UPS: Kargonuzu bakkala verelim oradan alın!!!

Hafta başında yıl dönümümüz için güzel bir hediye aldım internetten. Şirkete özellikle tembihledim; Yurtiçi, Aras ya da MNG ile yollayın diye. Ama anlaşmalı firması UPS olsa gerek onunla yollamışlar.

Aldım gönderi kodunu. Aradım UPS’i, kargomun durumunu öğrenmek için. Evi bulamadıklarını iddia edip kargoyu yeniden ana dağıtıma yönlendirmişler. İşte ilk sorunla karşılaştık. Yahu nasıl bulamazsın? Beşiktaş’ın merkezinde, ilk 4 katı iş merkezi olan ve kapısının önünde sürekli UPS arabasını gördüğüm bir binada oturuyorum. Yani ilk sallama burada oluyor.

Neyse, olabilir sorun diil. Dedim ki, kargomu ben zaten şubeden almak istiyorum. Bunun için bana en yakın şubeye yönlendirir misiniz? diye soruyorum. Aldığım cevapla al bi de burdan yak dememek elde değil: Levent ve Taksim şubelerimiz Beşiktaş’a bakmıyor. Orada gezici arabalarımız var, oraya ana şube bakıyor o da Mahmutpaşa’da. (Orası neresi yahu?) 

Neyse tamam benim için sorun diil diyorum ama belli ki onlar için sorunmuş. Şubeye kargo yönlendiremiyorlarmış. Allah allah nasıl yani? Şubeden kargo alamıyor muyum yani?

Alamıyormuşum, kaldırmışlar bu hizmetlerini. Hatta bunun üzerine isterseniz evden birine, komşunuza, bakkala falan bırakabiliriz dedi. OOOOHAA!!!

Tamam peki bana Mahmutpaşa’nın telefonunu verin. Veremiyor musunuz? Neden? Bıdı bıdı…

İyi tamam bari adres tarifini güncelleyelim, yazın: Beşiktaş Merkez !!! falan filan.

Telefonumu mu istiyorsunuz? Allah allah yok mu sizde. Ne? Gönderen firma yazmamış mı? O da ilginç. (Yazmışlardır kesin, adamlar günde 100 tane böyle kargo yolluyor.)

Peki yarın sabah teslim edebilirler mi? 12’ye kadar evdeyim. Onu bilemiyorsunuz yani peki. (Yurtiçi ve Aras’ta soruyorlardı ne zaman uygunsunuz diye)

Ardından herhangi bir şubeyi arayıp Mahmutpaşa’nın numarasını aldım hiç zorlanmadan. Ana merkez veremiyor ama şubeler veriyor. İlginç.

Orayı arıyorum. Bir kadın çıkıyor biraz tez canlı sanırım. Kargom şöyle şöyle oldu diyorum. Eğer adresi güncellediyseniz buradan alabilirsiniz diyor! O ne demek be. Yani oraya gelsem alabilir miyim diyorum. Evet, tabii ki alabilirsiniz diyor.

Yahu daha 10 dakika önce müşteri hizmetleri bana alamazsınız dedi diyorum. Yok alabilirsiniz diyor. Dedim yeriniz nerde? 212 alışveriş merkezinin orda diyor. Hangisi diye bir soru geçiriyorum kafamdan… Neyse sonuçta ebesinin gözünde olduğunu görüyorum google maps’ten; Beşiktaş’tan gidip gelmesi 3 saat süren bir yerde !!!

Firma’yı tekrar aradım bunların üzerine. Onlar da çalıştıkları kargo şirketinden yani UPS’ten şikayetçi. Bir kargoyu da parçalamışlar bugün. Telaş etmeyin diyor, biz not bıraktık, eğer teslim alamazsanız buraya geri gelir, başka firma ile yollarız diyor. Olmadı yeni bir tane yollarız diyor.

Neyse en azından firma gıcık değil, mantıklı makul insanlardan oluşuyor. (Türken Dijital. Ankara’dakiler gönül rahatlığı ile gidebilir. Tüm Türkiye’ye de kargoları var. Ama benden tavsiye fazla para verin 5 lira daha fazla, Yurtiçi, Aras, MNG’den biri ile yollatın. Hiç değilse kaprisleri daha az.)

UPS kargomu getirsin getirmesin. Bundan sonra 50 lira fazla vermem gerekse dahi UPS ile yollamam. Uluslararası firma olacaklar bir de. Belki de ondan kalkan yerlerini indirmek lazım biraz.

1 Cevap

  1. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bu arada, 10 gün sonunda kargoyu aldım. Ama çok büyük bir tesadüf eseri. Bir telefon geldi iş yerindeyken. Bilmem kimle mi görüşüyorum diye. Kapınız açık kalmış diye bir telefon.

    Meğer adam 10 gündür geliyormuş da kapıyı açık görünce insanlık namına aramış.

    Hatta arama gibi bir görevleri yokmuş, kapı açık diye aramış. Ben tam ağzımı açtım bir şeyler dedim pat kapadı. Kontörü bitecekti sanırım.

    UPS kargo olarak sen çalışanlarına nasıl bir telefon veremiyorsun? Anlamak mümkün değil. Tabi ki bu çalışan 10 gün gelir ve aramaz. Anlamadığım bir diğer şey de, 2-3 kere gelirsin sonra bu adam burada yok diyip geri gönderirsin alıcıya. 10 gün nedir yahu.

    Neyse tesadüf eseri evin kapısı açık kalmış, tesadüf eseri arkadaşım evdeymiş ve yine tesadüf eseri iyi niyetli bir dağıtıcıya rast geldim.

    Yoksa kargoyu ben Kasım’dan önce beklemiyordum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.