Aliexpress’ten alışveriş yapmanın 10 kuralı!

Aliexpress neydi?

Aliexpress emekti! 🙂

aliexpress

Daha önce Aliexpress’ten nasıl alışveriş yapılır yazısı yazmıştım. Aradan biraz zaman geçti ve ben Aliexpress konusunda daha da uzmanlaştım ve 10 maddede Aliexpress’ten alışverişin listesini çıkardım.

Eğer bu maddelere uyarsanız sıkıntı yaşamadan Aliexpress’ten alışveriş yapabilirsiniz.

Yazıya başlamadan önce, alışveriş yapacaksanız lütfen bu linkten gidin, her aldığınız üründe bana da ufacık da olsa bir yardımınız oluyor.

https://ad.admitad.com/g/qa7w8joxdka1b5c318caa794ddcf6a/

Maddelerde bir önem sırası yapmadım. Hepsine dikkat etmeniz gerekiyor çünkü. Haydi başlayalım…

1- Satın almadan önce yorumları mutlaka okuyun.

Sadece satıcının yorumlarını okumanız yetmez. Aynı zamanda o ürün sayfasnıdaki yorumları da okumanız gerekiyor. Çünkü ürünün durumuna ve satıcının tutumuna dair bilgileri en güzel buralardan anlayabilirsiniz. Yine buradan da ürünün fason olup olmadığını çıkarabilirsiniz. Mesela, SJCAM’in SJ4000-5000 model aksiyon kameraları go-pro çakması olarak çıktı. Ama sonra bunların da fasonları yapıldı. Alırken dikkat etmek lazım. Fasonun fasonunu almak ilginç olabilir…

seller_feedback_in Satıcının yorumlarını ürün sayfasında sağ tarafta satıcıya tıklayarak görebilirsiniz.

2- Ürünün alternatiflerini mutlaka araştırın.

Aliexpress’te aynı ürünü satan onlarca satıcı var. Bu satıcıların bazıları ürünü tedarik ederken daha hesaplıya alıp daha ucuza satabiliyor. Ya da kampanya yapıp daha hesaplıya verebiliyor. Bazı ürünler de TR’de daha hesaplı. Mesela micro sd kartların bazı modelleri ülkemizde daha hesaplı. Hem de en az 2 sene garantili oluyorlar. Başka bir örnek de SJCAM, TR’de 400 lira civarında satılıyordu, aynı dönemde Aliexpress’te 100 dolardı. 2 sene garanti için 100 lira fazla vermek mantıklı olur. Karşınıza çıkan ilk ürünü almamakta fayda var özetle. Çok spesifik bir ürünse ve başka satan yoksa yapacak bir şey yok tabii.

3- Ürün görseli ve açıklamalarına dikkat edin.

Zira ürünün görseli ile açıklamaları aynı olmayabilir. Türkiye’de de bazen olabiliyor. Görselde gösterdiği bazı ürünleri açıklamada göndermeyeceklerini söyleyebiliyorlar. Hatta bazen ürün görseli boyut olarak o kadar yanıltıcı oluyor ki, açıklamaları okumazsanız işinize yaramayan ürün almış olursunuz. Ben bileme taşı alacaktım. Baktım, fiyatlar muhteşem, tam da istediği gibi taşlar. Ama sonra açıklamaları okuyunca benim aradığımın 3’te 1′, boyutunda olduklarını gördüm. Gerçekten hayal kırıklığı oluyor ama elinize geçtiğindeki aldatılmışlık hissinden iyidir.

Ayrıca bir ilanda birden fazla ürün satılabiliyor. Mesela tişört alacaksınız diyelim. Aynı ürünün tek ilan altında birçok şekilde satılan türü olabilir. Bunu ya seçmeli ya da satın alırken açıklama alanına girmelisiniz. Evet alışveriş o kadar da kolay değil 🙂 İlk zamanlar biraz emek istiyor, ama sonra alışınca bunları otomatikman ve hızlıca yapabileceksiniz. Resimde bir USB kablonun onlarca seçeneğini görüyorsunuz 🙂

item_type_selection

4- Giriş seviyesinde İngilizce bilmeden alışveriş yapmayın.

