Apple Store servis randevusu nasıl alınır? (Akasya ve Zorlu Center Apple Store’lar)

Bu kanayan yaraya artık bir dur demek istiyorum. Apple’ın internet sitesinde bırakın zaman seçmeyi, daha bu zaman seçebileceğimiz ilgili linki bile bulmakta zorlanıyoruz. Ben ancak Apple çağrı merkezini aradıktan sonra doğru linki öğrenebildim. Hatta bana linki yollayan temsilcinin kendisi o anda giremedi ama ben girebildim.

Demek ki bu işin 2+2=4 diye bir kuralı yok. Bu site bazen açılıyor ama bazen de açılmıyor.

Mesela Google’dan Akasya Apple yazıp, direkt Akasya’nın kendi sayfasına gidip, Genius Bar altından onarım randevusunu seçmeme rağmen beni Zorlu Center’ın randevu sistemine yönlendirmişti.

Ben de Zorlu ve Akasya’nın direkt URL’lerini aldım ve artık direkt ilgili linke gidiyorum. Sizlerle de bu linkleri paylaşacağım.

apple_store_zorlu_center

Her ne kadar Apple yetkilileri saat başı açılıyor deseler de, aslında her 10 dakikada bir eğer biri rezervasyonu iptal etmişse görebiliyorsunuz. Yani bir süre tekrar ederseniz maksimum 1 saat içinde yakın bir zamana randevu almanız olası.

Giderken kimliğinizi yanınızda götürmeyi unutmayın. Bazıları bunu da ticarete dökmüş, zaman alıp satıyorlarmış 🙂 Bir de mutlaka yedek alıp gidin, eğer değişim ya da bakım yapılması gerekirse yedekleme süresini beklemek zorunda kalırsınız.

Linkler:

Zorlu: https://concierge.apple.com/geniusbar/R583/tr_TR
Akasya: https://concierge.apple.com/geniusbar/R588/tr_TR

Zorlu’nun mağaza kodu: R583
Akasya’nın mağaza kodu: R588

(Demek ki arada 4 mağaza açmış Apple dünya çapında 🙂 )
Öncelikle Apple kimliğiniz ile giriş yapmanızı isteyecektir. Sonrasında ilgili cihazı seçip, randevu için zaman seçimine gelebilirsiniz. Aman diyim daha sık bulunuyor diye Mac randevusu alıp da iPhone götürmeyin, almıyorlarmış. (Hani müslümanız ya hak da yemeyelim!)

Bitirmeden önce ufak bir not: Eğer aceleniz yoksa illaki Apple’ın kendi mağazalarına götürmek zorunda değilsiniz. Bu randevuları almaya uğraşmak yerine yine Apple’ın internet sitesinden yetkili servislerin adreslerine bakıp standart garanti süresi içerisinde çözümü bekleyebilirsiniz.

İyi servisler 🙂

121 Cevaplar

  1. Anıl dedi ki:

    Merhabalar bir sorum olacakti ben iphone 5s cihazimi 2.el aldim sarji %30 da bazen %20 de kapaniyor bazen donup kaliyor ne kapata biliyorum nede baska birsey garantisi var ve nerden oldugunu bulamiyorum sanirim ithalatçı garantili ve elimde faturasi da yok aldigim kisi kaybetmis apple bayinden randevu alsam tabi alabilirsem gotursem sorun olurmu bu fatura isleri simdiden tesekkurler

  2. mahmut tataş dedi ki:

    şarj almiyor

  3. mahmut tataş dedi ki:

    telefon açılmiyor

  4. Al dedi ki:

    Verdiğiniz link’ler için teşekkürler. Akasya linkine bastım hemen aradılar ve problemimi çözdüler.
    Tekrar teşekkürler!

  5. Al dedi ki:

    Çok teşekkürler.

  6. SAKİN dedi ki:

    SLM ZORLU CENTER RANDOVU ALAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

  7. Veysel Keleş dedi ki:

    Ne kadar teşekkür etsem azdır. Bir dakika sürmedi randevu almam. 🙂

  8. Cahit şeker dedi ki:

    Tekefonumda ses sorunu yaşıyorum arayanın sesi gelmiyor randevu slamıyotum hep dolu telefonumu satın alırken randevu almamıştım lütfen yardımcı olun ve yakın bir tarihe randevu verin telefonumu bir sene önce zorlu dan satın aldım.

  9. D.D.Güçlü dedi ki:

    Apple ile bir bağlantım olmadığının farkındasınızdır umarım 🙂 Bu randevular sadece Apple’da var, haricinde de birçok servis noktası var yine Apple’ın yetkilendirdiği. Onlardan birine telefonunuzu bırakarak 20 iş günlük servis süresini başlatabilirsiniz. Ama telefonunuzla hiç konuşulmuyorsa gidip acil servis ihtiyacı olanları sırayla aldıkları yerde bekleyebilirsiniz. Ama bir şekilde çalıştığını görürlerse sizi yine randevuya yönlendirirler, yalan söylememeniz lazım.

  10. Fatma dedi ki:

    Zorlu çalışanları telefona cevap vermiyor Nasıl randevu alacağız

  11. ahmet dedi ki:

    benim ekranda beyaz nokta var dehşsşm yaparlarmı bellı bır sure sonra dahada cok ılerlıyecek

  12. Ömer dedi ki:

    kısa, öz, faydalı. Emeğiniz için teşekkür ederiz

  13. Serhat dedi ki:

    Cihazımda sarz sıkıntısı var birde şepeke çekmiyor sarz yerindede sıkıntı var çok geç sarz alıyor

  14. D.D.Güçlü dedi ki:

    Servise götürün!

  15. Gülveren dedi ki:

    Benim sorumu inş biri cevaplar ve çaresi vardır. Benim ayfon 7 tlf dışardan aldım faturasını kaybettim ve hiçbir iPhone’u servisi kabul etmiyor tlf faturası olmadıgı için sesinde ve tuşunda arıza var henüz daha garantisi dolmadı ne yapıcam bilmiyorum

  16. xtube dedi ki:

    Diger al?sveris secenekleri: Bir Apple Store’u ziyaret edin, 00800 448 829 873 ya da 0216 282 15 11 numaral? telefonu aray?n veya bir bayi bulun .

  17. gamze dedi ki:

    merhabalar, 15dk oldu tlf bekliyorum randevu almak için bu kadar zor olmamalı bu iş acil dönüş yapılmasını rica ediyorum

  18. Zinab dedi ki:

    IPhone 6 batarya
    bozuk Değiştirmek istiyorum

  19. Yasin dedi ki:

    Slm cihazim çok donma oluyor bide bazen telefonum kendi kendine titriyor

  20. Emre dedi ki:

    Merhaba 8plus kullanıyorum garantisi bitmiş cihaz kendi kendine kapanıp açılıyor arada bir ısınma ve donma yaşanıyor bilgisi olan varmı

  21. Zehra dedi ki:

    Harikasın çok teşekkür ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.