Samsung U900 Soul incelemesi

Dokunmatik telefonlara geçiş hızla artarken bir yandan da yarı dokunmatik telefonların işlevselliğini arttırmak için birçok firma çeşitli tasarımlar piyasaya sürüyorlar. Bu firmaların en önde gelenide tabii ki Samsung. Gerek işlevsellik gerekse de görsellik açısından her kesime hitap edecek tarzda telefonlarını uygun fiyatlara son kullanıcıya sunuyorlar. Bu incelememizde Avrupa’da 1 ayda 1 milyon satan Samsung U900 Soul telefonuna bir göz atacağız. U900 ilk bakışta ön taraftaki dokunmatik panel ekranı ile işlevselliğe farklı bir bakış açısı getirmiş gibi gözüküyor. Bunun yanında Samsung’un bir önceki işletim sistemlerine küçük iyileştirmeler de yapılmış. Şimdi Samsung U900 Soul’a biraz daha yakından bakalım.

Genel Özellikler

Şebeke: GSM 900 / 1800 / 1900 ve HSDPA 2100
Boyutlar: 105 x 49.5 x 12.9 mm
Ağırlık: 112 g
Ekran tipi: TFT, 16M renk
Ekran boyutu: 240 x 320 piksel, 2.2 inç
Genişletilebilir Hafıza: microSD
Dahili bellek: 128 MB
Bağlantı: Bluetooth, EDGE, 3G, USB,
Kamera: 5 MP, 2560х1920 piksel, otomatik fokus, görüntü sabitleyici, video(QVGA), flaş(led)

  • Java MIDP 2.0
  • T9
  • FM radyo
  • MP3/AAC/eACC+/WMA oynatıcı
  • Döküman Görüntüleyici
  • Ajanda
  • Resim Düzenleme

Batarya: Li-Ion 880 mAh
Bekleme Süresi: 400 saat
Konuşma Süresi: 6 saat

Kutu İçeriği

  • Samsung U900 Soul Telefon
  • Pil ve şarj cihazı
  • Cevaplama tuşlu stereo kulaklık
  • Samsung PC Studio CD’leri
  • USB kablosu
  • 1GB microSD kart ve SD kart adaptörü
  • 2 adet kullanma kılavuzu.
  • Garanti belgesi


Fiziksel Özellikler

Dokunmatik panel: Fiziksel özelliklerden bahsetmeye başlayacaksak, kesinlikle ilk önce ön panelden başlamamız gerekiyor. Çünkü buradaki dokunmatik ekran uygulamaya göre sürekli işlevini değiştiriyor. Ses kaydedicide hoş ve gayet müstehcen bir kırmızı noktaya dönüşüyor ve ses kaydetme böyle başlıyor; hesap makinasında 4 işlem yapmanıza yarayan bir ekran oluyorlar; müzikçalarda kontrol tuşlarına dönüşüyor; kamerada poz değeri, flaş, makro modu ve çekim zaman ayarı yapmanızı sağlayan tuşlara dönüyorlar, bu liste böyle devam ediyor. Hassasiyetide 3 kademe olarak ayarlanıyor. İlk kademede neredeyse üzerine bastırmanız gerekiyor işlemesi için, 2. kademe aslında en ideali denebilir ama alıştıktan sonra 3. kademe hem hızınızı arttırıyor hem de daha pratik oluyor. Bu ekran dokunduğumuzu hissetmemizi sağlayan haptic feedback özelliğine de sahip. Her tuşa bastığınızda ufak titreşimler yayarak size bu tuşa bastığınızı bildiriyor. Yine burada da 3 kademede ayar yapmak mümkün ama 3. kademede bir yerden sonra elleriniz uyuşmaya başlayabilir. Bu panelin en kötü yanı ise, dokunmaya o kadar alışıyorsunuz ki yandaki dokunmatik olmayan tuşlara ve ekrana sürekli dokunmatiklermiş muamelesi yapıyorsunuz. Zaten videoda da dikkat ettiyseniz elim bazen birşeyi seçmek için ekrana doğru gidiyor. Son olarak da bu ekranın çok iyi konumlandırıldığını ve tuşların arasındaki mesafenin çok iyi olduğunu söylemekte fayda var, bir tuşa basarken diğerini kesinlikle etkilemiyor.

