Apple Store servis randevusu nasıl alınır? (Akasya ve Zorlu Center Apple Store’lar)

Bu kanayan yaraya artık bir dur demek istiyorum. Apple’ın internet sitesinde bırakın zaman seçmeyi, daha bu zaman seçebileceğimiz ilgili linki bile bulmakta zorlanıyoruz. Ben ancak Apple çağrı merkezini aradıktan sonra doğru linki öğrenebildim. Hatta bana linki yollayan temsilcinin kendisi o anda giremedi ama ben girebildim.

Demek ki bu işin 2+2=4 diye bir kuralı yok. Bu site bazen açılıyor ama bazen de açılmıyor.

Mesela Google’dan Akasya Apple yazıp, direkt Akasya’nın kendi sayfasına gidip, Genius Bar altından onarım randevusunu seçmeme rağmen beni Zorlu Center’ın randevu sistemine yönlendirmişti.

Ben de Zorlu ve Akasya’nın direkt URL’lerini aldım ve artık direkt ilgili linke gidiyorum. Sizlerle de bu linkleri paylaşacağım.

apple_store_zorlu_center

Her ne kadar Apple yetkilileri saat başı açılıyor deseler de, aslında her 10 dakikada bir eğer biri rezervasyonu iptal etmişse görebiliyorsunuz. Yani bir süre tekrar ederseniz maksimum 1 saat içinde yakın bir zamana randevu almanız olası.

Giderken kimliğinizi yanınızda götürmeyi unutmayın. Bazıları bunu da ticarete dökmüş, zaman alıp satıyorlarmış 🙂 Bir de mutlaka yedek alıp gidin, eğer değişim ya da bakım yapılması gerekirse yedekleme süresini beklemek zorunda kalırsınız.

Linkler:

Zorlu: https://concierge.apple.com/geniusbar/R583/tr_TR
Akasya: https://concierge.apple.com/geniusbar/R588/tr_TR

Zorlu’nun mağaza kodu: R583
Akasya’nın mağaza kodu: R588

(Demek ki arada 4 mağaza açmış Apple dünya çapında 🙂 )
Öncelikle Apple kimliğiniz ile giriş yapmanızı isteyecektir. Sonrasında ilgili cihazı seçip, randevu için zaman seçimine gelebilirsiniz. Aman diyim daha sık bulunuyor diye Mac randevusu alıp da iPhone götürmeyin, almıyorlarmış. (Hani müslümanız ya hak da yemeyelim!)

Bitirmeden önce ufak bir not: Eğer aceleniz yoksa illaki Apple’ın kendi mağazalarına götürmek zorunda değilsiniz. Bu randevuları almaya uğraşmak yerine yine Apple’ın internet sitesinden yetkili servislerin adreslerine bakıp standart garanti süresi içerisinde çözümü bekleyebilirsiniz.

İyi servisler 🙂

121 Cevaplar

  1. Ceren dedi ki:

    yazı çok faydalı oldu, teşekkürler!

  2. murat dedi ki:

    peki üstat, buraya gelin araya BELKİ sıkışabilirsiniz gibi bir durum oluyor mu?

  3. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eskiden bazen oluyordu ama artık olma ihtimali yok. Son 3 tecrübeme göre artık randevulara bile zor yetiştiklerini söyleyebilirim. Ama ürünün çalışmasını engelleyen bir sıkıntı varsa bir sıraya giriyorsunuz birkaç kişi bu sıradakilere tek tek bakıp eğer acil servis gerekiyorsa destek veriyorlar. Ama telefonun çalışmasını engelleyen bir durum yoksa yine randevu almanızı istiyorlar. Sırada saatlerce bekleyip sonra servis alamazsanız sinirlenmeyin 🙂 Sadece kullanılamadığı durumlarda servis için alıyorlar hemen.

  4. Hulya Durdurul dedi ki:

    İsight kamera hatasi geri cagirim programi icinde randevu almak gerekiyor mu cunku apple in ayipli urununu geri cagirmasi bu durum..Akasyaya randevu bulamiyorum ben de

  5. D.D.Güçlü dedi ki:

    Servis randevusu alıyorsunuz. Randevu almadan giderseniz kabul etmezler. Normalde TR standartlarında prosedür herhangi bir Apple servisine verip 20 iş günlük süreyi başlatmak. Bu randevu sisteminin amacı bu beklemenin önüne geçmek. Biraz kasıyor ama randevuyu aldıktan sonrası oldukça hızlı gelişiyor.

  6. Mhd dedi ki:

    Hocam benım ıphone saj olmuyor yanı telefondan kaynaklı hata aceba nasıl sonuçlanır

  7. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bilme ihtimalim yok 🙂 Ama genelde değişimle sonuçlanır yazılımsal bir sıkıntı olmadığı anlaşılırsa.

