Apple Store servis randevusu nasıl alınır? (Akasya ve Zorlu Center Apple Store’lar)

Bu kanayan yaraya artık bir dur demek istiyorum. Apple’ın internet sitesinde bırakın zaman seçmeyi, daha bu zaman seçebileceğimiz ilgili linki bile bulmakta zorlanıyoruz. Ben ancak Apple çağrı merkezini aradıktan sonra doğru linki öğrenebildim. Hatta bana linki yollayan temsilcinin kendisi o anda giremedi ama ben girebildim.

Demek ki bu işin 2+2=4 diye bir kuralı yok. Bu site bazen açılıyor ama bazen de açılmıyor.

Mesela Google’dan Akasya Apple yazıp, direkt Akasya’nın kendi sayfasına gidip, Genius Bar altından onarım randevusunu seçmeme rağmen beni Zorlu Center’ın randevu sistemine yönlendirmişti.

Ben de Zorlu ve Akasya’nın direkt URL’lerini aldım ve artık direkt ilgili linke gidiyorum. Sizlerle de bu linkleri paylaşacağım.

apple_store_zorlu_center

Her ne kadar Apple yetkilileri saat başı açılıyor deseler de, aslında her 10 dakikada bir eğer biri rezervasyonu iptal etmişse görebiliyorsunuz. Yani bir süre tekrar ederseniz maksimum 1 saat içinde yakın bir zamana randevu almanız olası.

Giderken kimliğinizi yanınızda götürmeyi unutmayın. Bazıları bunu da ticarete dökmüş, zaman alıp satıyorlarmış 🙂 Bir de mutlaka yedek alıp gidin, eğer değişim ya da bakım yapılması gerekirse yedekleme süresini beklemek zorunda kalırsınız.

Linkler:

Zorlu: https://concierge.apple.com/geniusbar/R583/tr_TR
Akasya: https://concierge.apple.com/geniusbar/R588/tr_TR

Zorlu’nun mağaza kodu: R583
Akasya’nın mağaza kodu: R588

(Demek ki arada 4 mağaza açmış Apple dünya çapında 🙂 )
Öncelikle Apple kimliğiniz ile giriş yapmanızı isteyecektir. Sonrasında ilgili cihazı seçip, randevu için zaman seçimine gelebilirsiniz. Aman diyim daha sık bulunuyor diye Mac randevusu alıp da iPhone götürmeyin, almıyorlarmış. (Hani müslümanız ya hak da yemeyelim!)

Bitirmeden önce ufak bir not: Eğer aceleniz yoksa illaki Apple’ın kendi mağazalarına götürmek zorunda değilsiniz. Bu randevuları almaya uğraşmak yerine yine Apple’ın internet sitesinden yetkili servislerin adreslerine bakıp standart garanti süresi içerisinde çözümü bekleyebilirsiniz.

İyi servisler 🙂

121 Cevaplar

  1. D.D.Güçlü dedi ki:

    15 saniyede alanı da gördüm ama ben 2 hafta uğraştığımı da biliyorum. Denemeye devam 🙂 motivasyonunuzu servis işleminin maks 1 gün sürecek olduğumu bilmek olsun!

  2. gamze dedi ki:

    perşembe sadece istanbuldayım ve telefon çok zor şarj oluyor acaba orda sıraya girsem sizce bakarlar mı bu arada çok teşekkür ederim

  3. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer telefonunuzu kullanamaz haldeyseniz girebileceğiniz bir sıra var. Hafta içi nispeten sakin olur, öğle saatinde gitmeyin. Durumu açıklayın yardımcı olamazlarsa bulunduğunuz ildeki yetkili servise de her zaman verebilirsiniz.

  4. salima dedi ki:

    icloud şifremi nasil geri alicam

  5. D.D.Güçlü dedi ki:

    Şifremi unuttum deyip adımları izleyin. Eğer yine sıfırlayamazsanız Apple’a sizin siz olduğunuzu kanıtlamanız lazım. Ama şifrenizi onlar sıfırlarsa icloud’daki tüm verileri siliyorlar bilginiz olsun.

  6. salima dedi ki:

    icloud şifremi unuttum geri nasil açabilirim

  7. cengiz güreşçi dedi ki:

    2 aydır telofonu kullanamıyorum.randevu almak istedim ama bir türlü olmadı.kısmet olursa haftaya istanbula gitmeyi düşünüyorum.gelsem yardımcı olurmusunuz.simkart takılı değil diyor.