Kayar kapak ve buradaki tuşlar: Bir Samsung klasiği olarak açılıp kapanması hem kolay hem de güven veriyor.(İstisnaları hesaba katmazsak örn: U600) Herhangi bir kırılma, bozulma, takılma yapacak gibi durmuyor. Tuşlara gelecek olursak, öncelikle resimden de dikkatinizi çekmiştir, her bir tuşun arasında yazı yazarken tuşlar arasında karışıklık yaşamadan yazmanızı sağlayan ince hoş bir çıkıntı koymuşlar. Bu da yazımı çok kolaylaştırıyor. Silme tuşu da buraya konmuş, bu da çok iyi düşünülmüş çünkü bazı Samsung’larda bu tuş ya yukarıdaki kayan bölmeye konuluyor ya da kapama tuşu ile aynı yerde oluyordu, bu da yazı yazarken bir zaman sonra sinir bozucu olabiliyordu. Silme tuşunun sol tarafında görüntülü konuşmayı başlatmak için bir kısayol tuşu konulmuş. Şu anda gereksiz gibi görünse de belki gelecekte kullanabiliriz. Sağ tarafında ise hızlı bir şekilde temel menüler arasında geçiş yapmanızı sağlayan bir geçiş tuşu bulunuyor. Bu tuşun ne kadar gerekli olduğu tartışılır. Keza bu tuşun işlevleri zaten dokunmatik ekran tarafından ve kapama tuşu ile daha pratik bir şekilde kızağı açmadan da yapılabiliyor.

Üst kayar bölme tuşları: Yine klasik bir Samsung’da olan ve işlevleri pek değişmeyen tuşlar burada da unutulmamış. Daha önce de dediğim gibi dokunmatiklerden sonra bu tuşlara basmak zor gelebiliyor ama bunu bir eksi olarak almamak gerek.

Üst ve alt: Estetik olarak alta ve üste herhangi bir tuş ya da giriş koymamışlar. Bu da telefonun görünüşünü bir hayli güzel kılıyor. Aslında son senelerde çıkan Samsung telefonların birçoğunda buralara herhangi bir şey konulmuyor.

Sol taraf: Sol tarafta ses açıp kapama tuşu (aynı zamanda menüde hareket etmeyi de sağlıyor) ve şarj/kulaklık girişi var. Her zamanki gibi burada da bu giriş bir kapak ile gizlenmiş.

Sağ taraf: Burada kamera tuşu ve microSD kart girişi bulunuyor. Kart girişi de koruma kapağı ile korunuyor.

Bu girişlere biraz daha yakından bakarsak, şarj girişinin Samsung’un yeni nesil telefonlarında kullandığı giriş olduğunu görebiliriz. Samsung E840 ile karşılaştırdığımızda girişin biraz daha büyüdüğünü görüyoruz.

Arka taraftaki kapak demirden yapılmış sanıyoruz çünkü bir hayli ağır. U900 Soul genel olarak sağlam olmakla birlikte ön taraftaki metal kısım telefonun sürgüsü kapalı konumda iken üzerine biraz baskı uyguladığınızda hafif gıcırdıyor ama sürgüyü açtığınızda enteresan şekilde gıcırdama geçiyor. Çok fazla üstünde durmamakla birlikte bazen kafanıza takılabilecek gıcırtılar çıkartabiliyor.(Bir zaman sonra bu gıcırtılardan müzik yapıp eğlenmek de mümkün 🙂 )  Tabii ki bu her modelde böyle oluyor mudur bilmiyoruz.

Yine ön tarafta görüntülü konuşma için kullanılan VGA kamerayı görüyoruz. Bu kamera daha önce söylediğimiz gibi sürgülü kapağın altındaki sol en üstteki tuş ile aktif hale getiriliyor.

Kamera ve flaş: Sürgülü kapak açılınca ortaya çıkan 5Mp’lik kamera, led flaş ve küçük bir ayna görüyoruz. Flaş’ın ışığı karanlık durumlarda ortamı yeterince aydınlatmaya imkan sunuyor. Kamerasının özelliklerine daha sonra değineceğiz.

Kulaklık: Sesi fena olmamakla birlikte kaliteli bir kulaklığın tadını vermiyor. Buna rağmen telefonlarla birlikte verilen kulaklıklar arasında iyi denebilir yani işinizi görebilir.

Hoparlör: Samsung’ların genel sorunu ses seviyesinin çok yüksek olmamasıdır. U900’de de aynı sorunla karşı karşıyayız ama yaptığımız testlerde Samsung E840’dan ve iPhone’dan daha fazla ve kaliteli ses verdiğini gördük.

