AliExpress.com’dan nasıl alışveriş yapılır?

7Son dönemin yeni trendi aliexpress.com’dan alışveriş yapmak. Çevremden çokça soru geliyor bu konuda, aynı zamanda duyduğum ve yanlış bilinen şeyler de var. Bu yazımda aliexpress.com’dan alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken şeyleri sıralayacağım. Umarım bazı tabuların yıkılmasına da vesile olurum.

Yazıya başlamadan önce, alışveriş yapacaksanız lütfen bu linkten gidin, her aldığınız üründe bana da ufacık da olsa bir yardımınız oluyor.

https://ad.admitad.com/g/qa7w8joxdka1b5c318caa794ddcf6a/

Buradaki yazıyı okuduktan sonra 10 maddede dikkat edilmesi gerekenleri yazdığım Aliexpress’ten alışveriş yapmanın 10 kuralı! yazısına göz atmayı unutmayın.

aliexpress-logo

Öncelikle bir hesap açmalıyız. İlk yapamız gereken bu olacak. Hesap açmak basit, temel bilgileri giriyorsunuz, kargo adresinizi giriyorsunuz ve hesabınız açılıyor.

Kargo adresinizi girerken mümkünse iş ya da her zaman gündüz birinin bulunduğu bir adresi verin. Zira PTT kargo ile geldiğinden ilk geldiklerinde birini bulup teslim etmeleri önemli.

Bundan sonraki adımları birkaç başlıkta ele alabiliriz.

  1. Ürün seçimi
  2. Satıcı seçimi
  3. Ödeme şekli seçimi
  4. Kargolama şekli
  5. Kargo geldikten sonra kontrol ve onay
  6. Kargo gelmezse ya da ürün istediğimiz koşullarda değilse şikayet etme

Bu adımlara dikkat ederseniz alışveriş yapmanızda hiçbir sıkıntı yok. Haydi başlayalım:

Ürün Seçimi

Ülkemizde bulunan ve satılan birçok ürünün burada çok daha hesaplı ve bazen daha kaliteli olduğunu görmek sizi biraz üzecek, daha önce verdiğiniz paralara yanacaksınız ilk zamanlar. Hani 50-60 liralara aldığınız telefon kılıfları var ya, işte burada onlar 1 dolar ile 15 dolar arasında değişiyorlar. 1 dolar olanları ülkemizde ünlü mağazalar 30-40 lira gibi fiyatlara satıyor. 10 dolar olan ürünler ise en az 100 liradan satılıyorlar. Hele ki deri olmayagörsünler 150-200 liralara satılıyorlar.

Lakin, aliexpress’ten alırken de dikkatli olmalıyız. Aynı ürün bir satıcıda 3 dolarken, başka birinde 7 dolar olabilir. Ucuz olan her zaman iyi diye bir kavram yok ama biraz inceleyerek aynı ürün olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Ya da mesela bazı ürünler Türkiye’de daha hesaplı ya da kafa kafaya olabiliyor. Bu durumda daha hızlı gelmesi ve garantili olabilmesi için Türkiye’den almak daha avantajlı.

Kingston daha ucuz hepsiburada

Türkiye’deki fiyatı

kinsgton daha pahalı ali

Aliexpress.com’daki fiyatı

Son olarak da ne olduğu belirsiz ürünler almayın. Özellikle elektronik bir şeyler alırken. Hatta tekstil’de de alışveriş yaparken çok dikkatli olmak lazım, Çin’den gelecek tekstil ürünlerinin orijinal olmama riskleri var. Yani yine alışveriş yapabilirsiniz tabii ki ama sizden fazla paralar almalarına izin vermeyin. Çok güzel replika ürünler alınabiliyor tekstil’de de ama iyi incelemek ve yorumları iyi okumak lazım.

Ne olduğu belirsiz ürünler almayın Ne-olduğu-belirsiz-ürünler-almayın adidas ayakkabı

 

Satıcı Seçimi

Ürün seçmek kadar önemli bir süreç bu. Eğer dikkatsizce her önünüze gelen satıcıdan alışveriş yaparsanız, illaki birinde sıkıntı yaşarsınız. Bunun için satıcının yorumlarına dikkat etmekte fayda var. Hatta ürün altındaki satıcıdan bağımsız yorumlara da bakmak lazım. Bazen bir satıcı bir üründe çok iyi not alıp, başkasında kötü not alabiliyor; tamamen tedarik sürecine bağlı oluyor bu durum.

Satıcı puanı %95’in altında olmamalı. Eğer altındaysa %90’a kadar satıcı ile iletişime geçerek sipariş verilebilir. %90 altına ise hiç bulaşmayın, muhtemelen sıkıntı yaşarsınız.

