Kadıköy Hush Restaurant rezaleti!!!

Ben genelde bu tarz eleştri yazıları yazmam biliyorsunuz ama daha önce hiç başımıza gelmemiş bir şeyle karşılaştık.

Özetle, bundan 3 ay önce Grupanya’dan bir fırsat satın aldık arkadaşlarla. Kadıköy’de Hush diye bir restaurant. Güzel bir yere benziyordu tasarımı, menüleri vs…

Velhasıl, geçen Cuma gittik. Gayet güzel oturduk yerimize, yemeklerimizi söyledik…

Bir süre bekledik gelmelerini. Yaklaşık 45 dakika sonra geldiler ama sadece yarımıza. ilk önce bu gelenlerden biraz bahsedeyim, sonra diğerlerinin akibetine geçelim.

Biz 3 tane aynı çeşit makarna söyledik ama sosu, içindeki malzemeleri falan farklıydı. Deniz ürünlerinin olduğu bir makarna söylemiştik, fakat birimiz içinde midye istemedi, birimiz atıyorum karides olmasın dedi.

Bilin bakalım ne oldu? Hepimize aynı malzeme ile yapılmış diş etini doldurmayacak kadar az makarna getirdiler.

Ha bu arada, şiparişler alınır alınmaz içecekler gelmişti. Ben biramı bitireli 15-20 dakika olmuştu sanırım.

Neyse biz yemekleri yedik, üstüne uzunca bir süre muhabbet ettik… biz oraya 8’de gidip, 8.30 gibi siperiş vermiştik, 2. parti yemekler tam 10’da geldi. 1. parti yani benim de içined bulunduğum grup yemeklerini bitirdikten tam 30 dakka sonra.

Tabi bu arada sürekli soruyoruz, kasaya gidiyoruz falan, sürekli söylenen, hayali bir kafile var, çok yoğunluk var bu sebeple böyle bir sorun yaşandı özür diliyoruz !!!

Etrafa bakındık…

bakındık….

… bakındık….

Bizim dışımızda sadece 5 kişi daha vardı ve bayan garson sürekli aynı şeyi tekrarlıyordu…

yoğunluk

Sonra bayan garson bir yemek getirdi, arkadaşım makarna söylemişti fakat patetesli, köfteli, salatalı bir tabak geldi. Geri gönderdiğine pişman oldu ki yemeği 15 dakka sonra ve daha kötü bir sunumla geldi, hoş en azından makarna vardı 🙂

Neyse, 2. parti yemekler geldi, bir de baktı arkadaş menüdeki salata olarak seçtiğinde, yazan malzemeler yok. Marullar öylesine bayat bayat doğranmış, üstüne 4-5 tane karides atılmış…

Menüde, biberli, domatesli vb. ürünlerin olduğu bir tarif yazıyordu.

Hadi olabilir, yanlış yapılmıştır, yanlışlık olmuştur; garson kızı çağırdık, söyledik… veee…

wait for it…

– Mutfak çok yoğun olduğundan karışıklık olmuş olabilir.

ve arkasını dönüp gider…

Tamam karışıklık oldu da alıp düzeltsenize yahu… Allah Allah nereye geldik biz yahu dedik. Artık çıldırmak üzereyiz o derece…

Bu anlarda tecrübeli olduğu her halinden belli ki daha önce Happy Moon’da çalışmış, keşke bırakmasaymış, bir garson geldi. Gönlümüzü almaya çalıştı, ikramlarda bulunucam ben size, tatlılarınızı getiriyorum hemen vs. dedi.

Aşçı harbiden kafayı yemiş ve benzeri tavırları ile gönlümüzü aldı, sonra tatlıları getirdi, yanında fındık shut koymuş, onları da getirdi falan. (keşke tekila getirseydi, işte o zaman geceyi kurtarabilirdi 🙂 )

Gecenin tek iyi şeyi olan çilekli cheesecake’i bitirdikten sonra kalktık…

Bir daha da oraya gider miyiz?

Bence gitmeyiz.

Bu arada, acaba dedik biz Grupanya’dan falan aldık bu sebeple mi bu muameleyi görüyoruz; yok, internette 50 yorumdan 40’ı kötü. Bi 10 tanesi iyi ki muhtemeldir sahipleri ve arkadaşları yazmıştır. Demek ki bir gariplik var mekanda. 5 ay önce açılmış zaten, tasarımı müzikleri vs. güzel ama bu kafa ve bu aşçı ile 1 seneye kalmaz batarlar. Yahu 1 salatayı, 2 makarnayı yapmak ne kadar uzun zaman alabilir ki?

Eğer, 3 liraya pilav üstü kuru yiyebileceğimiz bir yere gitseydik ve böyle bir muamele görseydik zaten sallamaz geçer giderdik. Ama hem bir makarnaya 15 lira para vereceksin, hem de böyle rezil bir hizmet alacaksın.

Biz parayı sokakta bulmadık, sokağa da atmaya niyetimiz yok… böyle mekanların unutmaması gereken en önemli şey, 6 arkadaş gittik, beğenseydik her birimiz en az 2 kişiye anlatırdık. Şimdi ben sitem aracılığı ile 400-500, ve hatta her okuyan kişinin de en az 2 kişiye söylediğini varsayarsak 1000-1500 kişinin aklında soru işareti oluşturdum.

Ve ben diyorum ki, gitmeyin, giderseniz de kendinizi hazırlayın.