Samsung U900 Soul genel olarak fiziksel açıdan artıları eksilerinin üstüne çıkıyor. Tasarım olarak sürgülü kapak hem şık hem de çok kullanışlı duruyor. Dokunmatik panelin de çok kullanışlı ve pratik olduğunu tekrar söylemekte fayda var, kime denemesi için kullandırdıysak anında alıştılar ve sorun yaşamadılar. Son olarak boyutunu Samsung E840 ile karşılaştırdığımızda U900 Soul’un çok az uzun olduğunu görüyoruz:


Özelliklere Yakın Bakış

İşletim sistemi: Samsung U900 Soul gayet hızlı bir işletim sistemine sahip. Resimler arasında geçiş biraz yavaş gibi gözüküyor, fakat bu resimlerin 5Mp olduklarını düşünürsek aslında gayet hızlı geçiyor. Samsung’un bir önceki nesil sistemine göre U900’de biraz daha iyileştirmeler yapılmış. Bunlara daha sonra detaylıca değineceğiz. Dokunmatik ekranın tepkime süresi çok iyi, çok hızlı bir şekilde basmamıza karşın her hareketimizi algıladı. Hafızadaki doluluk oranına göre işletim sisteminin yavaşlaması sorunu tabii ki yok. Dokunmatik ekrandaki kısayol tuşlarını değiştirmek mümkün ve en çok kullandığınız 4 uygulamayı buraya atayabilirsiniz. Bu da size büyük zaman kazandırıyor.

Rehber: Bir kişiye isim, soy isim, görüntülenen ad, mobil hat, sabit hat, e-posta, grup, arayan kimliği, zil sesi ve not eklemek mümkün. İşin en güzel yanı ise bunlarda kısıtlama yok. İstediğiniz kadar telefon, e-posta vs. kaydedebiliyorsunuz. Böylece telefonun geneline hakim olan kişiselleştirilebilirlik burada da karşımıza çıkmış oluyor. Hangi rehberi kullanmak istediğinizi seçmek sizin elinizde. Yani eski nesil işletim sistemlerinde her ikisi birden görüntülenip sinir bozuyordu, burada bu sorun giderilmiş.

Mesajlar: Mesajlar kısmında bazı iyileştirmeler yapılmış. Bunlardan gözümüze çarpan en önemlileri şunlardı; artık bir kişinin farklı numaralarına mesaj yollamak mümkün, biliyorsunuz ki bunu daha önce yapamıyor ve rehberden girip yollamak zorunda kalıyorduk. T9 ile yazı yazıyorsunuz, diyelim ki girmek istediğiniz kelime “Telefoncu” ama bu sözcük listede kayıtlı değil, siz “Telefon” yazdıktan sonra hecele dediğinizde tamamını baştan yazmadan sonuna “cu” yazmanıza imkan veriyor. Son olarak da, mesaj yazarken en son iletişim kurduğunuz kişilerin 3 tanesinin direk numaraları çıkıyordu ama sadece isim olarak çıkıyorlardı. U900’de ise artık ismin yanında telefon numarası da yer alıyor. Yani artık bir kişinin hangi numarasına mesaj çektiğinizi de çok rahat görebiliyorsunuz.

Bunların yanında “Acil Durum Mesajı”nın kaldırılması bizim için büyük hayal kırıklığı oldu. Daha önce E840’da bu özelliği sizlere tanıtmıştık. Bu özellik sayesinde acil durumlarda daha önceden belirlediğiniz kişilere siz ses açma ya da kapama tuşuna 4 kere ard arda  bastığınızda ön tanımlı bir mesaj gidiyor ve onlar sizi geri aradığında telefonunuz otomatik açılarak belki de yerinizin çok daha hızlı bir şekilde bulunmasını sağlıyordu. Ya da en azından biz böyle tahmin ediyorduk. Belli ki Samsung bu özelliğin biraz gereksiz olduğuna karar vermiş, bizce büyük bir hata yapmışlar.

Yine daha önce olmaması bir sorun olan, çoklu mesaj taşıma özelliği burada konmuş fakat bu sefer de sadece gönderdiğiniz mesajları bir klasöre taşıyabiliyorsunuz. Yani size gelen mesajları kendi oluşturduğunuz bir klasöre taşıyamıyorsunuz maalesef. En azından burada listeleme kriterleri geliştirilmiş (Tarih, gönderici, tip, konu, boyut, koruma açık/kapalı).

