatırladım. Hadislerin olduğu küçük bir el kitabını herkese gösterip mutlaka okumaları gerektiğini, bir insana lazım olan tüm bilginin orada yazdığını, başka birşeyi de okumaya gerek olmadığını söylüyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.