App Store’dan ve iPhone’dan silinen uygulamayı tekrar yükleme

Bir şekilde iPhone ya da iPad’inize recovery yapmak zorunda kaldınız. Bu restore etmekten ya da yazılımını güncellemekten daha farklı bir süreç. Bu süreçte uygulamalar da telefondan siliniyor ve sonra tekrar kuruluyor.

Lakin bu aşamada bir sıkıntı var. App Store’dan kalkmış uygulamaları kurarken hata veriyor ve kurmuyor. İşte tam burada ben size bu uygulamayı tekrar nasıl kurabileceğinizi anlatacağım. 

Aslında işlem çok basit. Apple sizin uygulama indirme geçmişinizi tutuyor. App Store’dan uygulama kalksa dahi, kalkmadan önceki sizin indirdiğiniz sürüm burada yer alıyor. Tek yapmanız gereken buluttan indir diyerek uygulamayı kurmak.

Aşamalar:

1- App Store uygulamasını açın ve sağ en alttaki güncellemeler sekmesine geçiş yapın.

2- En üstten “Satın Alınanlar” diye bir sekme var. Buna tıklayın.

3- iPhone’da olmayanlar tab’ını seçin ve buradan uygulamayı bulup telefonunuza tekrar indirin.

Bu kadar basit. Umarım benim gibi, vazgeçilmez uygulamaları olanların işine yarar.

141 Cevaplar

  1. ayaz dedi ki:

    Iphone 6s Telefonumdan app store silinmiş veya ne olmul bilmiyorum
    Yardımcı olurmusnz?

  2. sevda dedi ki:

    sağol teşekkür sayende uygulamalarımı buldum

  3. Ayşegül dedi ki:

    Ama yinede indiremiyorum. İndirme işlemi kısacık başlatıp duruyo sonra. Neden olabilir?

  4. Ayşegül dedi ki:

    Tlf tekrar başlatıp instagramı indirebildim face indiremedim, tekrar başlatarak denedim face yüklenemedi.

  5. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bazen kirli data kalmışsa yapıyor. Ayarlar altından facebook ayarlarına gidip buradaki belgeleri de sil diyin. Sonra yeniden başlatıp deneyin.

  6. Elif dedi ki:

    Bi türlü bi oyunu bulamıyodum şükürler olsunki anlatan birini bulsum, oldu tşkkür ettim

  7. Mustafa aladas dedi ki:

    5 s telefonumdan notlarım sılınmıs ıcındekı bılgılerle gerı yuklemem mumkunmu

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer notlar iPhone’da kayıtlıysa sadece ancak ve ancak iTunes’a daha önce yedek almışsanız buradan döndürülebilir. Eğer icoud’a kaydediyorsanız da cloud’daki yedekten döndürülebilir. Bunların hiçbirine uymuyorsanız yani hiç yedek almamışsanız maalesef geri döndüremezsiniz.

  9. Mustafa aladas dedi ki:

    Tesekkur ederım

  10. Yunus Emre Atalay dedi ki:

    App storeden indirdigim bi uygulamayi sildigimde yazinizda belirttiginiz gibi satin alinanlarda bulut isaretli olarak bende gozukmuyor sildigimde komple gidiyor bu neden kaynaklaniyor yapmam gereken bi ayar varmidir ?

  11. D.D.Güçlü dedi ki:

    Her uygulamada yapıyor mu bunu? Yapmamalı. Bazı uygulamalar store’dan tamamen kaldırılıyor ve geçmişe yönelik de indirilemeyebiliyorlar.

  12. Yunus Emre Atalay dedi ki:

    Beinsports ta yapiyor mesela arkadasimda kaldir yapiyoruz ama onda satin alinanlarda bulut isaretli sekilde cikiyor bende tamamen kaldiriliyor sebebi nedir ki bunun ?

  13. Berkay Özdemir dedi ki:

    Ben bir uygulamayı sildim ve ismini aramaya yazdığımda o hiçbir şekilde çıkmıyor sizin dediğiniz gibi yaptım ancak oradada çıkmıyor ne yapmalıyım?

  14. D.D.Güçlü dedi ki:

    Uygulama artık sunulmuyor olabilir. Hangi uygulama?

  15. Sinem dedi ki:

    Benim ipadde instagramı silmiş kızım yanlışlıkla. Dediğinz yere geldim ama instagram çıkmıyor çok enteresan. Neden olabilir? İnstagram’ın popüler bir app nasıl olurda bulamam anlamıyorum…

  16. Sinem dedi ki:

    İpadde yanlışlıkla instagram silinmiş. Dediğinizi yaptım ama orda da yok. İnstagram gibi bir app nasıl bulamam..