Çok fazla alternatif var ve bir restaurant açılırken hele ki ilk aylarda kötü eleştri almamalı. Yazık emeklerine, uğraşlarına…

Gitmeyin ki paranız boşa gitmesin. Tabii ki bu durum herkesin başına gelmez ama ya tutarsa………………

8 Cevaplar

  1. Cem Sahin dedi ki:

    Biraz fırsat sitesi üçkağıdı gibi geldi bana nedense…Geçmiş olsun 😐

  2. Cihan Keskin dedi ki:

    Valla Doga ne diyecegimi sasirdim ben de. Gercekten de inanilmaz. Ikimiz de burc dolayisi ile zevke sefaya, yemeye-icmeye bagli adamlariz. Iyi bile dayanmissin ben herhalde bu kadar dayanamazdim. Hele ki acsam.

    Dedigin gibi cok fazla yemek alternatifi var. Ben hala Happy Moon, Flavio, Me Gusta, Midpoint ve Kirinti’da yemek yiyorsam surekli bu hepsinin de cok basarili olmasindan kaynaklanir. Yemek servisinde tek bir sorun goz ardi edilebilir belki ilk sefer icin ama bu kadar sorunlu bir yere asla gitmezdim. Uyarin icin tesekkurler. Artik donunce nereye kesinlikle gitmeyecegimi cok iyi biliyorum.

  3. Firat Alkaya dedi ki:

    geçmiş olsun kardeşim =)
    az çok mutfak işlerinden anlarım, sanırım dondurulmuş fix bir sosları var. önceden hazırlanıp buzluğa koyulmuş, istendikçe çıkartılıp ısıtılıyor filan.. genelde kaliteli yerler kullanmaz böyle sosları ama demekki yeteri kadar sağlam bi mekan değilmiş. şefleri kim bilmiyorum ama şef diye dolaşan çok eleman var ortada…
    reklam gibi olucak ama, son bir yıldır her fırsatta gidip huzur bulduğum yer midpoint. hem menüler süper hem pahalı değil hem mekan&hizmet şahan, vallahi hayranı oldum adamların =) aklında bulunsun, ayrıca burdan Hush’a sesleniyorum: profesyonel işletmeci filan lazım ise bana ulaşsınlar =))

  4. D.D.Güçlü dedi ki:

    @Cem: Valla biz fırsat sitelerinden çok fazla şey alıyoruz ve gayet de süper davranıyorlar. Hatta bazılarına bir daha gitmeyi düşünüyoruz. Diyorum ya, buraya fırsat dışında gidenler de aynı mantalite ile karşılaşmış.
    @Fırat: Harbiden senin gibi bir işletmeciye ihtiyaçları var 🙂 Eğer yazıyı bir ara görürlerse mutlaka yorum yazarlar o zaman iletişim bilgilerini veririz 🙂
    @Cihan: Benim tek dayanma sebebim yemeğimin ilk partide gelmesiydi ve ben tam malzemeli istemiştim. En az madur olan benim yani 😀 Hoş yemek rezaletti gerçi. Bu saydığın yerler gerçekten çok iyi, özellikle Kırıntı ve Midpoint gerçekten kaliteli yerler, diğerlerine senin kadar sıklıkla gitmedim ama oralar da gayet iyi, verdiğin parayı hak ediyorlar. Biz bu gibi yerlere gidip, dışarıda 10 liraya yiyebileceğimiz şey için 30 lira veriyorsak; yemeğin sosunun, yapılışının, servisinin iyi olmasını beklemek bizim hakkımız. Ben şu ana kadar Kırıntı’da ne kazıklandığımı hissettim ne de hizmette sorun yaşadım.
    Son dönemde Kadıköy’de Dijon diye bir yere gittik Merve ile orası da gayet güzeldi. Yine Grupanya’dan almıştık ama hizmeti ve tavırları o kadar iyiydi ki kesinlikle bir daha gidelim dedik hatta geçenlerde yine Grupanya’ya kahvaltı vermişler onu da aldık.

  5. Melih Çelik dedi ki:

    Kara listeme aldım… Rekabet çok mekan çok…Para ise aynı para.Onlar kaybeder…

  6. Kaya Üzel dedi ki:

    merve__ yaa bu salatanın içinde eksikler var gibi
    garson kız__ mönüde ne yazıosa o vardır içinde
    merve__ mönüde kırmızı biberler cherry dometes vs yazıo ama ?
    garson kız__ hmm mutfak biraz yoğun koymayı unuttular galiba der ve tabağı masada bırakıp arkasını döner gider 🙂 ohaa diorum başkada bişey demiorummmm 🙂

    hani bedava yemek verseler biler bu şekilde davranış olmaz olamaz bu arada 5 kişi yemeğimizi beklerken neydüğü belirsiz bi şahsın gelip oturduğumuz ortamdaki ışığı karanlığa yakın loştaştırıp gitmeside kalkınn gidin der gibiydi !

  7. merve dedi ki:

    Sorma Kaya ya, bence de en bombası oydu, malzeme eksik dediğimizde “yanlışlık olmuştur” diyip HİÇBİRŞEY yapmaması !

    Salatala tarifimiz de şu şekilde, rokforlu salata: marullar doğranır üzerine 3 parça rokfor atılır, karidesli salata: marullar doğranır üzerine 3 tane karides atılır. Afiyet olsun.

    Ayrıca 6 kişiye 6 farklı çeşit makarnayı çıkarmak için 1636892765 saate hiç gerek yok, şef olmaya hiç gerek yok ! 1 saate yaparım ya, iddia ediyorum:)

    Ya ne diycem bu Şanslı Masa yarışması var ya, ona mı denk geldik acaba, az daha dayansak belki 5000 TL verirlerdi bize?

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bu arada Dijon’daki kahvaltı da harikaydı, yemek yenilebilecek mekanlar listesine aldık şimdiden 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.