En azından ilk alışverişi bilen biri ile yapın, sonrasında bir sıkıntı çıktığında yine İngilizce konuşmanız gerekecek. Aliexpress’in Türkçe sitesi ve desteği yok. Google çeviriye güvenip de işlem yapmayın. Aynı zamanda siteyi Türkçe görüp de Çinlilerle Türkçe konuşacağınızı sanmayın. Bazen İngilizce’yi bile zor anlıyorlar.

5- Türkiye gümrüğündeki sınırlamalara uygun alışveriş yapın.

Sınır 75 Euro yani 80 dolar civarıdır. Ama siz 70 doların üstünde ürün almayın yine de. Alsanız da üstüne daha düşük yazmalarını ve hediye etiketi ile yollamalarını isteyin. Telefon vb. ülkeye girişi vergilerini dahi ödemiş olsanız yasak olan ürünleri almayın. Gümrükte takılırsa onca paraya yazık olur. Çok pahalı bir ürün sipariş ettiyseniz, düzgün bir kargo yöntemi seçin ki gümrükte takibini yapsınlar. Yoksa ürününüz gümrükte mi takılmış bilemezsiniz.

Bir de aldığınız ürünün boyutuna ve gümrük memurunun o günkü ruh haline göre bir anda vergi istenebilir sizden. Çok olan bir durum değil ama 500 dolara olan ürün gift diye yollanıp paketi de çok büyük değilse sıkıntısız girerken, 20 dolara aldığınız paketi büyük olan bir ürün gümrükte takılıp, fiyatını kanıtlamanız istenebilir. Kanıtlayamazsanız da gümrük memurunun söylediği fiyat üzerinden vergisini vermek durumunda kala bilirsiniz. Ama dediğim gibi şimdiye kadar birkaç kere başıma geldi bu ekstra durumlar.

6- Kargo ile ilgili dikkat etmeniz gerekenler.

10 doların üstündeki siparişlerde mutlaka takip numarası isteyin. Hatta 5 doların üstüne dahi teklif edebilirsiniz. Ama 5 doların altı için satıcı takip edilebilir bir metotla yollamaz ise bu normaldir, telaş etmeyin. Şunu da unutmayın, birçok ürün Çin’den ülkemize çok kısa zamanda geliyor ama ülkemizde PTT’nin size teslim etmesi çok uzun hatta bazen 1 ay alabiliyor. Oldu da kargonuzu takip edilebilir yolladı satıcı, o zaman takıldığı yeri görüp, gidip direkt şubeden bile alabilirsiniz. Bazen şubede rafların arkasına falan düştüğü olabiliyor. Ucuz etin yahnisi…

Her zaman ücretsiz kargo en iyi yöntem değildir. Bazen kargo ücretini ilave ederek daha ucuza alabileceğiniz ürünler çıkabiliyor.

7- Open Dispute yani anlaşmazlık kaydı açmadan önce mutlaka satıcıya mesaj atın.

2 gün içinde cevap gelmezse o zaman açarsınız. Bazen alıcı koruma programının süresini arttırarak, ya da bazen de yeni ürün çıkararak sorunu çözdürebilirsiniz. Tabii parayı geri isterseniz de birçok satıcı çok kurcalamadan iade yapıyorlar tabii tutar küçükse; büyükse geri kargolamanızı da isteyebilirler. Aceleci olmayın, satıcıyla konuşmadan Aliexpress’e şikayet etmeyin hemen.

8- Puanlar sizin gücünüz.

