Facebook neden sürekli seksi hatun tavsiye ediyor?

Bu konuyu çok önceleri ele almıştım ve hala bitmediğini görmek, facebook diğer sosyal ağ siteleri gibi sona yaklaşıyor diye düşünmeme sebep oluyor. Şu anda biraz daha azalmış durumda ama bu tarz sahte hesapların daha sıklıkla denetlenmesi gerekiyor.

Aslında bundan çok daha önemli bir şey var; geçenlerde merak ettim baktım birinin profiline. Aman yarabbi 2 bin arkadaşı var. Dedim erkektir herhalde, yok, bir kısmı da kız. Ama yorumlarda habire abaza abaza konuşmalar dönmüş. Hatta kızın resimlerinin altına ‘of yavrum ne güzelsin’ yazan birilerine diğerleri ‘bu hesap sahte manyak mısın saf mısın?’ yazmışlar. İyi de demek ki tek başına değil ki sen de arkadaş olmuşsun.

İşin garip tarafı, şu arkadaş tavsiyelerinde benim arkadaşlarımın arkadaşlarını ve onların da arkadaşlarını tavsiye ediyor, hani olur da tanırım belki diye. Bu da nereden baksanız katlanarak gideceğinden milyona yaklaşır. Yani bana tavsiye edilen bazı kişileri hayatım boyunca 1 kere bile görmemiş olma ihtimalim yüksek. Facebook’un öncelikle bu kriterleri değiştirmesi gerekiyor.

Ayrıca, bu tarz hesapları kimse şikayet etmiyor mu? Anlamıyorum ki bu kadar mı sapık bir toplum olduk ya da değişemedik mi yıllarca… Resimlerini görücem diye arkadaş ol, sonra başka arkadaş olanlara saf salak de.

Neyse sonuç olarak, şu anda benim için facebook, organizasyonlardan haberdar olduğum, yazılarımı paylaştığım ve arada arkadaşların resimlerine bakıp eskiyi andığım bir yer olmaktan öteye gitmeyecek. Ha tabi bir de arada oyun da oynuyorum. Yeni gözdem Hotel City 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.