AliExpress.com’dan nasıl alışveriş yapılır?

7Son dönemin yeni trendi aliexpress.com’dan alışveriş yapmak. Çevremden çokça soru geliyor bu konuda, aynı zamanda duyduğum ve yanlış bilinen şeyler de var. Bu yazımda aliexpress.com’dan alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken şeyleri sıralayacağım. Umarım bazı tabuların yıkılmasına da vesile olurum.

Yazıya başlamadan önce, alışveriş yapacaksanız lütfen bu linkten gidin, her aldığınız üründe bana da ufacık da olsa bir yardımınız oluyor.

https://ad.admitad.com/g/qa7w8joxdka1b5c318caa794ddcf6a/

Buradaki yazıyı okuduktan sonra 10 maddede dikkat edilmesi gerekenleri yazdığım Aliexpress’ten alışveriş yapmanın 10 kuralı! yazısına göz atmayı unutmayın.

aliexpress-logo

Öncelikle bir hesap açmalıyız. İlk yapamız gereken bu olacak. Hesap açmak basit, temel bilgileri giriyorsunuz, kargo adresinizi giriyorsunuz ve hesabınız açılıyor.

Kargo adresinizi girerken mümkünse iş ya da her zaman gündüz birinin bulunduğu bir adresi verin. Zira PTT kargo ile geldiğinden ilk geldiklerinde birini bulup teslim etmeleri önemli.

Bundan sonraki adımları birkaç başlıkta ele alabiliriz.

  1. Ürün seçimi
  2. Satıcı seçimi
  3. Ödeme şekli seçimi
  4. Kargolama şekli
  5. Kargo geldikten sonra kontrol ve onay
  6. Kargo gelmezse ya da ürün istediğimiz koşullarda değilse şikayet etme

Bu adımlara dikkat ederseniz alışveriş yapmanızda hiçbir sıkıntı yok. Haydi başlayalım:

Ürün Seçimi

Ülkemizde bulunan ve satılan birçok ürünün burada çok daha hesaplı ve bazen daha kaliteli olduğunu görmek sizi biraz üzecek, daha önce verdiğiniz paralara yanacaksınız ilk zamanlar. Hani 50-60 liralara aldığınız telefon kılıfları var ya, işte burada onlar 1 dolar ile 15 dolar arasında değişiyorlar. 1 dolar olanları ülkemizde ünlü mağazalar 30-40 lira gibi fiyatlara satıyor. 10 dolar olan ürünler ise en az 100 liradan satılıyorlar. Hele ki deri olmayagörsünler 150-200 liralara satılıyorlar.

Lakin, aliexpress’ten alırken de dikkatli olmalıyız. Aynı ürün bir satıcıda 3 dolarken, başka birinde 7 dolar olabilir. Ucuz olan her zaman iyi diye bir kavram yok ama biraz inceleyerek aynı ürün olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Ya da mesela bazı ürünler Türkiye’de daha hesaplı ya da kafa kafaya olabiliyor. Bu durumda daha hızlı gelmesi ve garantili olabilmesi için Türkiye’den almak daha avantajlı.

Kingston daha ucuz hepsiburada

Türkiye’deki fiyatı

kinsgton daha pahalı ali

Aliexpress.com’daki fiyatı

Son olarak da ne olduğu belirsiz ürünler almayın. Özellikle elektronik bir şeyler alırken. Hatta tekstil’de de alışveriş yaparken çok dikkatli olmak lazım, Çin’den gelecek tekstil ürünlerinin orijinal olmama riskleri var. Yani yine alışveriş yapabilirsiniz tabii ki ama sizden fazla paralar almalarına izin vermeyin. Çok güzel replika ürünler alınabiliyor tekstil’de de ama iyi incelemek ve yorumları iyi okumak lazım.