Ola ki ürünü aldınız ve beğenmediniz ya da ürün hiç ulaşmadı. Yanlışlıkla kargoyu aldım deseniz bile satıcıya durumu anlatın. Eğer uçuk bir fiyatı yoksa ürünün, genelde parayı geri veriyorlar; ürünü teslim almış dahi olsanız en azından paranızın bir kısmını da talep edebilirsiniz. Çünkü kötü bir yorum, düşük bir puan demek, 100 siparişten olmak demek anlamına gelebilir. Bundan dolayı çok korkuyorlar.

Ek olarak, size de puan veriyorlar. Sürekli üçkağıt yapmaya çalışırsanız siz de kötü puan alıp satıcının size ürünü yollamamasına neden olabilirsiniz. Eğer puanlarınız yüzde yüz ise, satıcının da size davranışı değişiyor, daha ılımlı yaklaşıyor.

Mutlaka her alışverişten sora satıcıyı değerlendirin. Bu sonradan sipariş verenler için yönlendirici olacak, hatta sizin için bile.

9- Büyük indirimleri ve indirim kuponu fırsatlarını takip edin.

Dönem dönem her mağaza stok eritmek için benzer indirimler yapıyorlar ama belli günlerde tüm Aliexpress indirime giriyor. İstediğniz bir telefon kılıfı bir anda 5 dolardan 1 dolara inmiş olabiliyor. Mesela her yıl Kasım’ın 11’inde yani 11.11’de büyük indirimler olur 24 saatliğine. 2015 yılında Aliexpress’in tek günlük cirosu 14 milyar dolardı. O derece çok satış oluyor. Kasım sonu Aralık başı gibi Black Friday; ama 11.11’deki gibi büyük bir festival havası olmuyor. Ayrıca indirim kuponu fırsatları var. Baze mağazalar belli tutarlarda alışverişe küçük de olsa indirimler yapabiliyorlar. 30 dolar alışveriş yapın 2 dolar inelim gibi. Ayrıca Aliexpress de satıcı bağımsız benzer kampanyalar yapabiliyor.

10- Sanal Kredi kartı kullanın.

Malum yurt dışından alışveriş yapıyorsunuz. Her ne kadar Aliexpress Türkiye’deki herhangi bir platformdan daha güvenli olsa da, bir sıkıntı durumunda başvurabileceğiniz bir mahkeme olmayacak. Ne olur ne olmaz riske girmeyin ve sanal kredi kartı ile çalışın. Hatta sanal kartınızı direkt kart olarak tanımlayın Aliexpress’in sistemine, her seferinde tekrar kart bilgilerini girmeyin, her zaman aynı bilgisayardan alım yapmıyorsanız özellikle dikkat edin buna. Limiti verirken, ürünün parasının hemen çekilmeyebileceğini hesap ederek en az 1 haftalık limit geçerlilik süresi belirleyin sanal karta. Maalesef Paypal geçmiyor. AliPay diye başka bir ödeme sistemleri var.

Mail listeme üye olarak, online alışveriş hakkında birçok bilgiye erişebilir, kampanyalar hakkında bilgi alabilir ve hediye çekilişlerine katılabilirsiniz.

Herkese iyi alışverişler 🙂

Not: Yazıyı yazarken fikirleri ile bana destek olan Güven Güleç‘e teşekkür ederim.

678 Cevaplar

  1. D.D.Güçlü dedi ki:

    Kargo başına 30 euro’yu geçerse takılabilir. Hacmi ile de orantılı, gümrüktekiler çok kasmıyorlar hacmi küçük ve üstünde 30 dolar altı bir tutar varsa.

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    Rusya’dan gelir ama Türkiye’ye kargolamıyorlar genelde Rusya çıkışlı ürünleri. Kargoluyorlarsa gelir.