  8. Doc dedi ki:

    Teşekkür ederiz, iki haftadır randevu alamıyorduk, sayenizde alabildik.

  9. Maczede dedi ki:

    2-3 gündür 2 farklı cihazdan hem zorlu hem akasya için deniyorum, daha yer açıldığını bile görmedim, bir de MacBook için fazla sıkıntı olmaz diyorlardı

  10. D.D.Güçlü dedi ki:

    Daha 2 gün önce 3 dakika içinde alanı gördüm hemen gözümün önünde oldu bu olay 🙂 yılmayın :):)

  11. erkan dedi ki:

    Ben apple kimligimi hatrlamiyorum nasil randevu nasil alabilirim telefon sarj etmiuo kapandi ve acilmiyor napabilirim

  12. D.D.Güçlü dedi ki:

    Telefon çalışmıyorsa bunun için ayrıca bir sıra başlatıyorlar ve eğer telefonun kullanılamadığını kanıtlarsanız direkt servis hizmetini veriyorlar. Yani Zorlu ya da Akasya’ya giderseniz size yardımcı olurlar.

    Lakin Apple kimliğiniz olmadan yedek de alamayacağınız için bilgileriniz gider, ya yeni bir Apple kimliği alın ya da şifre hatırlama adımlarını gerçekleştirin.

  13. İbrahim dedi ki:

    Çkardeşim kvk ya versek nasıl olur sizce ne zaman döner bide

  14. D.D.Güçlü dedi ki:

    21 iş günü kuralı işler. Erken de gelebilir ama geç gelemez.

  15. İbrahim dedi ki:

    Peki kardeşim bide benim ıphoneda ön kamera kayması var ama şuan görüntüde sıkıntı yok değişim olur mu sence

  16. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bilemiyorum 🙂 servis tamir de edebilir, değiştirebilir de.

  17. İbrahim dedi ki:

    Çok teşekkür ederim ayrınca linkler içinde

  18. Kübra dedi ki:

    Ya kaç gündür deniyorum ve olmuyor bunun başka bir yolu yok mu?

  19. D.D.Güçlü dedi ki:

    İsterseniz Apple yetkili bir servise verip 21 iş günü kuralına göre servis hizmeti alabilirsiniz. Apple’ın bu 2 mağazasının kuralı bu. Ama yılmayın 15 saniyede alanı da gördüm 1 hafta uğraşanı da 🙂

  20. Aziz dedi ki:

    Peki yedek telefon veriyorlarmı desem çokmu saçma bi soru sormuş olurum?

  21. D.D.Güçlü dedi ki:

    Çok kısa sürelerde çözdükleri için yedek telefon uygulamaları yok. Genelde çözüm süresi aynı günmüş.

  22. Mehmet dedi ki:

    Bilgilendirme için çok teşekkürler. Yukarıdaki linklerden I Phone/Akasya için yarına hemen randevu aldım.

  23. Aziz dedi ki:

    itunes e nasıl baglanalir

  24. Osmn dedi ki:

    Kardeşim 1,5 ay oldu teli alalı donuyor ısınma oluyo konuşurken ses gidiyo dokunmatiği işlemiyo ama her zaman yapmıyor aralıklarla oluyo değişim yaparlar mı

  25. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bir teste tabi tutuyorlar, dediğiniz özellikler yazılımı sıfırlayınca düzelebilir, bence bir randevu alın, öyle ya da böyle tamir ederler yanda değiştirirler.

  26. Kenan dedi ki:

    Bu arada es geçilen bir durum var.
    Randevu için sisteme giriş yaptığınızda sonraki hafta ve girdiğiniz saatin yaklaşık saatlerine müsait durum verirse sistem oto saat seçeneğini çıkartıyor. Gideceğiniz günün 1 hafta sonrası için randevu alıcağınızı unutmayın…

  27. Kenan dedi ki:

    Randevu almak istediğiniz günün 1 hafta sonrası demek istemiştim.

  28. Kenan dedi ki:

    Bu arada sağlıklı bi cevap almak istiyorsanız
    Apple store müşteri hizmetlerinden de yazılımsal destek alabilirsiniz.
    Bunu yapmak için arıza durumu gördüğünüz telefondan arama yapmamanız ve arızalı telefonda kayıtlı mail adresi olması yeterli.
    Karşınızda destek verecek olan arkadaş mail adresinize bi link yollayıp sistem verilerinden hata süreleri ve nedenlerini görebiliyor…
    Tekrar tekrar söylüyorum lütfen yazdıklarımı kimse yanlış anlaması sağlıklı bi destek almayı istiyorsanız kulaktan bilgilerle hareket etmeyin ve zamanını boşa harcamayın

  29. YUsuf dedi ki:

    Randevu ALAMIYORUM Lütfen bana yardımcı olurmusunuz

  30. D.D.Güçlü dedi ki:

    Randevu aldınız sanıyorum mailinizden anladığım. Açık olmayan tarihte randevu alamazdınız zaten. Bayramda da açıktır.