Ne olduğu belirsiz ürünler almayın Ne-olduğu-belirsiz-ürünler-almayın adidas ayakkabı

 

Satıcı Seçimi

Ürün seçmek kadar önemli bir süreç bu. Eğer dikkatsizce her önünüze gelen satıcıdan alışveriş yaparsanız, illaki birinde sıkıntı yaşarsınız. Bunun için satıcının yorumlarına dikkat etmekte fayda var. Hatta ürün altındaki satıcıdan bağımsız yorumlara da bakmak lazım. Bazen bir satıcı bir üründe çok iyi not alıp, başkasında kötü not alabiliyor; tamamen tedarik sürecine bağlı oluyor bu durum.

Satıcı puanı %95’in altında olmamalı. Eğer altındaysa %90’a kadar satıcı ile iletişime geçerek sipariş verilebilir. %90 altına ise hiç bulaşmayın, muhtemelen sıkıntı yaşarsınız.

Ürün geri bildirimleri de 5 üzerinden 4.5 altında olmasa iyi olur ama biraz daha detaylı bakarak sebebi inceleyerek sipariş verebilirsiniz yine. Mesela yavaş kargodan dolayı düşmüştür ama ürün kalitelidir; bu durumda aceleniz yoksa yine alışveriş yapabilirsiniz.

Satıcı orijinal ürün sattığını iddia ediyorsa bunu en iyi yorumlardan okursunuz. Mesela ben Türkiye’de 210 lira olan hafıza kartını aşağıdaki satıcıdan 30 dolara aldım, yani 70 lira. Hem de hızlı yolladığı için 10 günde elimde oldu. Hem yorumlardan, hem de elime ulaştıktan sonra yaptığım testlerden, satıcının gerçekten de orijinal ürün sattığını anladım.

 

Eğer düzgün bir satıcı bulursanız da sürekli ondan alıp kendinizi garantiye alabilirsiniz. Yani kaydını iyi tutun kimden alıp da ne kadar sürede size geldiğinin 🙂

Ödeme Şekli Seçimi

Maalesef Paypal yok. Paypal olmadığı için de şu anda kredi kartı ile almaya mecburuz. Bu konuda size önerim, ne olur ne olmaz sanal kredi kartı oluşturun ve anlık limit belirleyip bu kartla işlem yapın. Zaten anlık limit ayarlaması yapabileceğiniz için oldukça güvenli olacaktır.

 

Sanırım Apple ile Apple Pay entegrasyonu için konuşmalara başladılar. Yani parmak izi okuyuculu bir iPhone’u olanlar Apple Pay ile buradan alışveriş yapabilecekler gelecekte. Gelirse güzel olur ama sanal kartla almak da gayet güvenli.

Kargolama Şekli

Zaten ürünleri sıralarken Türkiye için ücretsiz kargosu olanları sıralayın, eğer aradığınız çok özel bir ürün yoksa. Ücretsiz kargodan kastım TR’ye girdikten sonra PTT ile gelecek demek. Bize gelene kadar da ya Çin ya da Honkong postası ile geliyor olabilir. Genelde bu kargo firmaları para almıyorlar ya da en ucuz bunlar oluyor. Bunların dışında ünlü firmalarla sipariş vermemenizi öneririm, evet mesela DHL ile daha hızlı gelebilir ama ürünün bazen 10 katı kargo ödersiniz. Buna dikkat edin mutlaka.

 

Kargo konusunda bir diğer husus da, satıcıdan mutlaka takip numarasını düzgün vermesini isteyin. 5 doların üstünde genelde bu takip numarası düzgün oluyor ama altında çoğu zaman takip edilemez posta ile yolluyorlar maliyeti arttırdığı için. Siz 5 doların altı da olsa üstü de olsa, satıcıya takip numarası istediğinizi bildirin.

Bazıları satıcının kargolama metodu diye farklı kanallardan takip edilebilecek şekilde yollayabiliyorlar. Bu durumda da satıcıdan takip edebileceğiniz internet sitesinin adını vermesini isteyin. Zaten siz sormadan kendileri de not olarak düşebiliyorlar kargo bilgilerinin bulunduğu bölüme.