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Telefonu kullanamıyorsanız Apple Akasya ya da Zorlu store’a gidin randevusuz sıra var, biraz beklersiniz ama bakarlar. Ama telefonun kesinlikle kullanılamıyor olması lazım randevusuz sıradan servise kabul etmeleri için.

  9. cengiz güreşçi dedi ki:

    verdiğiniz bilgi için tşkler.kolay gelsin…….

  10. Salih dedi ki:

    merhaba iphone 5 cihaz ana kartda problem var program kabul etmiyor bunun çözümü varmidir lutfen yardimci olurmusunuz

  11. D.D.Güçlü dedi ki:

    Servise götürün baksınlar, görmeden bir yorum yapmak zor.

  12. emir dedi ki:

    şimdi verdiğin siteye giriyorym ama açmıyoor siteyi
    ne yapacam

  13. Zehra dedi ki:

    İyi günler ben Cuma günü için randevumu aldım İstanbula geldim şu an fakat faturamı ikamet ettiğim ilde unutmuşum bi sorun olur mu fatura lazım oluyor mu

  14. D.D.Güçlü dedi ki:

    Seri numarasından işlem yapılır Apple’da, sıkıntı olmaz.

  15. nergis dedi ki:

    ben nasıl randevu alacağımı bilmiyorum alsam bile uzun bir tarih bekleme şansım yok telefon aşırı donma yapıyor önerisi olan var mı bu durumuma sabahtan gitsem sizce işimi randevu almadan halledebilir miyim?

  16. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aradan alma yok. Ama telefon çalışmaz durumdaysa, bir sıra var böyle durumlar için, gidip o sıraya girip servise alınmasını sağlayabilirsiniz. Ya da Apple harici yetkili servislerine gidip standart 20 iş günü olan süre içinde servis hizmeti alabilirsiniz. Randevu almak için Apple Destek uygulamasını da deneyebilirsiniz.

  17. Taner dedi ki:

    Randevu saatimi unuttum nasıl ögrenicem acaba

  18. D.D.Güçlü dedi ki:

    Mailinizde olması lazım.

  19. Eylul dedi ki:

    Ben arkadasimin telefonunu goturcem cumartesi günü 12de. Bir problem olur mu sizce?

  20. D.D.Güçlü dedi ki:

    Randevu almamışsanız Apple Store’da servis hizmeti alamazsınız. (Tek istisnası telefonun kullanılamıyor olması).

  21. Eylul dedi ki:

    Randevu aldi kendisi 12.50ye. Ama istanbulda olmadigi icin telefonu bana kargoladi. Bu durumda sıkıntı olur mu?

  22. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bazen kimlik isteyebiliyorlar randevu alıp satan insanlar olmuş bir dönem. Size kimlik fotokopisini yollasın, isterlerse onu gösterirsiniz.

  23. Eylul dedi ki:

    Cok teşekkür ederim

  24. Serhat dedi ki:

    Telefonum şarj sorunu ve donma sorunu var nasıl randevu ala bilirim yardımcı olurmusunuz

  25. D.D.Güçlü dedi ki:

    Yazıda bu yazıyor zaten!!! Bir de Apple Destek mobil uygulamasını indirin oradan da almak kolay.

  26. Yavuz dedi ki:

    Merhaba benim telefonumun kasası yamuldu ifone6 garantiden yararlanabilirmiyim acaba

  27. D.D.Güçlü dedi ki:

    TR’den aldıysanız belli bir tutar karşılığı yenisini verebilirler. Apple ile görüşmemiz gerekiyor, Türkiye politikaları sürekli değişiyor.

  28. apple dedi ki:

    merhaba, apple store yerine yetkili servise götürmek dezavantaj oluşturur mu? yetkili serviste randevu imkanı varken store için bu kadar uğraşılması kafamı karıştırdı. yetkili servise götürmemi tavsiye eder misiniz?

  29. D.D.Güçlü dedi ki:

    Yetkili serviste 20 iş günü içerisinde çözüm üretil esi gerekir yani standart servis süresi. Apple Store’dan alınan randevularda genelde aynı gün çözüm üretiliyor. Tek farkı bu.

  30. Barbaros dedi ki:

    Teşekkürler Akasyadan Ayın 23.e randevu aldım,

  31. Metin dedi ki:

    Randevu almak istiyorum ama zorluda fakat. Karşıma saçma sapan şeyler çıkıyor yardımcı olursanız memnun olurum

  32. Metin dedi ki:

    Slm telefon çok donma ve kasma ısınma internet çok yavaş görüşme esnasında çok sık sık kapanıyor zorluda nasıl Rendevu alırım bilgi verirseniz çok memnun olurum saygılar

  33. emre dedi ki:

    Telefonum kapiniyor kendi kendine bide video ve muzik acinca ses gelmiyor 5 es

  34. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bu yazımın amacı bu. Yazıyı okuyun lütfen.