  17. D.D.Güçlü dedi ki:

    AppStore’da arayın, olmama ihtimali yok. Tek bir şey aklıma geliyor iPad’inizin sürümü ios 7 öncesi ise belki sıkıntı olabilir.

  18. D.D.Güçlü dedi ki:

    Yazılım sürümü nedir? Ayarlar/genel/hakkında menüsünde bulabilirsiniz.

  19. Merve dedi ki:

    Iphone 7 son güncellemesini yaptıktan sonra nettube çalışmamaya başladı silip tekrar yükleyeyim dedim program app storede görünmüyor ne yapmalıyım????

  20. D.D.Güçlü dedi ki:

    Silmiş olabilirler appstore’dan. Yükleyemezsiniz maalesef.

  21. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bu uygulama olabilir mi? NetTube: Video Music Player & Playlist Manager by Le Thi Thanh Thuy
    https://appsto.re/tr/KuRAgb.i
    https://appsto.re/tr/KuRAgb.i

  22. doan dedi ki:

    teşekkürler

  23. Mehmet emin güneş dedi ki:

    İphone 6s Telefonumu servise yollamadan önce itunes da yedekleyip sıfırladım. Fakat yedeklediğim bir program appstore dan kaldırılmış ve geri yüklenemedi. CM SECURITY adında fotoğraf gizleme programı. İçinde çok önemli şifrelerim ve fotolarım vardı ama program kaldırılınca fotolarda gitti ve hiç bir şekilde programa ulaşamadım. Bana yardımcı olursanız size minnettar olurum. Teşekkür ederim.

  24. Mehmet emin güneş dedi ki:

    İphone 6s Telefonumu servise yollamadan önce itunes da yedekleyip sıfırladım. Fakat yedeklediğim bir program appstore dan kaldırılmış ve geri yüklenemedi. CM SECURITY adında fotoğraf gizleme programı. İçinde çok önemli şifrelerim ve fotolarım vardı ama program kaldırılınca fotolarda gitti ve hiç bir şekilde programa ulaşamadım. Bana yardımcı olursanız size minnettar olurum. Teşekkür ederim.

  25. D.D.Güçlü dedi ki:

    2 yolu var. Biri bu yazıda yazan, dikkatlice okuyun lütfen. Diğeri de eğer yedek alırken uygulamaları da yedekle demişseniz oradan yükleyebilirsiniz. iTunes’da programlar kısmında gözükür eğer yedek aldıysanız programların. Başka bir yolu maalesef yok. Uygulamanın telefon hafızasında tuttuğu dosyaya bir şekilde ulaşsanız bile program olmadan çözemezsiniz.

  26. Mehmet emin güneş dedi ki:

    Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat yazınızda ki yolu takip ettiğimde o program görünmüyor. Diğer türlü itunes geri yükleme yaptığımda ki yedeğini aldım telefonumda yüklenmek üzere görünüyor fakat yüklemeden kendiliğinden siliniyor. Galiba cm security uygulamasının tekrardan appstore a gelmesini beklemekten başka çare görünmüyor gibi.

  27. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bazı uygulamalar maalesef geçmiş indirmelere de kapatılıyor. Apple politikaları ile çelişen bir şey yapmış olabilirler.

  28. Deniz dedi ki:

    Merhaba Oğlum telefonumdan galeri dosyasını komple kaldırmış. Yani resimlerin olduğu Galeri dosyası yok nasıl geri getirebilirim

  29. D.D.Güçlü dedi ki:

    iPhone olduğuna emin misiniz? iPhone’da fotoğraflar uygulaması silinemiyor. İçerisinde bir albüm sildiyse, silinenler diye ayrı bir albüm var orada olabilir. Bunun dışında yedek alırken fotoğrafları da yedeklemeyi seçtiyseniz yedekten bulunabilir. Bunlar haricinde bir yolu yok.

  30. Mete dedi ki:

    merhabalar ben telefonu sıfırladım sonra uygulamaları geri yüklemeye çalışıyorum bulut çıkıyor ona basınca kart bilgilerimi istiyor girsem bile kabul etmiyor sorunu nasıl çözebilirim

  31. Melisa dedi ki:

    Merhaba instagram uygulaması kendiliğinden güncellenirken teli kapatıp açtım daha sonra uygulama silindi geri yüklemeye çalıştığımda ise bulut simgesine basınca geri çekiyo sürekli böyle tekrarlanıyor aynı şey bi oyun uygulamasında da oluyo diğerleri nde sıkıntı yok ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz

  32. D.D.Güçlü dedi ki:

    Telefonu kapama ve menü(ev) tuşuna aynı anda uzun uzun basarak kapatın. Sonrasında tekrar indirmeyi deneyim. Aynı zamanda telefon yazılımınız güncel değilse onu da güncelleyin.