Kargo geldikten sonra kontrol ve onay

Kargonuz sorunsuz bir şekilde size ulaşırsa ve gerçekten istediğiniz kalitede bir ürünse satıcıya onay vermeniz gerekiyor. Buyer Protection yani Alıcı Koruma Programı adı altında size bir süre veriliyor ve bu süre dolmadan siz ürünü almışsanız satıcıya onay veriyorsunuz. Ardından da mutlaka geri bildirim bırakın ve hatta yorum yazın ki sizden sonra satın alacak insanlara yardımcı olun. İngilizce bırakmak zorunda değilsiniz, Türkçe bırakmanız da gayet yeterli, sonuçta Türkiye’den alacaklara faydanız olur en azından.

Kargo gelmezse ya da ürün istediğimiz koşullarda değilse şikayet etme

Böyle bir durum başınıza gelebiliyor. Hatta bazen satıcı ürünün eline geri geldiğini söyleyip sizden uyuşmazlık kaydı açmanızı isteyebiliyor. Evet AliExpress’te eğer bir sorun yaşarsanız yapmanız gereken şeyin mucizevi adı “Open Dispute” ya da “Açık Uyuşmazlık”  🙂 Türkçe’sinde saçmalamasının sebebi ise site dil değiştirdiğinizde Google Çeviri hizmetini kullanıyor ve maalesef tarzanca bir Türkçe ile siteyi Türkçeleştiriyor. Eğer İngilizce sıkıntınız varsa kullanabilirsiniz o kadar kötü değil ama sonra yanlış anladığınız bir yer yüzünden uyuşmazlık kaydı açarsanız haksız bulunabilirsiniz. Bir de, sonuçta satıcı ile konuşmalarınız İngilizce olmak zorunda. Gerçi Çin’li kardeşler bazen İngilizce’de bile saçmalıyorlar 🙂

open dispute

 

Eğer anlaşmazlık onaylanırsa da hem size mail gelir hem de statüsünü görürsünüz. Ne talep ettiyseniz satıcı bunu kabul etmiş demektir ve eğer para iadesi istemişseniz istediğiniz kadar alırsınız. Ben şu ana kadar reddedilmedim 😀

Ödemeyi ortalama 1 hafta içinde iade olarak alıyorsunuz. Satıcı ile anlaşmanıza göre ürün gelmiş ve memnun olmamışsanız ürünü geri isteyebilir, hatta kargoyu ödemenizi de isteyebilir. Eğer ürün sizde kalmışsa, bazen yarısını iade alabilirsiniz. Tamamen satıcı ile anlaşmanıza bağlı. Ama ürün ulaşmamışsa kesin ödeme alırsınız; güvenilir bir satıcıysa.

 

Şu soruyu yazımın sonuna sakladım: Peki ne kadara kadar vergi vermeden gümrükten geçirebilirim? 

Birçoğunuz bunu biliyor, bilmeyenler için; 30 euroya kadar vergiye tabi değiliz diyebilirim. Ama gümrük memurları da artık satıcıların fiyatı ucuza gösterdiklerini ve hediye etiketi ile pahalı ürünler alındığını bildikleri için bazen sadece bu da yetmiyor. Sizi gümrük müdürlüğüne çağırıp bu ürünü gerçekten bu fiyata alıp almadığınız sorgulayabiliyor. Bunun gibi bir durumda mutlaka satın aldığınız sayfanın linkini gösterin. Hatta daha ucuz sahte bir ürün varsa bunu gösterin daha garanti olur. Zaten siz 5 dolara da almış olsanız eğer paket çok büyükse gümrüktekiler sizi bir kahve içmeye çağırabilir, hazırlıklı olun.