  3. Murat sinan dedi ki:

    25-30 cm lik kutusu var hatchimals yumurta oyuncak ,satıcıya üzerine 10 dolar yazmasını söyledim onayladı normalde 50 dolarlık oyuncak sıkıntı yaşamam umarım

  4. dilaver dedi ki:

    3/4 Aydır alışveriş yapıyorum, seçtiğim ürünler ortalama 1/6 $ aralığında en az 20 ürün elime geçti, ancak 12 ürün gelmedi, 3 ay geçti sipariş vereli, postaneye gittim barkod numarası sordular, satıcılardan istedim yok dedi, ucuz etin yahnisi kayıtsız ürün, tecrübesi olan varsa bilgi almak isterim, teşekkür ederim.

  5. D.D.Güçlü dedi ki:

    Mümkün olduğunca takipli kargo ile almaya çalışın. 5 dolar üstü siparişlerde takipli kargo yaparlar, altı için ekstra 1-2 dolar isterler. Dispute açıp logistics problem seçin, alt statü olarak da no tracking information’ı seçin.

  6. dilaver dedi ki:

    Bilgi için teşekkür ediyorum.

  7. Ufuk dedi ki:

    Vergisi odendigi taktirde adet sinirlamasi varmi acaba ticari amac icin

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bu vergi bireysel alımlarda. Eğer ticaret amacı ile çok büyük adetler alacaksanız gümrükte sorun çıkar. 10-20 adet gübi ise sıkıntı olmaz. Küçük küçük siparişler verebilirsiniz tabii 10’ar 10’ar 100 adet diyelim. Ama şirketiniz varsa ticari olarak çekmekte fayda var.

  9. AYDIN dedi ki:

    Arkadaşlar aliexpressten iki farklı hesaptan ürün sipariş ettik her biri 126 $. posta geldi postadaki paketi görünce şaşırdım zarf adeta boştu postayı almadık. bir tanesine disputu açtık parayı aldık. diğerini hesap askıya alındığından disputu açamadık satıcıya mesaj gönderiyoruz tamam diyor fakat sallıyor. aliexpresse mesaj gönderiyoruz hesabı aktif hale getiremiyoruz. bu durumu çözmek için ne yapmalıyız.

  10. D.D.Güçlü dedi ki:

    Siz onay vermeden para yatmamıştır, yani aliexpress size para iadesi yapar eğer dispute açtıysanız.

  11. Okan dedi ki:

    Merhaba aliexpressten bi 40 Kuruşluk bir urun alicam. Ücretsiz kargo diyor fakat aynı üründen 10 Adet almak istediğimde kargo ücreti de ekleniyor 4 tl olması gereken şey 66 tl oluyor. Bunun sebebi nedir?

  12. metın uysal dedi ki:

    ben yaklasık 20 parca aldım hıc zorluk yasamadım

  13. D.D.Güçlü dedi ki:

    Adet arttıkça kargo fiyatı artar. Ya sipariş verip ardından tekrar sipariş vereceksiniz ya da kargo bedelini ödeyeceksiniz.

  14. Beyza dedi ki:

    Merhaba ben Aliexpressten insan saçı tül peruk almak istiyorum bi ürün buldum, feedbackleri güzel üründe güzel gözüküyor ama yinede korkuyorum ya kötü birşey gelirse diye. Kart bilgilerimi vermek ne kadar güvenli? Ürün istedigim gibi gelmezse iade edebiliyor muyum? Bide bu gümrük olayı ne bende vergi yer miyim? Ürün linki https://m.aliexpress.com/s/item/32824672469.html?trace=wwwdetail2mobilesitedetail&productId=32824672469&productSubject=Sunnymay-Curly-Lace-Front-Human-Hair-Wigs-130-Density-With-Baby-Hair-Pre-Plucked-Brazilian-Remy yardımcı olabilir misiniz acaba?

  15. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aliexpress, Türkiye’deki herhangi bir siteden daha güvenilirdir. Eğer tüm yazılarımı dikkatlice okursanız sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Kart tanımlamak yerine de sanal kart yaratıp onu tanımlayabilirsiniz.