  31. okan dedi ki:

    randevu nerden alıcam arkadas bakıyom bakıyom sadece yazıyla iş yürütmeye çalısıyorsunuz tellefon kapalı maıl adresı yazsam nolur buraya

  32. D.D.Güçlü dedi ki:

    Burası Apple değil farkında mısınız 🙂 şu anda bir bloga yorum yazdınız!!!

  33. ismail dedi ki:

    Peki bu iki mağazadada yani zorlu ve akasyada telefon satışları oluyomu oluyosada randevu alınıyomu?alınması şartmı?

  34. D.D.Güçlü dedi ki:

    Apple’ın kendi mağazaları, her ürün var alabilirsiniz. Hatta apple.com.tr ve Apple’ın bu iki mağazasından aldığınız üründe eğer bir hasar yoksa 1 ay içinde sorgusuz iade hakkınız var. Randevu sadece servis için gerekli, satışta randevuya gerek yok, o kadar da değil artık 🙂

  35. ismail dedi ki:

    Ben ankarada oturuyorum peki ankarada apple store yokmu bi tek istanbuldamı var ankaradada apple store varsa yazarmısınız eğer biliyorsanız!TEŞEKKÜRLER.

  36. D.D.Güçlü dedi ki:

    Hayır henüz yok. İnternetten sipariş edin. http://Www.Apple.com.tr

  37. şanslı dedi ki:

    teşekkürler randevu için 15 saniyemi almadı yarın 12 ye.

  38. Hüseyin dedi ki:

    telefonum kendiliğinden kapandı aldığım yere götürdüm vadafone bayiye onlar gönderdi servise 20 gunde geldi tam geldi ama yapılmadan geldi iphonumu bul açık olduğundan bakmamışlar kimsede soylememisti bana bende internet üzerinden kapattım suanda randevu almak istiyorum ama beceremiyorum randevu almadan götürsem sıkıntı cıkarmı

  39. D.D.Güçlü dedi ki:

    Telefon açılamaz haldeyse götürebilirsiniz, ayrı bir sırası var, beklerseniz derdinizi dinliyorlar. Ama kullanılabilir durumdaysa bu sıraya girseniz de servise almazlar randevu isterler. Neden randevu almıyorsunuz?

  40. Hüseyin dedi ki:

    Açılmıyor randevu alamıyorum

  41. Hüseyin dedi ki:

    Birde yarın pazar gitsem alırlarmı

  42. D.D.Güçlü dedi ki:

    10’da açılır. Eğer telefon açılmıyorsa alırlar. 10’da orda olun muhtemelen sıkıntı olmaz.

  43. Enver SEYFET dedi ki:

    Merhaba, Yurt dışından getirilen iphone cihazlarına servis hizmeti veriliyor mu acaba? Bir de Bursa dan cihazı nasıl göndermemiz gerekecek?

  44. D.D.Güçlü dedi ki:

    Apple’ın internet sitesinden destek bölümüne girin. Burada kendi ilinizdeki apple yetkili servisini bulabilirsiniz. Ayrıca Apple’ı arayıp, telefonunuzun bilgilerini verirseniz (ya da internet sitesinde garanti sorgulama sayfasını bulabilirseniz) garantinin geçip geçmediğini sorgulayabilirsiniz.

  45. Enver SEYFET dedi ki:

    Maalesef Türkiye’de sadece İstanbul da Apple’ın yetkili servisi gözüküyor, yada ben Bursa da olup olmadığını bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

  46. D.D.Güçlü dedi ki:

    Pupa Bilişim Bursa, Genpa Bursa Teknik servis de iPoint diye 3 yetkili servis gösteriyor Apple. Google’dan telefonlarına ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

  47. Enver SEYFET dedi ki:

    Teşekkür ettim. Hayırlı işler

  48. Ziya Haskokar dedi ki:

    S3 s6 dan sonra Birgün gelecek ve ben keşke iphone7 almasydım diyeceğim hiç aklıma gelmezdi 8 aylık telefon bu boyası döküldü ses kalitesi düşük ekrandan birden fazla işlemde reject ediyor.iphone!!

  49. D.D.Güçlü dedi ki:

    Servise götürün. iPhone bu dediklerinizi normalde yapmaz, bir incelesinler.

  50. Gamze dedi ki:

    Kaç kez denedim ama randevu alamadım acaba yanlış mı yapıyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.