Mesela bir arkadaşımın şirketine 3000 dolarlık DSLR lens seti almışlar. Ama sitede aynı setin aynı paket ile 300 dolarlık versiyonu da varmış. Gümrükte vergi öderken 300 dolarlık olanı gösterip buna göre vergi vermişler. Bu tarz yaklaşımlar da mümkün 🙂

Daha detay sorularınız varsa yorum olarak yazın cevaplamaya çalışayım.

Mail listeme üye olarak, online alışveriş hakkında birçok bilgiye erişebilir, kampanyalar hakkında bilgi alabilir ve hediye çekilişlerine katılabilirsiniz.

Ne diyelim; iyi alışverişler 🙂

 

.

549 Cevaplar

  1. D.D.Güçlü dedi ki:

    E yani ödeme yapmadan ürün yollanmaz 🙂 Ama ödemeyi aliexpress alıyor, siz ürünler ulaşıp da onay verene kadar aktarmıyor satıcıya.

    Eğer satıcının size taahhüt ettiği süre sonuna 3 gün kala hala ürünler gelmemişse size tavsiyem öncelikle satıcıyla iletişime geçip süreyi uzatmasını ya da paranızı geri vermesini isteyin. Baktınız 1-2 günde aksiyon almadı ya da cevap yazmadı, open dispute açmayı unutmayın. İngilizce’siz biraz zor, gerekirse yardım alın.

  2. Aslı bayraktar dedi ki:

    Aliexpress den alışveriş yapmak istiyorum,lâkin Türkçe karakter kullanmamama rağmen adres oluşturamıyorum

  3. Naz dedi ki:

    Merhaba
    Bende bu siteden alışveriş yapmak istiyorum.
    Fakat tek bi satıcıdan mı almak gerekiyor birçok ayrı ayrı ürün beğendim kargo bölünür mü bu şekilde
    Ve satıcının magazasına girince kategorilerinde seçtiğim ürünler açılmıyor mesela pasta kalıbı alıcam o kategoriye giriyorum ürün çok fakat acılmıyor cvplarsanız çok sevinirim

  4. D.D.Güçlü dedi ki:

    Açılmama sıkıntısını bilemem. 75 dolar geçmediği sürece ister tek satıcıdan alın ister birçok satıcıdan. TR’ye kargo ücretsiz olanlardan seçin.

    Ayrıca ingilizce’niz yoksa lütfen birinden destek alın, bir sıkıntı durumunda yanlış işlem yapabilir ya da satıcı ile iletişim kuramayabilirsiiz.

    Kolay gelsin.

  5. Özge dedi ki:

    Merhaba
    Ben aliexpressden alışveriş yaptım. Fakat ilk önce alcağım şeyleri sepate attım daha sonra adımları izleyerek kredi kartı numarası yazan kısma kadar geldim hatta kredi kartı numarasınıda yazdım fakat bazı ürünlerde değişiklik yapmak istedim ve onaylamadan iptal ettim. ama sepete döndüğümde sepette ürün yok diye uyarı aldım. ve siparişlerim kısmına baktıpımda o ürünler sipariş kısmındaydı yanında ise para ödeyin yazıyordu. kredi kartı onayı vermeden böyle birşey nasıl oldu? ben siparişleri iptal et diyerek iptal ettim ama sonradan tekrar almak istediklerimi aldım bu sefer siparişi tamamladım kredi kartını onayladım, sipariş listeme döndüğümde sipariş sayım fazla görünüyor. iptal ettiklerim listede yok ama sipariş sayısı olarak onlarda görünüyor. yardımcı olursanız çok sevinirim. iptal ettiğimdende para kesilmişmidir ?

  6. Volkan dedi ki:

    Hocam, Aliexpress’ten dizi halinde satılan boncuk malzemeler ve küçük metal objeler alacağız. Tek seferde 70-80 dolarlık almayı düşünüyoruz. Bir sorun olur mu? Ticari ürüne girer mi? Birden fazla satıcıdan farklı farklı ürünler alacağız. Bu durumda ürünler tek bir paket halinde mi gelecek? Yoksa farklı zamanlarda farklı paketler halinde mi? Şimdiden teşekkürler.