  16. Beyza dedi ki:

    Son olarak ürün 500₺ civarına geliyo kargosuyla gümrükte nasıl bi vergiye maruz kalırım? Çünkü eğer vergisiyle buradakinin aynı fiyat olacaksa buradan alırım en azından bir sorunu olduğunda satıcıyla iletişime geçebilirim. Veya bu ürünün satıcısıyla konuşsam fiyatı düşürse işe yarar mı? Ama ürün ayakkabı kutusu büyüklüğünde geliyor.

  17. D.D.Güçlü dedi ki:

    Kargo hariç olur. %20 ödersiniz.

  18. Beyza dedi ki:

    Satıcıya yazsam yardımcı olur mu fiyat düşürerek en azından daha az vergi öderim. Rica etsem ne yazacağım konusunda yardımcı olur musunuz?

  19. D.D.Güçlü dedi ki:

    Şöyle diyebilirsiniz: “Could you write …. this prise for the item. Also please add the international customs code and this number …. (which is identification number in Turkey) and my phone number ….. ” ilk noktalı yere istediğiniz fiyatı dolar cinsinden yazın, ikinci yere de tc kimlik numaranızı yazın. Bir de telefon numaranızı yazdırın 3. Yere de.

  20. F.şahin dedi ki:

    Bi şeyi anlamadım olaki bi ürün sipariş ettik ödemeyi illa banka ya da kredi kartıyla mı yapmak zorundayız ptt ye falan gelince orada nakit ödesek olmuyomu bi de dolar la mı ödeme yapmak zorundayız

  21. D.D.Güçlü dedi ki:

    Kapıda ödeme yok, aliexpress’in TR’de böyle bir organizasyonu yok maalesef. Sitede TL gösterimini de seçseniz bankanızdan dolar çekmeye çalışırlar.

  22. F.şahin dedi ki:

    Peki teşekkürler yardımcı olduğunuz için

  23. Zeliha dedi ki:

    Merhabalar bir ürün aldım ödeme esnasında başarısız dedi ikinciyi denedim yine hata verdi meğerse iki kere çekim yapmış hemen birinin iptalini yaptım ama çekmiş gözüküyo para iadesi ne zman olur ?birde aldığım diğer üründe 9 gün gibi bi zman vermiş sürekli geri sayıyo ürün ellerinde mi yok acaba cvplarsanız çok sevinirim diğer ürünüde mi iade etsem mebla yüksek çünkü şimiden teşekkür ederim

  24. D.D.Güçlü dedi ki:

    İade süreci sayacı olabilir, hangi statüde, durumda olduğu önemli. Ama normalde kargolanmadan iade yaptıysanız sıkıntı olmaz.

  25. Gül dedi ki:

    Merhaba
    Takip yerinde “Export customs clearance completa ” yaziyor. Bu ne demek oluyor bi bilginiz var mi

  26. D.D.Güçlü dedi ki:

    Çindeki gümrükten onay aldı demek.

  27. Barış dedi ki:

    Abi ben biraz küçüğüm sana biraz soru sorucam şimdi1. Sorum ben bir klavye alıcam 30 dolar gözüküyor ben ininal kartıma 120 lira yatirsam kabul edermi 2. Ben şimdi ilk kez alışveriş yapıcam burdan kargo veya ondan başka bir para alırmı veya kazıklanirmiyim lütfen cevaplayın

  28. D.D.Güçlü dedi ki:

    Selam Barış, Sitemdeki tüm yazıları oku. İngilizce bilmiyorsan bilen biri ile beraber siparişi ver. 130 lira yatır, kargo parası olmadığından emin ol, sepetine eklediğinde ödemeden önce görürsün ayrı kalem olarak.