  33. Polat dedi ki:

    Telefonum 6s ama ne güncelleme yapabiliyorum nede indirme

  34. Halil dedi ki:

    Benim sorunum ios 11 yükledikten sonra lock photos programını açamıyorum. İos 11 le uyumlu değil diyor. Ve app storedan kaldırılmış. Ancak program ve içindeki bilgilerim duruyor. Açılmadığı için göremiyorum. Ne yapmalıyım.

  35. Halil dedi ki:

    Amblemi şemsiye olan ve my Disk adıyla geçen lock photos programı. Lütfen yardımcı olurmusunuz.

  36. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer bir dosya şeklinde tutuluyorsa iTunes’a telefonu bağlayın ve doküman paylaşımı kısmında programı arayın. Eğer orada yoksa yeniden ios 10’a dönmeyi araştırabilirsiniz.

  37. Asi dedi ki:

    Bu benim çok işime yaradı çookk teşekkür ederim

  38. Seyfeddin dedi ki:

    AP storeden Facebook’u sildim tekrar yüklüyemiyorum bulut işareti çıkıyor ama yükleme yapmıyor herşeyi denedim yukarıda yazılanları

  39. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bazen yapar bunu. Telefonun güncel iOS sürümünde olduğundan emin olun. Sonra yeniden başlatıp deneyin. Genelde çözülür böyle. Çözülmezse tekrar yazın.

  40. Halil dedi ki:

    Telefonu itunes’a bağladım.döküman paylaşımı kısmında görünüyor. Ama sağ tarafta içeriğini göremiyorum. Şifreli olduğu içinmi? Nasıl açabilirim

  41. Halil dedi ki:

    Telefonu itunes’a bağladım.lock photos ( my disk) uygulaması döküman paylaşımı kısmında görünüyor. Ama sağ tarafta içeriğini göremiyorum. Şifreli olduğu içinmi? Nasıl açabilirim

  42. D.D.Güçlü dedi ki:

    Şifreli olduğundan açılmıyor olabilir. Bası uygulamalar buradan erişimde sıkıntı yaşatmıyor. Buradaki klasörü bilgisayarınıza alıp açmayı denediniz mi? Direkt iTunes içinden açtırmayabilir.

  43. Halil dedi ki:

    Sn. Güçlü çok teşekkür ederim. Ancak o uygulamayı bilgisayara nasıl aktarabileceğimi gerçekten bilmiyorum.. nasıl yaparım? Yardım edermisiniz.

  44. D.D.Güçlü dedi ki:

    Uygulamayı değil de uygulamaya tıkladığınızda sağdaki pencerede çıkan dosyaları sürükleyip bırakarak bilgisayara aktarmayı deneyebilir misiniz?

  45. gökhan semiz dedi ki:

    merhaba.ios saklama alnından PowerGuard isimli dosyayı yanlıslıkla sildim.şimdi sakalama alanında 1.33 gb olarak verliler görünüyor.programı yeniden yükle dediğimde uygulama artık app store da bulunmuyor diyor.bilgilerimi geri alabilmek için ne yapabilirim?tesekkür ederim.

  46. D.D.Güçlü dedi ki:

    Powerguard isimli uygulamayı sildiniz. Uygulama içinde bazı dosyalar vardı ve bunlar icloud’da duruyor. Bunları download edebilirsiniz bilgisayarınızdan icloud.com’a giriş yapın ve indirin.

  47. gökhan semiz dedi ki:

    powerguard isimli doya appstore da bulunmadıgından artık geri yüklenemiyor.tel u eski tarihe güncelledğimde de yine dosya yüklenemedi.

  48. D.D.Güçlü dedi ki:

    Dosya’dan kastınız uygulama mı?

  49. gökhan semiz dedi ki:

    evet powerguard isimli uygulama.icloud.com da bulamadım.uygulamayı appstore dan yeniden yüklemem gerekiyor.o zaman verilere ulaşabileceğim ancak uygulamayı yeniden yükle seçeneğine bastıgımda uygulama indirilemiyor.bu uygulama appstore dan kaldırılmıstır diyor.verileri tel da mevcut ancak uygulamayı geri yükleyemediğimden açılmıyor.appcare i aradım ancak yardımcı olamadılar.uygulama saglayıcısına ulaşın diyorlar ancak ulaşamadım.(uygulama saglayıcısı;PowerGuard is an iPhone app developed by RebornInfo Co.,Ltd).ilginiz için teşekkür ederim.

  50. Ayşenur dedi ki:

    İpadimi bugün sıfırladım. Eski uygulamalarımdan bazılarını indirmek istemiştim. Ama indiremedim. İndireceğim sırada bazı sorunlarla karşılaştık diyor ve inmiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.