  7. ferhat dedi ki:

    aliexpress te faturalı satış olmadığı için vergiye tabi değilmiş doğru olabilir mi

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Yurt dışı alışveriş limiti var. Eğer bu tutarı geçerse vergiye tabi. Geçmezse tabi değil.

  9. D.D.Güçlü dedi ki:

    50 doları geçmemeye çalışın. Farklı satıcılardan alırsanız farklı kargolanır tabii ki. Ama aynı satıcıdan farklı ürünler de alsanız genelde aynı kargoda gelir. Bir satıcıdan birden fazla ürün alacaksanız, önce birini sipariş edin ödeyin ve sonra başka sipariş edin. Toplu sipariş vermenizin hiçbir avantajı yok, bölebildiğiniz kadar bölün.

  10. Hamza dedi ki:

    12.77$digital ,analog çelik kasa kordon saat aldim…Geldi arızalı iade ettim, parasını iade istedim hesabima gönderilmedi…Tedarikçi, jack lee… TV,DVD kum.saat aldim,tedarikçi, Selina Chen 19.99$ne saat Geldi,nede parasını iade etmedi…Tedarikçi, zhiwei li, 40$ car tv,dvd,USB,GPS media player gelmedi,ücretini iade etmedi, takipsiz kargomu?geç kargomu?Open dispute açılmıyor, zaman asimi ,yardım merkezîne yazdım,sonucunda çıkmadı.

  11. Yücedağ dedi ki:

    Aliexpress ten bir urun siparisi verdim. Siparis vereli 2 gun oldu. Siparisim onay bekleyenler bolumunde ve altinda takip butonu var ona basmalimiyim neyin nesidir. Simdiden tesekkurler

  12. Sude dedi ki:

    Ben 0.80 $lık iki ürün almak istiyorum ancak satısı 13.000 den fazla, yoğun oldukları zaman geç gönderme gibi bir ihtimalleri olur mu?

  13. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bir üründen ne kadar fazla satmışsa o kadar garanti demektir.

  14. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ödemeyi yaptıysanız hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Ürün geldiğinde onay verip satıcıya puan vermeyi de unutmayın.

  15. srp dedi ki:

    Merhaba ben ilk defa bu siteden alışveriş yaptım banka hesabımda ödemeyi yapmış görünüyorum ama sitede ödeme bekliyor yazıyor onu onaylamam mı gerek lütfen yardımcı olur musunuz teşekkürler

  16. D.D.Güçlü dedi ki:

    hayır, işlenmesi biraz zaman alabilir. sabretmeniz lazım.

  17. Oğuz dedi ki:

    Sevkiyat bekleyen siparişlerde ürünlerim sanirim odeme kabul edilmis ve kargolanana kadar sevkiyat bekleyen siparislerde duracak kargolandiginda takip edebilicez .

  18. Ahmet dedi ki:

    Gümrükte sıkıntı olursa. Ben zonguldakliyim. Zonguldagin gümrük mudurlugunemi gitmem lazım. Yoksa ankara İstanbul gibi yerleremi

  19. D.D.Güçlü dedi ki:

    Zonguldağın.

  20. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer kargo takibi varsa 10 günü bulabilir görünür olması. Yoksa da satıcıya sorun bazen başka siteleri verebiliyor takip için. takip hi. yoksa ki 5 doların altına genelde olmaz, yapacak bir şey yok tabi

  21. isacc dedi ki:

    RC511094475HK ürünüm daha gelmedi 3 ayı geçti ne yapabilirim yada ürün gelirmi ?