Arama/Arama kaydı: Arama kaydı yine detaylı bir şekilde tutuluyor. Arama yaparken bizce düzeltilmesi (değiştirilmesi) en başarılı olan şey arama yaparken çıkan animasyon olmuş. U900 Soul’da bu animasyonu kaldırarak bizce bateriden oldukça kazanç sağlamışlar. Daha önce, arama yapmak zaten yeterince şarjın bitmesine neden olurken bir de bu sürekli bir animasyonun çıkması şarjın daha hızlı bitmesine sebep oluyordu. Aynı anda birkaç kişi ile konuşuyorsanız bu kişiler arasında geçiş daha kolaylaştırılmış ve ekranda daha iyi konumlandırılmış.

Müzikçalar: Listeleme yöntemleri diğer Samsung’lardan alıştığımız üzere çok detaylı (Son çalınan / Son yürütülen / En çok Yürütülen / Sanatçılar / Tarzlar / Albümler / Bestekarlar). Bunun yanında müzikçaların kullanımı da bir o kadar kolay çünkü kontrol tuşları dokunmatik panelde bulunuyor. Böylece ekranda ekstradan kalabalık yaratacak herhangi bir şey olmuyor. Müzikler arasında geçiş gayet hızlı. Menüde gezinirken müzik dinlemek de mümkün.

Kulaklığın anten görevi gördüğü radyo özelliği, ilk olarak tüm kaliteli yayın yapan istasyonları hafızasına alıyor. Böylece frekanslar arasında geçiş daha kolay oluyor.

Ses kaydedici: Ses kaydediciyi ekstra güzel yapan bir özellik yok sıradan bir ses kaydedici fakat dokunmatik panelde çıkan kaydetmeye başlamaya yarayan kırmızı nokta gayet dikkat çekici. İnsanın aklına sanki kırmızı noktalı bir kayıt yapacakmışsınız fikri getiriyor 🙂

Tarayıcı: Videosunu çektiğimiz zaman, kontör yüklemeyi unuttuğumuzu acı bir şekilde fark ettik fakat iş işten geçmişti. Ama sonra kendi denemelerimizde orta halli bir mobil tarayıcı olduğunu gördük. Yani ne kaliteli ne kalitesiz. Belki internette sörf yapmak biraz zor gelebilir ama basit kullanımlar için gayet uygun bir tarayıcı.

Temalar: U900 ile birlikte gelen 3 adet tema var. Birbirinden güzel bu temalar telefonun tarzını ve görünüşünü kökünden değiştiriyor. Bir anda eğlenceli bir telefondan mistik bir telefona, sonra da matrix ile bir gezintiye çıkmanızı sağlayacak olan telefona dönüşüyor. Samsung’un “Ruh”u derken sanırım tam olarak bunu kastetmişler. Yani telefonun bir çok yerini kişiselleştirebiliyorsunuz. Ön tanımlı gelen 3 temanın ana ekran ve menü resimleri size ne demek istediğimizi tam olarak anlatacaktır. Özellikle Samsung’un “Ruh”u ile özdeşleşen ve gri tonların hakim olduğu tema çok hoş duruyor.

Bunların yanında yine ön tanımlı olarak gelen yazı tipleri de telefon numarası tuşlamayı eğlenceli bir hale getirmek için bire bir. Bazen dolma kalem, bazen sadece birkaç rakam, bazen de yine matrix’te yolculuk…

Kamera: Samsung U900 Soul’u ön plana çıkaran özelliklerinden biri de 5Mp kamerası. Aslında yalnızca megapikseli değil kamerasını iyi yapan, bir yandan da kamera seçeneklerinin geniş olması, yine burada da istediğiniz fotoğrafları yakalamanızı sağlıyor. Tabii ki bir fotoğraf makinesi ile kıyasladığınızda fotoğraflar çok iyi sayılmaz ama yine bir cep telefonu ile karşılaştırsak sonuçlar hiç de fena sayılmaz. Kamera ile şu ayarları yapmak mümkün:

  • Çekim modu: Tek çekim, çoklu çekim, mozaik çekim, çerçeveli çekim ve panorama.
  • Çözünürlük: 5 kademede çekim yapmak mümkün.
  • Zamanlayıcı: 3,5,10 saniyeye ayarlamak mümkün.
  • Pozlama: +- 2.
  • Iso değerleri: 50, 100, 200, 400 ve otomatik.
  • Makro çekim, portre çekim, flaşlı çekim, gri-sepya-negatif-antik-su rengi gibi efektler, gün ışığı-akkor ampul-floesan-bulutlu çekim modlarında çekim yapmak mümkün.

