IşıkFest: Allah’tan Çiğ Köfte Ucuzdu!

İtüFest’in neden iyi olduğu konusunda bir yazı yazmıştım birkaç gün önce. Bakalım bizim okul bu konuda ne yapacak demiştim. Yani açılan standlarda satılan ürünlerin fiyatı ne olacak. Çok söz etmeden hemen gözüme çarpanları yazıyorum:

Kumpir: 10

Waffle: 10

Kumru: 7

Balerin: Kişi başı 5 liraya balerine biniliyordu. Yuh, yuh, yuh. Allah’tan çift indirimi yaptılar da biraz döndük 🙂

Neyse duyduğuma göre diğer şeyler de baya bir pahalıymış. Yani bi 5-10 bin lira için değer mi böyle bir şey yapmak anlamıyorum.

Allah’tan Çiğ Köfte ucuzdu ve insanlar bunun farkındaydı. Belki de bu festivalden tek mutlu ayrılan satıcı çiğ köftecidir. Güzel de yapıyordu. 3 lira bir dürüm.

İlk gün gitmedim ama 2. gün Gripin tam bir rezaletti. 1 saat bile kalmadılar sahnede. Adam gibi parçalarını söylemediler. Kafaları bir şeye bozulmuş herhalde, haydi biz gidiyoruz dediler ve gittiler. Ama benim kafamda tabi Gripin böylelikle bitti. Halen ilk albümlerini dinliyorum ama ötesinden hayır gelmez gari. Uyuz oluyorum, kendisini bu noktaya getirenlere böyle davranan müzisyenlerden. Teoman’da böyleydi, o da bitti. Tarkan bile 2 saatten aşağı çıkmıyor. Hele ki şovları harika.

Candan gerçekten harikaydı. Ben her ne kadar sesini bazen bozuk plak gibi görsem de, canlı performansı mükemmeldi. Bizi baya bir eğlendirdi ve kendisi de eğlendi sanıyorum. Bu enerjiyi nereden buluyor hayret doğrusu. O kadar zıpladı, hopladı, ardından sesi bile titremeden, 1 nefes sesi bile duyurmadan parçalarını söylemeye devam etti. Herkes yapamaz bunu.

Unutmadan, festival öncesinde neden arkadaşlarımızı kayıt ettirdiğimizi anlamadım. Keza kapıda tekrardan isim, telefon, ve kimlik aldılar. Yani internetten kaydın mantığı da zaten biri gelince yanına tik atıp içeri almak değil mi? Neden tekrardan kimliklerini bırakmak zorunda kalıyorlar, ya da bizi uğraştırıyorlar o kadar. İçeride başlarına bir şey gelse kimlikleri bile yok nasıl anlatacaklar dertlerini. Hadi hepsini geçtim de neden dışarıdan insanların da festivale alınmadıklarını anlamadım; yani referanssız. Yani Şile’den ya da İstanbul’dan insanlar gelse ne olur? Biletix’ten bilet satsak da reklam yapsak ne olur? Koç, Sabancı yapıyor bilet fiyatını 40-50 lira. Kim geliyor? Kimse. Ama adamlar reklamını yapıyorlar. Geçen Biletix etkinlik bülteni geldi; bahar festivalleri diye. Ama bizim okul yok.

Bence kafa yapısının artık değişmesi gerekiyor. Sonra vay efendim neden az öğrenci geldi denmesin yine. Bu ufak detaylar büyüyor dağ oluyor.

Sonuç

Geçen sene festivaldeki sanatçıları getirmesi için bir şirketle anlaşmışlar. Bu şirkette parayı satıcılardan çıkarmış ve çok pahalı yapmıştı. Bu sene okulda olmadığımdan nasıl yaptılar bilmiyorum ama sanırım yine aynı taktiği uygulamışlar. Zaten satıcıların çoğu sadece prestij için geliyor. Yoksa bizden adam gibi kar falan ettikleri yok. İtü de günlük bin liraya 1 hafta kalıyorlar ve bizdekinin 10 katı satış yapıyorlar. Bizde günlük geçen sene 3 alınmış. Bu sene de aynısıdır muhtemelen, ama sattıkları anca 2-3 arasıdır günlük. (Bu rakamlar tamamen alandaki satıcılarla konuşularak belirlendi. Gerçek rakamlar farklı ise özür diliyorum şimdiden, bilen ve bu yazısı okuyan biri varsa yorum kısmına yazarsa sevinirim.)

Bu işte bir terslik var ama hadi hayırlısı, artık seneye bakıcaz. Ama harbiden güzeldi çiğ köfte, kim getirtmişse allah razı olsun 🙂

Not: Çok çalıştığına inandığım Murat Berkant Kuru arkadaşımın mezunlarla ilgili duyurusu aşağıdadır. Facebook’tan yazmış, ben de buraya da taşımanın doğru olacağını düşündüm. Işık Mezun Kartı da geliyormuş. Şimdiden teşekkür ediyorum kendi adıma bunu sağlayan herkese:

Öncelikle festivale katılım gösteren herekese teşekkürler…

Tam güzel bir final yaptık derken kapıda yaşanan ve bizler için çok çalışan festival ekibinin tamamen kontrolü dişinda gelişen kimlik probleminden dolayı başta mezunlarımız olmak üzere, bütün misafirlerimizden ben şahsım ve mezunlar derneği adına özür diliyorum.

Diğer misafirlerimiz için bu tarz bir karışıklığın yaşanmaması için gerekli önlemler bir sonraki etkinlikte mutlaka alınacaktır ama mezunların kimlik probleminin çözülmesi için ISUMED (Işık Üniversitesi Mezunlar Derneği) olarak gerekli çalışmalarımızı tamamladık. 6 Haziran günü düzenlenecek Alumni Brunch organizasyonunda tanıtımını yapacağımız Mezun Kart’ımız sayesinde kimlik birakmak ve almak gibi problemler ortadan kalkacak tıpkı öğrencilerin kimliklerini göstererek giriş çıkış yaptığı gibi siz mezunlarımız da kampüsleri rahatça ziyaret edebilceksiniz.

Etkinliğin linkini aşağıda bulabilirsiniz…

http://www.facebook.com/event.php?eid=103349206375337

Tüm mezunlarımızla 6 Haziran’da görüşmek üzere…

ISUMED Yön. Kur. Başk.
Murat Berkant Kuru

3 Cevaplar

  1. Fatih dedi ki:

    kira 2000 lira, sordum 😉
    .
    .

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    İyi bu sene daha ucuzmuş. E peki bu satıcılar giderayak neden bizi sevdi?
    .
    .

  3. Fatih dedi ki:

    balerine 3500-4000 kişi bindiğini varsayarsak
    18-20bin gelir getirmiş.ortalama herkesin bir kere bindiğini varsayıyorum.cunku hiç binmeyen de var 2-3 kez binen de.çıkan sonuç : lunaparkçı olmak en iyisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.