Windows XP sucks!!!

Bu tamamen bir sitem yazısı.

İş yerinde kullandığım programlar ve İş Bankası BT’si yüzünden XP kullanmak zorundayım. En azından VMWare’dan bağlanıyorum da arada Mac OS X’e kaçma fırsatım oluyor.

Lakin halen bu XP illetini savunanları anlamak mümkün değil. Vista’ya kötü diyorlardı ama kullandığım dönemlerde hiçbir zaman tek program yüzünde tüm sistemin çöktüğünü görmemiştim. Mesela Explorer’da bir hata mı çıktı. Haydiii!!! Tüm pencereler kapanıyor. Bir programda bir hata mı çıktı, takıldı mı yandınız düzelene kadar ya bekleyeceksiniz ya da restart atmanız gerekiyor. Oracle gibi büyük bir firmanın hala ilkel araçlarla geliştirme yaptırmasını da anlamak mümkün değil. Yani tam olarak Oracle denemez ama Oracle’a yazılım geliştiren Toad vb. şeyler neden bazı windows 7’lerde çalışırken, bazılarında sorun çıkarıyor.

Ayrıca Forms Builder ve Reports Builder gibi programları geliştirenler her kimse, Apple’ın Xcode’unu hiç mi kullanmamışlar. Ufacık bir işlem için bile bazen kırk bin takla atmak gerekiyor.

Neyse, mümkünse artık Microsoft, XP’ye olan desteğini çeksin, sonlandırsın ki birileri de ileriye yönelik geliştirmeler yapabilsin. Yoksa herkes üşengeçliğe devam edecek.

Bu arada, İş Bankası BT’si Mac OS X’e destek vermiyormuş. Çalışanlardan bir tanesi bile bu alanda ben bir şeyler yapmalıyım demiyor. Yarın bir gün öyle bir proje gelir ki, binada sadece ben değil, 20-30 kişi Mac OS X kullanırsa, sırf onun konfigürasyonu için de tutarlar bol parayla bir danışman. Sanırım almışlar bir tane iMac ama kimse nasıl kullanıldığını, network’e bağlandığını bilmediğinden öyle duruyormuş. Yazıktır yahu, mail attım internete, ağa nasıl çıkılacağına yönelik bir rehber ama sanırım halen üşengeçlik hat safhada.

Velhasıl-ı kelam, yazının başında da dediğim gibi bu tamamen bir sitem yazısıdır. Kimse üstüne alınmasın. Ya da alınsın yav bana ne 🙂 Alınsın da düzelsin. Hiç sanmıyorum ama bakalım her saat günde 1 kere doğruyu gösterir. (Bu söz böyle değildi ama araştıracak takatim yok sitem içindeyim şu anda üstüme gelmeyin…)

Bitti…

(Not: İmla kurallarına dikkat etmedim. Bu yazıda mazur görün. )

1 Cevap

  1. f-a dedi ki:

    bütün microsoft ürünlerinden uzak durmak, sorunsuz bi hayat demek benim için.. bankaların ve bazı web sayfalarının neden sadece windows desteği vermek konusunda ısrarlı olduğunu ben de anlamıyorum..

    windowsu bıraktığımdan beri kafam çokm rahat, bazen kaçamıyorum, windows getiriyolar önüme.. çoğu zaman sorunların bini bir para.. pc gördüğümde uzaklaşasım geliyo 🙁

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.