Apple iPhone 4 İncelemesi

Anten Sorunu / Sorunsuzluğu !!!

Biz de zamanında bu konuda onlarca haber yaptık. Hatta Erdem, ‘Ben denedim, gerçekten az çekiyor, biraz bekleyip sonra alalım’ dese de, biraz da bu incelemeyi çıkarmak için sabırsızca aldım telefonu. Her ne kadar Apple’a çok yüklensek de 4 milyon cihazda gerçekten bahsedilen anten sorununa sahip 4 bin cihaz vardı.

Velhasıl, biraz da tırsarak denemelere başladım. Ellerimle kapadım, sıktım, üstüne bir şeyler koydum fakat büyük çabalarıma rağmen sadece 1 kademe indirmeyi başarabildim. O da aşağıdaki fotoğraflar önceydi, o anı yakalayamadım, muhtemelen operatör kaynaklıdır o da. Fakat okurlarımızda ‘Deniz’ isimli adaşım bu durumun 2G’de değil 3G de oluştuğunu söyledi. Hemen deneyeyim dedim ve evet 2 kademe düştüğünü gördüm. Lakin telefonu benim test ettiğim gibi kullanmak zaten imkansız, her yerini kapayarak 2 kademe düşürdüm. Lakin bu durumdan psikolojik olarak sorun yaşayanlar varsa görünmez kılıflardan alabilirler. Ben kılıf kullanmayı sevmiyorum. Bu arada bir de 3G’de veri alışverişini kontrol etmek için bir site açılırken elimle kapadım yine. Açılmada herhangi bir hız kaybı olmadı.

IMG_1067

Dün iş yerimde 3GS’in ve diğer telefonları çekmediği bir yerde denedim, gayet çekiyordu ve çok rahat konuşabildim.

IMG_1066

Eğer okuyucularımızdan alıp da anten sorunu yaşayanlar varsa, aynı şebekeye ait kartı takılı olan başka bir telefonu aynı yerde deneyip yorum kısmına deneyimlerini yazabilirler.

3 Cevaplar

  1. ibrahim dedi ki:

    merhaba hocam, size çok önemli bir soru sormak istiyorum..

    Şuan yurtdışı iphone4 sahibiyim. Telefonum daha bi kaç gün öncesine kadar 4.1 versiyondu. Daha sonra yanlışlıkla update ettim ve versiyon 4.2.1 e yükseldi haliyle sim kilitli oldugu için jailbreak yapamıyorum. €n tekrar 4.1 e geri çekmek istiyorum ama ne kadar denediysem olmadı diger forumlarda bahsedilenleri yaptım. ama bir türlü sonuc alamadım.
    şuan itunes in eski sürümünü yükleyecegim 9.1 versiyonu ile işe başlayacagım umarım eski sürüme cekebilirim. Sizlerinde yapmamı istediginiz bir yöntem varsa lütfen bu mesajıma cevap verirseniz cok sevinirim..

    iyi çalışmalar.

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    İbrahim, eğer ABD’den ya da sim kilidi olan bir ülkeden aldıysanız, maalesef 4.2.1 ile baseband sürümü değişiyor. Yani sizin o anlatılan sitelerin herhangi birinin server’ında 4.1’in baseband sürümünü kaydettirmeniz gerekiyordu telefonunuz için. Apple telefonunuzun id’sine göre bu baseband sürümüne bakıyor ve sizi eski bir sürüme güncellemeyi engelliyor. Bunun bu kadar abartılmasının sebebi de sanıyorum jailbreak işleminin yasal olmasıyla Apple’ın biraz detaylı kontrole gitmesi.

    Şimdi, sizin yapamama sebebiniz ayrıca bu baseband sürümü için şu anda herhangi bir crack bulunmuyor olması. Yani çıkacak çıkacak deniyor ama iPhone 4 için henüz çıkmadı. Benim bir arkadaşım da bunu bekliyor sizin gibi dalgınlıkla güncellemiş.

    Yani çıkana kadar kullanamayacaksınız maalesef.

    Eğer çözebilirseniz, güzel bir yazı yazarsanız sitemde yayınlamaktan mutlu olurum. Eğer çözemezseniz ben arkadaşım hallettiğinde yine buraya yazarım.

  3. ibrahim dedi ki:

    sayın Güçlü,

    bir kaç yol denedim fakat çözüme ulaşamadım. sizinde dediginiz gibi eger telefonumu update etmeden önce shsh kaydını almış olsaydım şuan eski sürüme gecmiş olacaktım. ama malesef shsh kaydını almadıgım için dediginiz gibi 4.1 e geçmem jailbreak cıkana kadar mümkün degil. birşeyler paylaşamadıgım için üzgünüm. ama verdiginiz cevaplardan ötürü saygılarımı sunarım..

    iyi çalışmalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.