Hakim ve savcılar çıldırmış!

Güzel bir akşamdı. Fatmagül sahilde öyle mal mal dolanıyordu; sevdiğinin yolunu gözlüyordu. Saatin ne kadar geç olduğunu fark edemedi. 3-5 maganda gelip tüm masumiyetini yok etti birkaç dakikada.

Sonra ne mi oldu?

Bazı hakim ve savcılar ‘gerçek suçluları’ yakalamak için tecavüz davalarına, tecavüzcüsü ile evlenirse dava düşer fikrini öne sürdü. Hatta adli süreci daha da hızlandırmak için Beden ve Ruh sağlık raporunun beklenmesi yerine Beden raporu yeterli diye öneri getirenler bile oldu.

Lütfen bana bu öneriyi getiren hakim-savcı’ların isimlerini verin, nolur!!! Eminim onların ailesine musallat edebileceğim 3-5 maganda da ben bulabilirim. Ne de olsa böyle fikirler ortaya atıldıkça, böyle kanunlar düzenlenirse zaten her yerde cirit atacaklar.

Hangi akla sığar, anlamak mümkün değil. Okumuş cahil diye sanırım bunlara deniliyor. Yani kıza tecavüz edilecek, ailesi etraftan tepki gelmesin diye, tecavüzcüsü de hapse girmemek için bu yasayı kullanacak. Peki o kızın hali ne olacak. Saflığını zorla bozan bir canavarla ömrünü geçirmek zorunda kalacak. O canavarın, kızı başkalarına satmasını veya sürekli dövmesini kim engelleyecek?

Yani hani yargı bağımsızlığı diyoruz, birilerini yargıya müdehale etmekle suçluyoruz ama demek ki hakim-savcılar kuyruk sallamasa birileri de onlara müdehale etmeye çalışmaz.

Lütfen dürüst ve işini iyi ve mantıklı yapan hakim-savcılar üstüne alınmasın ama içlerindeki bu sapkınlığa da müsade etmesinler.

Sonumuz hayrolsun ne diyim daha…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.