Bebek hazırlıkları: Bebek arabası (Puset) seçimi – Baba Günlükleri 5

Nerden başlasam bilemiyorum gerçekten!

İkiz bebekleri olacak anne babaların çok fazla seçenekleri yok. Hani ikili yanyana araba olarak söylemiyorum, tek tek almak isterseniz de alabileceğiniz çok fazla model yok. bir kere o arabalar aynı anda bagaja sığmalı ve yanında başka birçok eşya da almalı.

Tek bebekle dolaşan anne babalara bakıyorum, arabaların büyük tekerlekleri, özel süspansiyon sistemleri falan var, bıraksan safari yapar kendi başına. Ama biz ikiz aileleri 2-3 modelden birini seçmek zorundayız. Arabanız genişse bu hadi 5 model olsun. Tek bebekli ailelerde bu sayı yüz civarına çıkıyor bu arada; hani buradan kıyas yapın.

Hikayemiz Brandium Joker mağazasında başlıyor. Daha önce Mothercare’a, E-bebek’e ve internette bulduğumuz her siteye bakmıştık ama malum zerre kadar bilgimiz olmadığı için bu alanda seçmek çok zordu.

Mağazaya gitmeden önce aklımızda her bebek için ayrı ayrı araba almamız gerektiği fikri netleşmişti. Bakın burası çok önemli, bu sebeple özel paragraf içine alıyorum:

Yan yana olan ikili arabalar ne yürüyen merdivenlere sığıyor, ne asansörlere. Hatta bazı restoranlara bile giremeyebilirsiniz. İstanbul kaldırımlarında o kadar geniş alanı nasıl bulacağınız da ayrı bir konu.

Buna alternatif olarak tek araba ama üstlü altlı ve arkalı önlü olarak bir model daha var ama onu da istemedik. hem çok uzun, bu sebeple kontrolü zor olur, hem de sonradan tecrübe edeceğimiz üzere eşim ya da ben hiçbir zaman tek başımıza dışarı çıkaramadık çocukları, illa ki en az iki kişi refakatinde çıktı bebekler. Önünüze çıkacak en ufak engebeli yolda arabanın önünü kaldırmanız gerekse, yine bu modelde yapma ihtimaliniz yok.

Yıl sonuna doğru pusetleri bırakıp baston diye bilinen bebek arabasına geçeceğiz, işte o zaman yan yana ikili modeli düşünebiliriz. Hem hafifler, hem de daha az yer kaplıyorlar. Yukarıdaki sorunların bir kısmı yaşanmaz diye düşünüyoruz çünkü çok zorda kalırsak hanımefendilerin rahatını biraz bozup bebek arabasını katlayabiliriz. (Buradan da anlayacağınız üzere yürümeye başladıktan sonra düşünüyoruz bu modeli.) (Düzeltme(14.04.2017): Baston tipli olanları da tek tek aldık 🙂 )

IMG_0463

4 kademeli, tam yatabilen puset

Sonuç olarak kendimizi Joker’de bulduk. İsmini umarım doğru yazarım, Ramazan Bey var Brandium Joker’de. Resmen minnet borcumuz oldu kendisine. Tam 1 saat bıkmadan usanmadan arabaların özelliklerinden bahsetti, bize en uygun 3 modele kadar indirdik ve seçimimizi o kadar kolay yaptık ki biz bile şaşırdık bu bir saat sonunda. Yukarıda yazdığım diğer mağazaların aksine Joker çalışanlarının çok daha bilgili olduklarını söyleyebilirim. Adamlar en azından satmak istiyorlar. Diğerlerinde bırakın bilgili olmayı, adamlar satmamak için uğraşıyorlar dersiniz 🙂 En son rengine de karar verdikten sonra ürünlerin siparişini verdik. Aldığımız model Bebecomfort Loola modeli; hem baston modellerde olduğu gibi akordeon şeklinde kapanabiliyorlar hem de baston olmayan hafif bebek arabaları arasında yer alıyor; yanlış anlaşılmasın 8 kilo civarındalar. Tabii ki süper süspansiyon sistemleri ya da bizi aya çıkaracak bir teknolojik yenilikleri yok bu modelin ama bizim için en ideali buydu.Yaklaşık 10 aylık bir kullanımdan sonra sadece birinde frenlerle ilgili bir sıkıntı var gibi bir de biri kapanırken biraz zorlanıyor. İstanbul’a döndüklerinde bir baktıracağım Joker’de. Muhtemelen basitçe hallederler.

Arabaya da takılabilen ana kucakları

Bu bebek arabaların üstüne, yani iskeletin üstüne ilk 9 ay arabaya bağlanabilen ana kucağı da alıyorsunuz. Ama biz bunu ikinci el aldık, teki 500 lira iken, biz ikisini 400 liraya aldık ve güzel bir yıkamadan sonra kullandık. 7-8 ay kullanacaklar diye 1000TL vermek istemedik ve iyi ki de öyle yapmışız. Hatta ben de satarım muhtemelen işimiz bittiğinde. Unutmadan, bu anakucağı ile iskeleti aynı marka olmak zorunda. Her markanın hatta her modelin uyumlu olduğu anakucakları farklı.

Ana kucakları arabada (binek olan ana kucağı. Her şeye ana kucağı dendiği için belirteyim dedim 🙂 ) sabit takılılar, tabii sıkıldık bir süre sonra sök tak sök tak. Bizdeki ana kucakları sabit, yani kademeleri yok, bazı bebek arabalarında bu bölmeler de birkaç kademeli olabiliyor ama 7 ay kullanacaklar diye 1500 lira fazladan vermemenizi öneririm. Zira bu modellerin geneli 3bin lira üstünde.

Umarım konsepti anlatabilmişimdir. Şimdiden seçiminizde kolaylıklar diliyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.