Özellikle pozlamanın konulmuş olması güzel. Çok söze gerek yok. Fotoğrafları koyalım siz karar verin işinize yarayıp yaramayacağına…

Makro çekim modu gerçekten iyi. Zippo’daki yazılar gayet net. Hemen yanındaki tabak da 1,5 metreden flaş denemesi. 2 metreden görüntüdeki ışık yetersiz kalıyor, 1 metreden çok parlak çıkıyor ama 1.5 metreden ideale yakın sonuçlar alıyoruz.

Video çekimi: Video çekiminin bizi pek tatmin etmediğini söylemekte fayda var. Maksimum 320×240’da çekim yapılabiliyor zaten. Ama kamerada yaptığımız tüm ayarları burada da yapabiliyoruz. Sizinle şu anda yaşadığım evden dışarıyı ve sonrasında bilgisayar başına geçerkenki yolculuğumu paylaşmak istiyorum:

Örnek videoyu indirmek için tıklayın.

Batarya: Bu konuda oldukça endişeliydik aslında. 880 mAh bataryaya sahip ama buna rağmen 6 saati aşkın konuşma ve 400 saati aşkın bekleme süresi sunuyor. Açıkçası bize pek inandırıcı gelmemişti. Aldığımız sonuçları açıklamadan önce bazı internet sitelerinde gördüğümüz ve yanlış olduğunu düşündüğümüz birşeyi paylaşmak istiyoruz. Yurt dışındaki sitelerde, gerek inceleme sitelerinde gerekse de satış yapan sitelerde U900’ün bataryasını 880 mAh olduğu yazılı. Fakat bazı Türk online satış sitelerinde bataryanın 1000 mAh olduğu yazılmış. Ya bataryanın burada satılan telefonlara farklı seri numarasına sahip bir batarya koyuyorlar ya da bizim düşündüğümüz bilgileri girerken bir elemanın yanlış girmiş olması. Özetle bataryası 880 mAh bu konuda kafanız karışmasın. Konumuza dönecek olursak dediğimiz gibi bu süreler pek inandırıcı değildi. Şimdi gelin verilerle batarya ömrünü inceleyelim.

3 gün giden şarj ile

  • 100 dakika konuşma
  • 20 adet flaşsız, 10 adet flaşlı fotoğraf çekme
  • 40 mesaj yollama-alma
  • 3 dakikalık 1 video çekimi
  • 15 dakika müzik dinleme (hoparlörden)
  • 8 dakika oyun oynama
  • Menülerde bolca gezinme

Veriler gösteriyor ki 6 saat konuşma süresi çok da uydurma değil. Normalde bu yaptıklarımızı E840 ile yapmış olsaydık şarjı 1 günde biter idi. Batarya süresi her ne kadar bizi tatmin etse de yine bir Samsung klasiği peşimizi bırakmadı. Batarya bitiyor uyarısı verdikten 1 saat sonra bitti. Bir telefonun en azından bu uyarıyı en az 4 5 saat önce vermesi gerekiyor ki kullanıcı yarı yolda kalmasın.

Diğer Uygulamalar

Not-İş: Not alma özelliği klasik bir özellik ama aynı notlara alarm da ekliyorsanız buna Samsung “iş” ismini vermiş.

RSS okuyucu: Her ne kadar bir türlü PCLabs’a ya da ceplab’a bağlantı kurmayı başaramasak da, haberturk.com’a bağlanmayı başardık. Ama bu sefer de bir türlü adam gibi RSS’leri indiremedik. Umarız siz bunu başarırsınız.

Dosya görüntüleyici: Word, excel ve pdf uzantılı dosyalarınızı açmanıza yazıyan bir uygulama. Ama biraz yavaş çalışıyor maalesef.

Resim düzenleyici: Paint tarzı bir program. Çok fazla kullanılacağını düşünmüyoruz. Ama sıkıcı zamanlardai ortamda bilgisayar da yoksa belki biraz eğlence katabilir.

Oyunlar: Gönül isterdi ki oyunlar kısmını ayrıca özel bir başlıkta uzun uzun inceleyebilseydik. Ama burada diyebileceğimiz tek şey araba yarışında henüz 1. turda ya da golfte 1. turnuvadan sonra oyunların tam sürümünü satın alın diye bir uyarı geliyor. Özetle tam sürüm oyun koyulmamış.

