Sevgililer Günü: Blood and Sand

Aranızda Spartacus’u izleyenler vardır sanırım. Hem görsel olarak, hem de hikaye olarak gayet başarılı bir dizi bence. Neyse konumuz tam olarak bu değil.

Yakında, yani 20 gün sonra ama bence kısa bir zaman, sevgililer günü geliyor. Eğer hali hazırda bir sevgiliniz yoksa, bu yazıyı burada bırakabilirsiniz. Hoş, okumaya devam edin, belki ilginç fikirler bulabilir, teklif edeceğiniz bayanı dışarı çıkarmak isteyebilirsiniz. 14 Şubat’ta teklif etmek çok zekice olabilir. Hem hiçbir zaman unutmazsınız, hem de maddi olarak daha rahat edebilirsiniz. Lakin teklif edeceğiniz kişinin kesin kabul edeceğinden eminseniz, bugünü seçin, yoksa elinize yüzünüze bulaşır ve biliyorsunuz ‘kan’ zor çıkar.

Öncelikle lafım erkekleredir. Hiç kendimizi kandırmayalım, salak saçma triplere girip, ben bu güne inanmıyorum, aman esnaf günü vb. sevgilinizin pek de umursamayacağı yaklaşımlarda bulunmayın. Yani hele ki çalışan bir çiftseniz, bu tarz özel günleri çok sık yapamıyorsunuzdur. İşte size güzel bir fırsat. Yani 2 doğum günü, yılbaşı, evlilik yıl dönümü, bir de sevgililer günü. Zaten bunların sadece 2 tanesinde başbaşa olabiliyorsunuz. Hep biir problem, iş, aile, belki çocuklar, bu liste uzar da gider. Bir bayan bu tarz günlere önem verir, aksini söylüyorsa da inanmayın.

İkinci olarak sözüm kadınlara. bu gibi özel günlerde çok büyük sürprizler beklemeyin. Tabi ki büyük bir sürpriz de yapılabilir ama genellikle güzel bir akşam yemeğinden ve 1 2 hediye’den ileri gitmez. Bazen de akşam eve gelirken alınan güzel bir çiçek ve sevgi dolu bir uyku. Bazen kıymetini bilmek de iyi bir şeydir. Lakin adı üzerinde sevgililer günü. Sadece karşı taraftan beklememek lazım bazı şeyleri. Bazen sizin hazırlayacağınız bir plana katılması bile sizi mutlu edecektir 🙂 Ben bu açıdan şanslı olanlardanım. Sevgilim arada bana sürprizler yapmayı seviyor.

Şimdi gelelim asıl konumuza,

Nasıl bir gece olmalı?

Öncelikle unutmayın ki, her kadın hediye almayı sever. Kimileri için maliyeti önemliyse de ben bu yazımda maalesef onlara hitap edemiyorum. Bir çok kadın için hediyenin maliyeti değil, ne alındığı önemlidir. Yani gidip 15 liraya alınacak güzel bir kolye, 20 liraya yaptırılabilecek bir t-shirt ya da bunun gibi şeyler çoğu zaman onlarca liralık hediyelerin önüne geçebilir; önemli olan yaratıcı olmak.

Hediye seçerken, sadece karşı tarafın değil, sizin de gözünüze hoş gelen, giydiğinde ya da taktığında mutlu olacağınız hediyeler seçin. Sevgililer Günü’nün bir özelliği de normal zamanda alamayacağınız cinsel içerikli hediyeler alabilmeniz. İlişkinize renk katmak için hayal gücünüzü kullanın 🙂 Sevgililer Günü’nün o kadar da kötü olmadığını göreceksiniz. Bir kolye aldınız diyelim. Üzerinde görmek sizi mutlu edecek mi? Bu soruyu mutlaka sorun kendinize.

Bayanların hediye alması her zaman daha kolaydır. Kravat, gömlek, saat. Eğer benim sevgilim kadar yaratıcı bir sevgiliniz varsa size klaket alabilir. Klaket ne diyenlere, hani çekime başlamadan önce kameranın önüne gelir, üstünde sahne numarası, çekim vs. yazar ya. İşte o 🙂 Çok istediğim(iz) bir şeydi. Bu tarz piyasada bulmakta zorlanacağınız ürünlere bunlardanistiyorum‘dan kolayca ulaşabiliyorsunuz. Çok ilginç ürünler var, bir girin bakın, tavsiye ederim.

İlk zamanlar genel geçer hediyeler alın, daha sevgilinizi tam tanımadan abartılı hediyelere hiç girmeyin.

…………..

Peki nereye gitmelisiniz?