  35. D.D.Güçlü dedi ki:

    Servise götürün!

  36. Selahaddin Kaya dedi ki:

    Merhaba benim tlf kesinlikle açılmıyor ve şifresini de unuttum. İcloud genel merkezden kapatılacak ve iki iş günü içerisinde bana dönüş yapılacak. Bu işlem yapıldıktan sonra tlf bakılması için zorlu center a hangi saatlerde gidip randevusuz sıraya girebilirim. Şimdiden teşekkürler.

  37. Selahaddin Kaya dedi ki:

    Merhaba benim tlf kesinlikle açılmıyor ve şifresini de unuttum. İcloud genel merkezden kapatılacak ve iki iş günü içerisinde bana dönüş yapılacak. Bu işlem yapıldıktan sonra tlf bakılması için zorlu center a hangi saatlerde gidip randevusuz sıraya girebilirim. Tlf 6 plus ve garantisi bitti .Şimdiden teşekkürler.

  38. Selahaddin dedi ki:

    Merhaba benim tlf kesinlikle açılmıyor ve şifresini de unuttum. İcloud genel merkezden kapatılacak ve iki iş günü içerisinde bana dönüş yapılacak. Bu işlem yapıldıktan sonra tlf bakılması için zorlu center a hangi saatlerde gidip randevusuz sıraya girebilirim. Tlf 6 plus ve garantisi bitti .Şimdiden teşekkürler.

  39. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer değişmediyse randevusuz sıra sürekli akıyor. Telefon kesinlikle açılmıyor olmalı, yoksa servis hizmeti vermezler randevusuz.

  40. ömer dedi ki:

    S.aleykum telelfonumu servise gonderdim drgisim karari alindi 21 is gunu doldugu icin sifir kutulu bir cihaz gondeeilecek dedi 3 ay oldu gondeermediler zorluya gitsem randevusuz yardimci olurlar mi tskrler

  41. D.D.Güçlü dedi ki:

    Hangi servise verdiyseniz ona gidebilirsiniz randevuya gerek olacağını sanmıyorum.

  42. İbo dedi ki:

    Ben bir aydır uğraşıyorum ama lakin hala alamadım anlamadı gitti

  43. D.D.Güçlü dedi ki:

    Apple destek uygulamasını deneyin. Daha hızlı.

  44. Nuri dedi ki:

    Şimdi internetten randevu deniyorum 1 aydır bulamıyorum normal apple firmasına gidip sıraya girsek olurmu

  45. D.D.Güçlü dedi ki:

    Olmaz. Ama herhangi bir yetkili servise gidip normal (20 iş günü) servis sürecini işletebilirsiniz. Bir de Apple destek uygulamasını deneyin, daha hızlı bulunabiliyor oradan.

  46. semiha toprak dedi ki:

    merhaba iphone kullanıyorum . kameram çalşımıyor ne gibi çözüm bulabiliriz ?

  47. semiha toprak dedi ki:

    merhaba iphone6 kullanıyorum . kameram çalşımıyor ekran siyah oluyor fotoğraf çekmiyor ne gibi çözüm bulabiliriz ?

  48. D.D.Güçlü dedi ki:

    Direkt servise götürmenizi öneririm. Götürmeden önce telefonunuzun mutlaka bir yedeğini alın. Apple’ın çağrı merkezini ararsanız size bu yedekleme ve başka yapılacak şeylerle ilgili bilgi vereceklerdir

  49. turabi ayy dedi ki:

    slm öncelikle ben telefonumu alalı 2 ay oldu medıamarkt tan aldım.. şarj aletim bugün telefonu şarj etmedi ve telefonu şarja takmadan bile şarj aletinin kendi kendine ısındığını gördüm o yuzden kullanmadım ..şarj aletinden kaynaklı bu durum..garanti kapsamına girer mi acaba gitsem apple baytısıne bana yenisini verirler mi acaba ?

  50. D.D.Güçlü dedi ki:

    Servise götürün inceler değiştirirler. Eğer İstanbul’daysanız Apple’ın Akasya ya da Zorlu mağazalarına randevu alıp gidin hemen yaparlar bunu, diğer yetkili servislerde standart 20 iş günü kurulu işler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.