Diyete başlamak adamı yoruyor

Üniversitede bitirme tezi vs. derken, baya bir kilo almıştım bilgisayar başında otura otura. Son 2 aydır’da işsiz bir adam olmanın verdiği rahatlıkla hangi saatlerde yemek yediğime dikkat etmemeye başlamıştım. Sonuç, kocaman bir göbek oldu tabi. Kapıdan benden önce girdiğini fark etmemiştim daha önce. Yani hiç bu kadar fazla göbek yapmamıştım. Bir de tabi fotoğraflarda kim bu ayıcık gibi çıkmak da yüzüme hiç yakışmıyor. Zaten normal boyutların üstünde bir kafam var, bir de kilo alınca değmeyin keyfine.

Neyse işte, diyete başladım. Daha 1 hafta oldu ya da olmadı. Kilo vermiş gibi hissediyorum ama tabi alakası bile yok. Lakin, azimliyim, bu göbekten kurtulmam gerekiyor. Yoksa moral olarak da pek mutlu ettiği söylenemez. Tamam zengin gösteriyor, türk kası falan ama kapıdan önce giriyor lan!!!

İlk zamanlar çok zor geliyormuş bu diyet işi. Mesela şu anda açım ama su haricinde bir şey yemek yassahk. Allahtan istediğim kadar tavuk yiyebiliyorum da dayanabilirim. Tabii istediğim kadar derken her öğünde maksimum 2 pirzola. Sonra ara öğünlerde sunta yiyorum. Şu bisküviler var ya hani odun gibi olan. Ama yemek gerekiyormuş, özetle beyne ‘bak bu yemeklerin geldiği yerde daha çok var, sen sakın ha depolama bak yenisi geldi’ diyormuşuz. Böyle diyince bi albenisi oldu gibi ama harbiden sunta gibi tadı. Hele ki ülker’inki var ya ‘altınbaşak’ bildiğin kereste. Eti’ninkinin bi tadı var en azından.

Kepek ekmeği fena değilmiş. Ama taze yemek lazım, yoksa bayat hiç çekilmez gibi geliyor. O zamanlarda en iyisi tost yapmak. Beyaz peynirli tostu ilk kez denicem yarın. Enteresan daha önce hiç tost yapmamışım beyaz peynirli.

Kendi reçetemi bir yazayım belki diyete başlamak isteyen arkadaşlara bir destek olur.

Sabah: Kepek ekmeğine beyaz peynir-domates tost. Yok tost yapmıyorsam da güzel bir kahvaltı yapıyorum. Günün ilk öğünü ye bakalım hop hop.

Öğlen: Ton balıklı salata, tavuk ürünleri ama yağda kızarmış olmaması tercihen, sebze yemekleri, bu öğünde makarna falan da olur hani. Ama sonrasında evde oturup kalmayacaksam.

Ara öğün: Sunta.

Akşam: Öğlenle aynı ama daha hafif. Mesela ancak 1-2 saat tok tutan cinsten. Ama sanırım 1 haftaya kalmaz alışırım.

Haydi iyi diyetler bana. Zayıfladıkça yazarım 🙂

4 Cevaplar

  1. pinar dedi ki:

    doğa bir diet aşığı(!) olarak bir kaç tavsiye eğer doktordan falan yardım alyosan onun listesini bozma ama kafana göre yapıosan:

    1. istediğin kadar yeşillik yiyebilirsin mesela kepek ekmeği ve beyaz peynir yerken arasına marul koyarsan daha hosuna gidebilir tadı. acıktıgında salatalık yiyebilirsin. marul maydonoz pazı ıspanak salatalık gibi yiyeceklerin kalorisi onları yemek için harcadıgın kaloriden daha az zira.
    2. altın başag ve türevlerinden pek çok var ama bazılarının tadı farkedilir derecede daha iyi daha iyi olanı keşfet onu ye. sunta türevlerinin yanında süt ve ya yoğurt ye gerçekten yenebilir hale getiriyor.
    3. acıktıkça meyve ve meyve suyu tüket hem şişmanlatmaz hem açlığını bastırır daha önemlisi elini ve ağzını oyaladıgı için başka yiyecek aramazsın.

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    Şu hazır meyve suları da yasak. İçinde çok fazla şeker varmış. Ama öğrendiğim bir şey varsa, allah bu vejetaryanlara sabır versin. Et yemeden hayat mı geçer yahu. En azından Kentucky’nin tavuklarını yiyin, zaten genetiği değiştirilmiş tavuk canlı bile sayılmaz.

  3. Muna dedi ki:

    Aferim Doğa reçeteyi doğru yazmışsın umarım hala uyguluyorsundur:)))

  4. D.D.Güçlü dedi ki:

    Tabi Mersin’de biraz bozuldu mecburen ama Pazartesi tekrardan başlıyorum. Şu getirdiğim mantıyı da yiyim de 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.