Ürün geri bildirimleri de 5 üzerinden 4.5 altında olmasa iyi olur ama biraz daha detaylı bakarak sebebi inceleyerek sipariş verebilirsiniz yine. Mesela yavaş kargodan dolayı düşmüştür ama ürün kalitelidir; bu durumda aceleniz yoksa yine alışveriş yapabilirsiniz.

Satıcı orijinal ürün sattığını iddia ediyorsa bunu en iyi yorumlardan okursunuz. Mesela ben Türkiye’de 210 lira olan hafıza kartını aşağıdaki satıcıdan 30 dolara aldım, yani 70 lira. Hem de hızlı yolladığı için 10 günde elimde oldu. Hem yorumlardan, hem de elime ulaştıktan sonra yaptığım testlerden, satıcının gerçekten de orijinal ürün sattığını anladım.

 

Eğer düzgün bir satıcı bulursanız da sürekli ondan alıp kendinizi garantiye alabilirsiniz. Yani kaydını iyi tutun kimden alıp da ne kadar sürede size geldiğinin 🙂

Ödeme Şekli Seçimi

Maalesef Paypal yok. Paypal olmadığı için de şu anda kredi kartı ile almaya mecburuz. Bu konuda size önerim, ne olur ne olmaz sanal kredi kartı oluşturun ve anlık limit belirleyip bu kartla işlem yapın. Zaten anlık limit ayarlaması yapabileceğiniz için oldukça güvenli olacaktır.

 

Sanırım Apple ile Apple Pay entegrasyonu için konuşmalara başladılar. Yani parmak izi okuyuculu bir iPhone’u olanlar Apple Pay ile buradan alışveriş yapabilecekler gelecekte. Gelirse güzel olur ama sanal kartla almak da gayet güvenli.

Kargolama Şekli

Zaten ürünleri sıralarken Türkiye için ücretsiz kargosu olanları sıralayın, eğer aradığınız çok özel bir ürün yoksa. Ücretsiz kargodan kastım TR’ye girdikten sonra PTT ile gelecek demek. Bize gelene kadar da ya Çin ya da Honkong postası ile geliyor olabilir. Genelde bu kargo firmaları para almıyorlar ya da en ucuz bunlar oluyor. Bunların dışında ünlü firmalarla sipariş vermemenizi öneririm, evet mesela DHL ile daha hızlı gelebilir ama ürünün bazen 10 katı kargo ödersiniz. Buna dikkat edin mutlaka.

 

Kargo konusunda bir diğer husus da, satıcıdan mutlaka takip numarasını düzgün vermesini isteyin. 5 doların üstünde genelde bu takip numarası düzgün oluyor ama altında çoğu zaman takip edilemez posta ile yolluyorlar maliyeti arttırdığı için. Siz 5 doların altı da olsa üstü de olsa, satıcıya takip numarası istediğinizi bildirin.

Bazıları satıcının kargolama metodu diye farklı kanallardan takip edilebilecek şekilde yollayabiliyorlar. Bu durumda da satıcıdan takip edebileceğiniz internet sitesinin adını vermesini isteyin. Zaten siz sormadan kendileri de not olarak düşebiliyorlar kargo bilgilerinin bulunduğu bölüme.

Kargo geldikten sonra kontrol ve onay

Kargonuz sorunsuz bir şekilde size ulaşırsa ve gerçekten istediğiniz kalitede bir ürünse satıcıya onay vermeniz gerekiyor. Buyer Protection yani Alıcı Koruma Programı adı altında size bir süre veriliyor ve bu süre dolmadan siz ürünü almışsanız satıcıya onay veriyorsunuz. Ardından da mutlaka geri bildirim bırakın ve hatta yorum yazın ki sizden sonra satın alacak insanlara yardımcı olun. İngilizce bırakmak zorunda değilsiniz, Türkçe bırakmanız da gayet yeterli, sonuçta Türkiye’den alacaklara faydanız olur en azından.