  22. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ürün yolda sıkıntı yok. Eğer Buyer Protection’un zamanı azalmışsa satıcıya arttırmasını söyleyin. Bazen 4-5 ayı bulabilir. Ürün ucuzsa gelmedi diyerek para iadesi de isteyebilirsiniz.

    Lakiiiinn, Buyer PP bittiyse süresi bir sonrakinde daha iyi takip etmelisiniz, ve ürün almadan önce benim gibi blog yazanları daha çok okumalısınız demektir. Bu arada süre bitmişse bile satıcıya kötü feedback bırakıp para iadesi yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

    Bir sonraki sorunuzda daha detaylı yazarsanız her senaryoyu düşünüp cevap vermek zorunda kalmamış olurum 😀

  23. isacc dedi ki:

    Bu arada süre bitmişse bile satıcıya kötü feedback bırakıp para iadesi yapmasını sağlayabiliyorsunuz.bunu nasıl yapıcam açıklarmısınız

  24. D.D.Güçlü dedi ki:

    Tüm sorular yazının içince var. Detaylıca tekrar okuyun lütfen.

  25. Zeynep dedi ki:

    ben herşeyi hallettim ama bir türlü adresi kabul ettiremedim mahalle ve bulvarı yazdığımda kabul etmiyor İngilizce karakterler kullanarak yazdım yinede kabul etmedi yardımcı olabilir misiniz

  26. Aytaç Çakır dedi ki:

    Ali express ten bellediğim ürün geldi ve kredi kartımdan alibaba.com ücretini cekmiş ürünlerin ama şimdi öde butonuna basınca benden yeniden lart bilgilerimi istiyor. Ne yapmalıyım ? Acill

  27. D.D.Güçlü dedi ki:

    Uzunluklarına bakın. Gerekirse birkaç adres girme alanı varsa bölerek yazın.

  28. D.D.Güçlü dedi ki:

    Tam anlayamadım. Daha detaylı yazmalısınız. Zira siz ödeme yapmadan zaten kargoya verilmez. Başka bir ürün verdiniz ve ödemesi için kredi katı bilgisi istiyorsa normal.

  29. Fatma dedi ki:

    Bende alışveriş yapmak istiyorum dolar olarak mi ödüyoruz acaba kredi kartindan yardimci olur musunuz

  30. dadaş dedi ki:

    Teşekkurler gardaşım allah razı olsun.

  31. D.D.Güçlü dedi ki:

    Sanal kart yaratın. Kuru önemli değil, dolar ya da tl ödeme yapabiliyorsunuz. Ama aliexpress’ten alırken dolar olarak alın. Sonra banka kurundan tl’ye çeviriyor zaten. Aliexpress kurundan tl olarak almayın, banka kuru daha avantajlı. Kartınız dolar olarak kullanıma açıkça direkt dolar olarak alabilirsiniz ama ay sonunda dolar yükselirse kur farkından zarar edersiniz. Eğer kartınız sadece tl harcama yapabiliyorsa, eğer dolar harcaması yaparsanız otomatik o günün kurundan tl’ye çevirir ve ekstrenize yansır. Bankadan bankaya süreç değişiyor ama geneli böyle.

  32. musti9 dedi ki:

    Aliexpresden 75 dolar sınırı 1 seferde alinacak urun icinmi gecerlidir.yoksa 1 yıl icinde alınabilecek tum urunler icinmidir.yani diyelim bu ay 75 dolar altinda bir veya birkac urun aldim.gelecek ayda 75 dolar altinda urun alabilirmiyim.gumruk odememek icin.

  33. A.N.xx dedi ki:

    Bnde yapmak istiyorum hatta alicaklarimi belirledim fakat kredi karti disinda farkli odeme turu yokmu

  34. D.D.Güçlü dedi ki:

    Tek seferde. Yıl içinde takibi yapabilecekleri bir sistemleri yok şu anda.