  29. İbrahim dedi ki:

    SELAM BEN KENDİME RUBİK KÜP SİPARİŞ ETTİM 6 DOLARA 15 GÜN GEÇTİ SİZCE NE ZAMAN GELİR?1 AYI DAHA VAR MIDIR?17trackte şöyle yazıyor
    Hedef Ülke – Geçen Zaman: 297 ms
    2017-11-21 23:10 China (Yurt Disi), Gonderi yurtdisina sevk edildi, Send item abroad (EDI-received)
    2017-11-17 15:28 China (Yurt Disi), Gonderi musteriden alinmistir, Receive item from customer (Otb)
    Menşei Ülke – Geçen Zaman: 149 ms
    2017-11-20 15:23 İşleme Merkezi, Guangzhou ihraç doğrudan mühür
    2017-11-20 14:41 Guangzhou, ihracat için açıldı
    2017-11-19 11:21 Shantou işleme Merkezi, birbirimizi (iç transfer) verildi
    2017-11-19 11:00 Shantou, ihracat için açıldı
    2017-11-18 23:43 Guangdong Shantou toplama Merkezi, left, sonraki istasyonu işleme merkezi
    2017-11-18 16:54 Guangdong Shantou koleksiyonu ve Merkezi, iletme ihraç
    2017-11-17 16:12 Guangdong Shantou koleksiyonu ve Merkezi, iletme aldı
    2017-11-16 13:38 Lojistik siparişi (hızlı satış platformu) oluşturuldu

    bu ne anlama geliyor?ve şuan nerde

  30. D.D.Güçlü dedi ki:

    10 ile 100 gün arasında olabilir teslimat. Önemli olan satıcının teslimat için verdiği süreyi geçirmeyin. Bir de internette büyük harf kullanımı bağırmak anlamına gelir. LÜTFEN yapmayın bunu.

  31. Mehmet dedi ki:

    Küçük exavotor 2000 dolar getirirsek gümrükte gecermi gecerse vergi nekadar oderim

  32. Kadir dedi ki:

    Merhaba öncelikle ilginiz için teşekkür ederim çok ilgilisiniz..ben bireysel olarak 30 adet ürün getirtmeyi düşünüyorum.her adet için ayrı kargo ücreti çıkıyor.ücretsiz kargomu seçmeliyim..birde 30 adet ürün için gümrükte sıkıntı yaşar mıyım..

  33. D.D.Güçlü dedi ki:

    Öncelikle ürünlerin tutarı önemli. Eğer çok düşükse ücretsiz kargo seçerseniz takip numarası vermezler. Kargo seçerken bunu görürsünüz. Eğer ürün 5-6 doların üstü ise ücretsiz kargo genelde takipli olur, tavsiyem öyle ya da böyle takipli kargo ile almanız, yoksa PTT’de “kaybolabiliyor” nedense… ürün tutarı düşükse ve aynı satıcıdan alıyorsanız paralı kargoyu aynı seçin, otomatikman toplam ödeme tek kargoya düşer eğer satıcının anlaşması öyleyse. Eğer tutar büyükse ve gümrüğe takılmasın istiyorsanız 20-30 dolarlık paketler yapacaksınız ve siparişi verip sonra bir daha yeni sipariş vereceksiniz, her sipariş ayrı ayrı kargolandığı için sıkıntı olmayacaktır. Karışık gibi ama biraz kurcalayın, sorunuz olursa buralardayım 🙂

  34. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ne kadar küçük? Maket gibi mi? %20 vergisi olur ama nasıl gelecek küçüğü nasıl okuyor maket değilse anlamadım 🙂 Gelmesine gelir ama ayrıca gümrük işlevi gerekebilir, o konuda uzman değilim maalesef.