Kargo gelmezse ya da ürün istediğimiz koşullarda değilse şikayet etme

Böyle bir durum başınıza gelebiliyor. Hatta bazen satıcı ürünün eline geri geldiğini söyleyip sizden uyuşmazlık kaydı açmanızı isteyebiliyor. Evet AliExpress’te eğer bir sorun yaşarsanız yapmanız gereken şeyin mucizevi adı “Open Dispute” ya da “Açık Uyuşmazlık”  🙂 Türkçe’sinde saçmalamasının sebebi ise site dil değiştirdiğinizde Google Çeviri hizmetini kullanıyor ve maalesef tarzanca bir Türkçe ile siteyi Türkçeleştiriyor. Eğer İngilizce sıkıntınız varsa kullanabilirsiniz o kadar kötü değil ama sonra yanlış anladığınız bir yer yüzünden uyuşmazlık kaydı açarsanız haksız bulunabilirsiniz. Bir de, sonuçta satıcı ile konuşmalarınız İngilizce olmak zorunda. Gerçi Çin’li kardeşler bazen İngilizce’de bile saçmalıyorlar 🙂

open dispute

 

Eğer anlaşmazlık onaylanırsa da hem size mail gelir hem de statüsünü görürsünüz. Ne talep ettiyseniz satıcı bunu kabul etmiş demektir ve eğer para iadesi istemişseniz istediğiniz kadar alırsınız. Ben şu ana kadar reddedilmedim 😀

Ödemeyi ortalama 1 hafta içinde iade olarak alıyorsunuz. Satıcı ile anlaşmanıza göre ürün gelmiş ve memnun olmamışsanız ürünü geri isteyebilir, hatta kargoyu ödemenizi de isteyebilir. Eğer ürün sizde kalmışsa, bazen yarısını iade alabilirsiniz. Tamamen satıcı ile anlaşmanıza bağlı. Ama ürün ulaşmamışsa kesin ödeme alırsınız; güvenilir bir satıcıysa.

 

Şu soruyu yazımın sonuna sakladım: Peki ne kadara kadar vergi vermeden gümrükten geçirebilirim? 

Birçoğunuz bunu biliyor, bilmeyenler için; 30 euroya kadar vergiye tabi değiliz diyebilirim. Ama gümrük memurları da artık satıcıların fiyatı ucuza gösterdiklerini ve hediye etiketi ile pahalı ürünler alındığını bildikleri için bazen sadece bu da yetmiyor. Sizi gümrük müdürlüğüne çağırıp bu ürünü gerçekten bu fiyata alıp almadığınız sorgulayabiliyor. Bunun gibi bir durumda mutlaka satın aldığınız sayfanın linkini gösterin. Hatta daha ucuz sahte bir ürün varsa bunu gösterin daha garanti olur. Zaten siz 5 dolara da almış olsanız eğer paket çok büyükse gümrüktekiler sizi bir kahve içmeye çağırabilir, hazırlıklı olun.

Mesela bir arkadaşımın şirketine 3000 dolarlık DSLR lens seti almışlar. Ama sitede aynı setin aynı paket ile 300 dolarlık versiyonu da varmış. Gümrükte vergi öderken 300 dolarlık olanı gösterip buna göre vergi vermişler. Bu tarz yaklaşımlar da mümkün 🙂

Daha detay sorularınız varsa yorum olarak yazın cevaplamaya çalışayım.

Mail listeme üye olarak, online alışveriş hakkında birçok bilgiye erişebilir, kampanyalar hakkında bilgi alabilir ve hediye çekilişlerine katılabilirsiniz.

Ne diyelim; iyi alışverişler 🙂

 

.

549 Cevaplar

  1. D.D.Güçlü dedi ki:

    Daha açıklayıcı olmanız gerekiyor. Ürünü aldınız, parasını ödediniz, satıcı kargoladı ve size ulaşmadan siparişi onayladıysanız, Open dispute açabilirsiniz. satıcıya durumu anlatırsınız, dispute süresini arttırır vs. gibi birçok aksiyon alabilir. Lütfen ürün size ulaşmadan hiçbir şeye onay vermeyin ve lütfen siteyi Türkçe değil İngilizce kullanmaya çalışın. Dil sıkıntınız varsa, birkaç kere ingilizce bilen biri ile beraber alın, eliniz alışacaktır. Türkçe çeviriler çok yanıltıcı maalesef.

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aynen öyle 🙂 PTT görevlileri de artık işi çaktı. Eğer takip numarası falan da yoksa direkt cebe indirebiliyorlar kargoyu. Ev yerine, iş yerine ya da üniversiteye söylemekte fayda var.

  3. ömer dedi ki:

    merhaba ben 16 dolara alibabadan ürün aldım fakat ödemeyi yaptıktan 2 saat sonra ürün %42 indirime girdi satıcıya yazdım nasıl bir yol izlemeliyim

  4. D.D.Güçlü dedi ki:

    Siparişi iptal edip yeniden alın eğer kargolanmadıysa.Başka yolu yok.

  5. Erdal dedi ki:

    Sanal kartla dolar ödemesi yapılabiliyor mu.