  35. A.T. dedi ki:

    Merhaba, ilk siparişim, sevkiyat bekleniyormuş 6gün sonra sipariş yola çıkmazsa otomatik iptal edilir yazıyor. Genelde hep mi 7gün veriliyor acaba satıcıya gönderim için?

  36. D.D.Güçlü dedi ki:

    Satıcıdan satıcıya değişir. Ama genelde 7 gün sürmez, birkaç gün içinde yollarlar.

  37. Melek dedi ki:

    Merhaba. Ben aliekspresten bir ürün aldım. Ürün istanbula geldi fakat karşı taraf verdiğim adresi net yazmadığı için ürün bana gelmeden geri gönderildi. Sonrasin da firmaya mesaj attim adresi düzeltmesi için. Sorunun cozuldugunu nasıl anlayabilirim. Teşekkürler

  38. Ea dedi ki:

    Dolar hesabı açmak gerekiyormu

  39. D.D.Güçlü dedi ki:

    Firma cevap verirse. Bir de kargo takip kodu.

  40. D.D.Güçlü dedi ki:

    Hayır, o günkü kurdan tl’ye çevrilir. Sadece online alışverişe açık olmalı kart. Kapalı olan var mı bilmiyorum gerçi.

  41. kubra dedi ki:

    Merhaba bende ilk defa siparis verdim,ingilizcemde cok fazla yok siparisim ne durumda çok fazla anlamadim.orda bir sure var yorumlarinizdan anladigim o saticiya geri bildirim yapma surem Peki kargo ne zaman elime ulasicak.order number : 72982994701601 birde uye olurken kullandigim hotmail ile giris yapmaya calistigimda kabul etmedi,kullanmadigim bir hotmail adresini kabul etti..onda bir sorun olur mu

  42. D.D.Güçlü dedi ki:

    Öncelikle size kargo ulaşmadan kesinlikle onay vermeyin. Bu süre size kargonun ulaşması gereken süre. eğer süre bitimine 3 gün kala hala ulaşmamış ise, satıcıya yazın, ya süreyi uzatsın ya da direkt ücret iadesi için open dispute yapın. Yani anlaşmazlık kaydı açın, türkçesi bu sanırım.

    Giriş yaptıktan sonra profilinizde mail adresinizi değiştirebilirsiniz.

    Birçok gönderide kargo numarası olmaz. bunu da unutmayın, telaş etmeyin.

  43. Ahmet dedi ki:

    Merhaba sipariş verdim sonra sipariş iptal vardi iptal ettim kesilen param karta iade edilmedi nasil geri alacagiz o parayi.

  44. Berkant dedi ki:

    Ben bu gümrük olayını anlamadım. Mesela ben 5 dolara hoparlör alıcam ücretsiz kargo.
    Şimdi bu ürünün bana gelişi gümrükten dolayı artar mı veya gümrükten ceza yermiyim? Yoksa 5 dolara sıkıntısız ve fazla para vermeden ürünü alabilir miyim?

  45. ece dedi ki:

    Dolar olmasi kafamı karıştırdi kredi kartı hesabımizda dolar olarak mı borç gozukecek

  46. Berkant dedi ki:

    Birde mobil uygulamadan sipariş vericem fakat ilçe yazma yeri yok sadece şehir var, ilçeyi nereye yazıcam

  47. D.D.Güçlü dedi ki:

    Dispute açmalısınız. Bir de kargoya verilmeden önce iptal edebiliyorsunuz, biraz bekleyin yatabilir de.

  48. D.D.Güçlü dedi ki:

    Neresini anlamadınız 😀 75 euro 80 dolar civarı bir sınır var. Geçmediği ve telefon vb. ülkeye sokmanın yasak olmadığı ürünler olduğu sürece sıkıntı olmaz.

  49. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bankaya sormanız lazım. Ama şöyle olur, eğer kredi kartınıza bir dolar hesabı bağlı ise dolar, bağlı değilse o günkü kurdan TL’ye çevrilir ve öyle yansır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.