Fifa 2012 mi? Pes 2012 mi?

Öncelikle 2010-2011 sezonlarını kaçırdığımı söylemeliyim, ben en son 2009’da oynamıştım ve o zaman Pes, Fifa’dan daha iyiydi. Geçenlerde bir arkadaşta Fifa 2011 oynadım, biraz yavaş geldi, koşmalar falan… Geçtiğimiz günlerde evin altındaki play station’cuya tam 14 ay sonra gittim kuzenimle beraber ve 4 maç Pes, 3 maç da Fifa oynadık, 2011. Pes ilk planda iyi gibi geldi, ama kalecilerin yediği salak goller, oyuncuların top kontrolü vs. biraz rahatsız oldum, hızı fena değildi.

Sonra Fifa 2011’e geçtik, kaleciler düzeldi, paslar akıllandı 🙂 saha görselliği daha tatmin edici oldu. (Oyuncular hala Pes’te daha iyi). Biraz yavaşlık var ama kurcalamadım belki oyunun hızı arttırılıyordur.

Geçenlerde teknoseyir.com’da arkadaşların Fifa ve Pes 2012 ile ilgili videolarını izledim. Pes 2011’e göre kendini toparlamış gibi görünüyordu. Lakin, Fifa 2012 çok başarılı olmuş. Zaten onlar da hayran kalmışlar Fifa’nın oynanabilirliğine ve yapay zekasına.

Video’yu buraya koymaya çalıştım ama maalesef bir sorun çıktı, buradan video’yu izleyebilirsiniz. Siz de göreceksiniz farkı.

Şimdi asker dönüşü birkaç ay daha sabredip, evime bir Play Station alabilirim diye düşünüyorum. Belki o zamana yeni bir sürümü ya da yaması çıkar PS’in, kim bilir…

Özetle, her iki oyun da olmuş ama bence Fifa çok daha başarılı olmuş. Pes’in biraz daha çalışması lazım, hem lisans hem de oynanabilirlik konularında.

İyi oyunlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.