  6. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bankanızın kuralları nasılsa öyle olur. Eğer bir dolar hesabınız yok ise karta bağlı, yaptığınız alışveriş o günün kurundan TL’ye çevrilir. Dolar hesabı var ise genelde ay sonu hesap kesim tarihinde TL olarak ya da dolar olarak yansır, bankanız nasıl uyguluyorsa.

  7. Gekko dedi ki:

    Ben mayıs 2 sinde sipariş verdim bugün 20 si oldu daha bişey yok ortda

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aliexpress’te 15 gün ile 3 ay arasında gelir. Önemli olan satıcının verdiği sürenin bitmemesi. Size geç ulaşmasının bir önemi yok. Aliexpress’ten aciliyeti olan bir ürün almamak lazım.

  9. tamer yiğit dedi ki:

    bu site bir nevi gittigidiyor.com gibi mi? sipariş et, mal gelsin, sonra ödemeyi onayla… gibi mi? bende şimdi sepete bişeyler attım ama yorumlarınızdan baya bişeyler anladım fakat tereddüt herzaman var… 🙂 satıcının müşteri menuniyeti %98

  10. D.D.Güçlü dedi ki:

    İngilizceniz varsa ve yazımı iyi anlayıp sipariş sürecini doğru yönetebilirseniz, gittigidiyor’dan çok daha memnun kalacağınız bir site. Site gittigidiyor mantığında ama burada gerçekten ucuz ürün alıyoruz, gittigidiyor ucuz ürün satmayı açıldığı gün bıraktı 😀

  11. Fatih dedi ki:

    Peki siparişi verdim . 7 gün süre yaziyor kargo hazirlanip gönderilmesi icin . Ama saticinin magazası iptal olmus yada Aliexpress kapatmış . Ödemeleri nasil geri alicam su anda islemde ? Bu cevap benim icin cok onemli lütfen bilen (mail ya da telefon paylaşmanız güvenlik açısından doğru değil) cevap yazarsa cok sevinirim benim icin cok onemli sipariş bitimine 5 gun kaldi .

  12. D.D.Güçlü dedi ki:

    Fatih Bey, öncelikle mail ve telefonunuzu açık olarak yazmamanızı öneririm.Zira burası bir forum değil, sorulara benim haricimde cevap verme ihtimali yok başka insanların, özellikle girip de yorumlara cevap vermeyi görev edinmemişse.

    Sorunuza gelelim 🙂

    Telaş etmeyin. Eğer mağaza kapanmışsa aliexpress zaten paranızı iade eder. Siz siparişi iptal edin ve gerekirse aliexpress’e durumu yazın. Ama iptal ettiğinizde otomatikman henüz kargolama olmadığı için para yatacaktır.Kargolanmış gözüküyorsa da open dispute diyerek şikayet kaydı açın ve aliexpress’e escalate edin.

    Aliexpress, TR’deki en güvenli siteden de daha güvenli konu müşteri memnuniyeti olunca. İçiniz rahat olsun. Bir aksilik çıkarsa haber edersiniz yine.

  13. tamer yiğit dedi ki:

    NİYETİ BOZDUM SİPARİŞ VERCEM … SAYIN GÜÇLÜ ALACAĞIM ÜRÜNLER BİSİKLET AKSESUARLARI GENELDE. FAKAT MAĞAZA SEÇERKEN SATICI PUANI ELMASI BOL OLANDANMI YOKSA KRAL TACI BOL OLANDANMI ALMAK LAZIM.

  14. AYSEN dedi ki:

    Merbaha ayın 13 ünde bi sipariş vermiştim aliexpress ödemeyi aldı karttan ama bugün böyle bir mesajla karşılaştım iptal falan diyor ama hiç bir şey anlamadım. Rica etsem yardım edebilir misiniz?

    Order No. 75244965211589 Cancelled

    Dear SECIL TOSUN,
    Your Order No. 75244965211589 has been cancelled because payment was not made before 02 Jun 2016 06:25. If you would still like to buy this item, please reorder it at AliExpress.com.

  15. D.D.Güçlü dedi ki:

    2 sebebi olabilir, kart yurt dışından alışverişe kapalıdır. Ya da sanal kart ise limiti yetmemiştir.

    Eğer bankanızdan çekildiğine eminseniz, kaydın üzerinden open dispute açın ve aliexpress’e durumu bildirin. Ekstrenin ekran görüntüsünü de ekleyin.

  16. Merve dedi ki:

    Merhaba Ben sipariş verdim yanlız defalarca adresi girmeme rağmen hala açık adres oluşturulamadı diyor ve alışveriş yapamıyorum ne yapmam lazım

  17. D.D.Güçlü dedi ki:

    Türkçe karakter olmamasına dikkat edin.