Biraz para biriktirmişsinizdir değil mi bugün için? Keza normal zamanda gitseniz 50 lira olan yer, bu zamanda 80 lira oluyor. Nasıl oluyor anlamıyorum ama 1 kadeh şampanya, 1 çikolata derken geliyor karşınıza kabarık bir hesap. Hazırlıklı olun. Kıyıda köşede en az bi 100 liranız olsun. Hatta siz onu 200 yapın. Gece ille başladığı yerde bitmek zorunda değil. Paraya ihtiyacınız olabilir. Her ne kadar ortak ödeyelim diyen bayan sayısı çoksa da, siz ödetmemeye çalışın. Dedim ya, yılda 1 2 kere de olsa yapın, paranızı mezara götürmüyorsunuz.

Alternatif yerler bulmaya çalışın. Her zaman gittiğiniz yerlere gitmeyin, yeni yerler deneyin. Lakin hani şu tamamen karanlıkta kör gibi yenilen bir yer varmış, o kadar da maymun olmayın mümkünse. sevgilinizin gözlerine bakabileceğiniz bir yer seçin. Mesela Kafika‘yı duymuşsunuzdur belki. Gitmeden önce istediğiniz filmi söylüyorsunuz, 70 lira gibi aslında o gün için çok hesaplı bir rakama istediğiniz bir filmi izleyerek, tamamen size ayrılmış bir odada yemek yiyorsunuz. Daha ne olsun değil mi?

Sizin için bir anısı olan yerlere de gidebilirsiniz. Taksim’de 5.Kat var, çok güzel bir yerdir. Eğer giderseniz, mutlaka Kav, Narince Beyaz Şaraplarını deneyin. Çok güzeldi 🙂

Böyle konsept mekanların sayısı çok fazla değil. Bu sebeple şimdiden yerinizi ayırtın ve bizzet gidip yer seçin.

(Ufak bir not: Rezarvasyon yaptırırken, fiks sevgililer günü spesyallerinin 2 kişilik mi, yoksa tek kişilik mi olduğunu sorun. Yoksa benim birkaç sene evvel yaşadığım gibi 2 kadeh şampanya ve 4 adet çikolataya 60 lira vermeyin. Bi de utanmadan sevgililer günü ikramımız diye sunmuyorlar mı… ah ah)

……………

Güzel giyinin. Hergün giydiklerinizi göymeyin en azından. Hergün takım elbise giyiyorsanız, o gün kot ve gömlek giyin. Hergün kot gömlek dolaşıyorsanız, takım giyin. Ya da üzerinize güzel bir blazer ceket giyin.

Aynısı bayanlar için de geçerli. Kot giymeyin. Etek giyin. Eşinizin size aldığı takıları takın ya da ona sürpriz yapıp, hiç giymediğiniz bir elbise giyin.

……………..

Eğer olur da güzel bir gece geçirirseniz, yeni sezona Gods of Arena gibi başlarsınız. Yani her açıdan kendinizi bir tanrı gibi hissedersiniz. 14 Şubat’tan sonraki birkaç hafta ne kadar sinirlendirmeye çalışsanız da sinirlenmez eşiniz. Ya da olayların iyi yanlarını görür sadece. Daha şefkatli olur.

Lakin, 14 Şubat kötü geçmişse, aynı dizideki gibi …

‘ Kill them all ‘

Kısa kısa tavsiyeler (tabi ki erkeklere 🙂 ) :

  • Mutlaka bahşiş bırakın. Bir bayanın hoşuna gider bu.
  • Eğer arabanız varsa, evinden alın, yoksa da mekana önce siz gidin, yahut buluşup gidecekseniz buluşmaya önce siz gidin.
  • 1 adet gül alın. Sevdiği başka bir çicek varsa bunu da alabilirsiniz tabi.
  • Mekana önceden gidip adam gibi bir yer ayarlamışlar mı bakın, sonra kıyıda köşede kalmayın.
  • Aldığınız hediyeyi unutmadığınızı 3 kere kontrol edin.
  • İlişkinizi bir kere daha gözden geçirin, önemli tarihleri ve olayları tekrar edin 🙂 Ne olur ne olmaz. Erkekler olarak genellikle bu tarz konularda unutkanızdır. Bayanların da bize hiç yardımcı oldukları söylenemez. Genelde ters köşe yapmayı severler ve siz diyemezsiniz ‘topu görmedim ki’.
  • Bu tarz günlerde, her bayan mükemmel bir akşam bekler. Yani her dediğine evet demeseniz de kırıcı olmayın. Daha önceki olayları açabilir, diplomatik olun 🙂

1 Cevap

  1. mmmerveee dedi ki:

    Bu yazıdan anladıklarım:
    1. Bu sene süpriz beklemiyoruz
    2. Bayanların hediye alması her zaman daha kolaymış. Kravat, gömlek, saat. Hadi ordan be. Kadına aklına hiç bişey gelmese her eventte farklı bir takı bile alsan kurtarır (kolye, küpe, başka kolye..) hiç bişey mi bulamadın pufidik sevimli ayıcık tavşancık kalp yastık falan bile kurtarır. her sene kravat aldığımı düşünebiliyor musun? yoooook yok yaratıcı olmuycakmışsın anladım.

    boş kalan çerçeve??

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.