Alarmlar: 5 adet alarm kaydetmek mümkün. Aynı zamanda telefon kapalı ise telefonun alarm ile birlikte otomatik olarak açılmasını da sağlayabiliyorsunuz.Alarmlarda günlere göre belirleyebiliyorsunuz. Hafta içi 7’de kaldırsın beni, hafta sonu da 12’de derseniz bunu ayarlamanız çocuk oyuncağı.

Takvim: Klasik bir Samsung takvimi. Biraz daha çeşitli uygulamalar kaydetmeye imkan sunuyor sadece.

Çevrimdışı mod: Telefon kullanımının izin verilmediği yerlerde bu moda geçerek telefonun diğer fonksiyonlarını kullanabilirsiniz. Ama geçenlerde bir havayolu şirketi anonslarına “çevrimdışı modu bulunan cihazlar da ucuş yolu süresinde kapatılmalıdır” uyarısı koymuşlar. Enteresan bir uyarı olmakla birlikte bu uyarıyı koymaya onay veren insanların teknoloji bilgisinin ne kadar olduğunu merak etmiyor değiliz. (Ya da havayolu şirketinin yakın bir zamanda kaza yapmış olması da etkili olmuş olabilir bu tür önlemlerin alınmasında)
Dünya saatleri, hesap makinesi, dönüştürücü, zamanlayıcı ve kronometre de bulunan özellikler arasında.

Sonuç ve Yorumlar

Telefon ile yaklaşık 1 haftadır beraber yaşıyoruz adeta. 1 haftalık deneyimim süresince telefon hakkında daha çok artı yönde izlenimler edindim. Özellikle dokunmatik tuşlara alışma dönemi diye birşeyi yok; telefonu elinize alır almaz bakmışsınız ki bir anda kullanmaya hatta menülerde dolanmaya başlamışsınız Yazının içinde de yazdım, özellikle başka insanlara da denettik, 17 yaşından 55 yaşına kadar ve izlenimleri olumlu yönde idi. Tabii izlenim derken dokunmatik tuşlardan bahsediyorum. Telefon gerçekten çok sağlam bir maddeden yapılmış ki zaten ağırlığı türevlerinden 10-15 gr daha fazla. Fiziksel açıdan gözüme çarpan en gereksiz yan geçiş tuşu oldu. Her ne kadar “Küçük Kore’li dahiler”in bir bildikleri vardır diye düşünsem de o tuş başka amaçlar için kullanılabilirdi diyorum. Gördüğüm bir sorun daha telefon biraz yavaş şarj oluyor. Usb’den de şarj ettim yine 2:30 saati geçen zamanlar ölçtüm.

Samsung U900 Soul şu anda 650ytl (KDV dahil) gibi bir fiyata satılıyor. (Güncel fiyat listesi için www.teknofiyat.com) Fiyat performans olarak size beklediğinizi verecektir diye düşünüyorum. Samsung yeni modeller çıkardıkça bir anda bu fiyatlarını da aşağıya çekecetir. Fakat gönül rahatlığı ile telefonu alıp kullanabilirisiniz. U900’ü alırsanız zaten dokumatik panel ekranı, kamerası ve şarj süresi için alın. Bunlar baz alındığında U900 gayet alınabilecek bir cihaz oluyor.

Artıları ve eksileri ile Samsung U900 Soul:

Artıları

  • Şık tasarımı,
  • Dokunmatik panel ekranı,
  • Şarj süresi,
  • 5Mp fotoğraf makinası,
  • İyileştirilmiş yazılım

Eksileri

  • Sesin yetersiz olması,
  • Video kamerasının beklenenin altında performans sergilemesi,

İncelemenin aslını, videoları da izleyerek buradan okuyabilirsiniz: http://www.ceplab.com/inceleme/samsung-u900-soul-incelemesi/

1 Cevap

  1. cihangir dedi ki:

    u900 teli 2.5 yldr kullanyorum..yazar yan gecme tuşunu tam anlayamamiş anck onemlı bır yere sahip..örnegın, ınternette dolasırken sayfayi kapamadan müzik açabilıyorsunuz ayni zamanda mesaj göndreblyorsunuz..bu ıslemler arasşinda kaldıginız yerdn gecış yapılir… Pc lerdekı alt+tab kısayolu gôrevındedır gecış tuşu..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.