  35. Kadir dedi ki:

    Hızlı cevabınız için teşekkür ederim alacağım ürünün 1 tanesi 3 dolar ve bu üründen 30adet almak istiyorum 1 tanesi için 15tl kargo ücreti çıkıyor yani 15 x 30 = 450 TL kargo ücreti ürünün toplamı 90 dolar üründen çok kargo parası ödemíş oluyorum.bunun için ne yapmalıyım..yada ücretsiz kargolusunu bulup satıcıdan kargo takip numarasını talep etmeliyim.talep etsem ya vermezsse

  36. D.D.Güçlü dedi ki:

    6-7’şerli gruplar halinde alın. Sepete ekleyin ürünü takipli kargo ile seçip ve yine her ürün için kargomda arttığını görüyorsanız başka satıcı bulun. 10 dolar üstü kargo olmamalı. Yani hacim olarak çok büyük olmadıklarını varsayıyorum. Direkt bu satıcıya da yazabilirsiniz (ingilizce yazmanız lazım bu arada) muhtemelen kabul eder. Biraz araştırın sırf ucuz görünsün diye fiyatı kargoya yedirebiliyor satıcılar, başkası nasıl satıyor görmek lazım. Sitemdeki yazıları okumayı da unutmayın 🙂

  37. Zeliha dedi ki:

    Merhabalar bir ürün aldım yazmıştım size iki defa çekim yapılmış birşnci ürünü hemen iade etrim ikinci ürünüde zorla iade yaptırdım iade ertğim birinci ürün içinde satıcının onay vermesi gerekir mi

  38. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ben de size cevap verdim 🙂 Detay vermezseniz yardımcı olamam. Şu anda sipariş hangi statüde, sayaç devam ediyor mu? Dispute mu açtınız? Detay yazmanız gerekiyor.

  39. Hüseyin dedi ki:

    Merhaba aliexpres üzerinden çinden OnePlus 5t telefonu satın almak istiyorum. Gumrukte geçermi gecerse vergi odemek zorunda kalirmiyim 600$ civarı telefon

  40. D.D.Güçlü dedi ki:

    Geçmez. Gsm özelliği olan telefonları bireysel olarak gidip almadığınız sürece kargo ile gelmez.

  41. Semih dedi ki:

    Mrb. İlk üyelikten 4 dolar indirimli kupon ile bir ürün aldım. Fakat satıcı ürünü göndermeyerek para iadesi yaptı. Olan benim 4 dolara oldu. Bu 4 doları tekrar kullanabilir miyiz.nasıl bir yöntem izlemeliyiz

  42. D.D.Güçlü dedi ki:

    Normalde kupon gider ama aliexpress’e bir yazın belki bişiy çıkar.

  43. Mustafa dedi ki:

    Merhaba 14 dolarlık bi ürün almak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz

  44. D.D.Güçlü dedi ki:

    Sorunuz olursa sorabilirsiniz. Yasılarımın hepsini okuduğunuzdan emin olun.

  45. Çağatay dedi ki:

    180 dolarlık araba seramik kaplama almak istiyorum gümrükte takılırmı

  46. Gulhan dedi ki:

    Merhabalar! AliExpress de baxı ürünlerde iki fiyat var onun nedeni nedir acaba? Parça fiyatı felan diyor

  47. D.D.Güçlü dedi ki:

    Farklı versiyonlar olabilir. Mesela hafıza kartlarında 16gb 32gb 64gb fiyatları ayrıdır.

  48. Havva dedi ki:

    Merhaba aliexpresten ilk kez alisveris yaptim nakit kartimla saniirm ucretsiz kargoydu.ben hangi saticidan aldigima bile dikkat etmedim.gecen gun mail geldi.ceviri yapip ulkeye geldigini ogrendim.bugun yeniden mail geldi.ceviri yapip paket teslimati basariz oldugunu ogrendim ne yapmam gerekiyor yardimci olurmusunuz?

  49. Tufan dedi ki:

    Merana arkadaşlar 168 dolarlık rc model uçak getirtmeyi düşünüyorum rc de problem olurmu gümrükte

  50. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer kart takılıyorsa gsm kartı, getirtemezsiniz. Ayrıca gümrüktekiler fiyatına inanmayabiliyor vergisi biraz daha yüksek çıkabilir ama normalde getirtmemeniz için bir sebep yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.