Freehand MX, Snow Leopard Çalışmama Sorununun Çözümü

Aranızda ne alaka, hala Freehand mi var? diye soranlar olacaktır. Indesign kesinlikle daha iyi bir program olabilir ama alışkanlıklar bazen daha ağır basıyor. Hele ki şu anki durumda Freehand fazlasıyla yetiyorsa değiştirmeye gerek duymuyorsunuz.

Tabii en büyük sorun Adobe’un 4 senedir Freehand’e herhangi bir yama çıkarmaması. Bu vesile ile Snow Leopard’da çalışmıyor. Ama ufak bir araştırma ile bu soruna çözümü buldum. Belki benim gibi eskide kalmışlar vardır diye yazayım dedim. Öncelikle Adobe’un sitesinden Freehand’i indirin. Biraz aramanız gerekiyor, keza aramaya Freehand yazdıktan sonra ilk getirdiği olması lazım.

İndirip kurduktan sonra Freehand’i hiç açmadan şu işlemleri yapmanız gerekiyor:

1) http://kb2.adobe.com/cps/504/cpsid_50468.html#ionComHeading   bu adresten registration dosyasını indirin.

2) İndirdiğiniz dosyayı zip’ten çıkarıp /Library/Application Support/Macromedia dosyasının içine koyun.

3) Ardından da Freehand’i açabilir ve kullanamya başlayabilirsiniz.

Tam emin değilim ama sanırım lisans sorunu da yok artık. ama eğer varsa da alttaki serial’lardan biri işinizi görecektir. Paylaşmakta sakınca görmüyorum keza Adobe destek vermediği bir programı para ile satıyorsa hala, bu bence nankörlüktür. Hatta yaptıkları tamamen buydu. Sırf Indesign’a rakip diye aldılar ve bıraktılar olduğu gibi.

S/N: WPD700-55705-37394-92115
S/N: WPD700-57309-77394-37406

Not: Sanırım aynı sorun Leopard’da da var. Aynı işlemleri yaparsanız çözülecektir.

2 Cevaplar

  1. Zehra dedi ki:

    Sizce piyadaki en iyi bilgisayar kursu hangisi, yani grafik kursu, web kursu, grafikerlik kursu, muhasebe kursu, gibi eğitimleri en iyi kim veriyor?

  2. Alaaddin dedi ki:

    Mrhaba arkadaşlar benim sorunum Freheend mx te açılan pencereler Tools ve Text gibi pencereler her programı açtığımda gidiyor ne yaptıysam programı her kaydetmemde yinede gidiyor bana bir çare bulurmusunuz selamlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.