  18. ahsen dedi ki:

    Iyi gunler ben siparis verdim aliexpressten bir hafta önce falan şimdi ben bisey anlamadım ama nedir ne değil anlamadım ödemede yaptım şimdi tereddutum var ben size özel olarak nasıl ulasabilirim siz bi bana yardımcı olun

  19. Serhat dedi ki:

    Iyi gunler.. Ben siparis verdim fakat saticinin urunu kargoya vermesi icin 1 gun sure verildi ancak urun halen daha kargoya verilmedi yaklasik 9 saat sure kaldi ben ne yapmaliyim lutfen yardimci olun

  20. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ürünü vermezse kargoya sipariş iptal olur ve paranızı iade alırsınız.

    Zaten birçok satıcı ürünü yollamasa da yolladım deyip bu süreyi geçiştirebiliyor. Çok takılmayın. Siz ürünü almadan ürünü alım diye onay vermeyin yeter.

  21. D.D.Güçlü dedi ki:

    Buraya detaylıca yazarsanız cevap verebilirim. Böylelikle herkes bu cevaptan yararlanmış olur.

  22. Kardelen dedi ki:

    Bir türlü adresi onaylatamadim ne yapmam gerekiyor ıngilizce yazıyorum ama olmuyor

  23. mehmet uğur ulupınar dedi ki:

    selam ben ön ödemeli kart kullanıyorum alışveriş yaparken illa içinde dolarmı olması lazım yoksa TL ile ürünü alabilirmiyim

  24. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bankanız izin veriyorsa sıkıntı olmaz. Alışveriş esnasında banka TL’ye çevirir kendi kurundan.

  25. İsmail dedi ki:

    Merhabalar, öncelikle yazınızı çok faydalı buldum. Bir sorum olacak==> örneğin aliexpress ten tek seferde 80 adet ürün aldım ama 75 € u kesinlikle geçmedi, gümrükte bir problem çıkar mimı? Veyahut fiyattan dolayı değil de paket büyüklüğünden dolayı problem çıkarırlar mı? Cevaplanirsa çok memnun olurum teşekkür ederim iyi günler..

  26. D.D.Güçlü dedi ki:

    Boyutuna bağlı olarak takılabilir. Ya da gümrükteki sizi ticaret yapıyor diye düşünürse yine bırakmaz. Ayrı ayrı setler halinde almanızı tavsye ederim.

    Bu arada, sayın almadan önce sitemdeki aliexpress reklamlarına tıklayıp sonrasında satın alma işlemini yaparsanız sevinirim. (Tarayıcıyı her kapadığınızda tekrar linke tıklamanız gerekiyor)

  27. tamer yiğit dedi ki:

    mrb sayın güçlü. en sonunda aliexpresten sipariş verdim ve 6 gün oldu… satıcıya msj attım 2 gündür cvp vermedi. siparişimin şuanki durumu şu

    Order Number:76328957108111
    Status:The supplier is processing your order
    Reminder:Your order will be automatically cancelled if the seller fail to ship your order in 1days 4hours 2minutes 3seconds .

  28. tamer yiğit dedi ki:

    7 GÜN İÇİNDE GEMİYE VERMEZ İSE SİPARİŞ İPTAL EDİLECEK SANIRIM.İNGİLİZCE ÇEVİRİDEN BUNU ANLADIM. NE YAPMALIYIM SİZCE. BİRDE SİPARİŞ İPTAL OLSA BİLE PARA İADESİ YAPILIYORMU? EKSTREME BAKTIM PARA ÇEKİLMİŞ

  29. D.D.Güçlü dedi ki:

    Telaş etmenize gerek yok. Eğer ürünü yollayamazsa para iade edilir. Ürünü yollarsa da yeni bir süre başlar. Bu süre bitimine 4-5 gün kala eğer hala ürün ulaşmamışsa satıcıya tekrar yazın, cevap vermezse open dispute (uyuşmazlık/anlaşmazlık kaydı.) yaparsınız. Bu süre bitmiş olsa bile yine open dispute yapmayı aktif etti.

  30. tamer yiğit dedi ki:

    süre uzatımı diye bi link var ona tıklarsam satıcının gönderim süresinimi uzatmış olurum

  31. Yavuz Açıkgöz dedi ki:

    Farklı farklı 30 tane saat getirsem 75 doları geçmese gümrüge takılır mi

  32. Ganime dedi ki:

    Merhaba bende toplam 160 tl lik alışveriş yaptım ama banka 280 tl çekmiş kur farkı diye napmamiz lazım birde tekrar alışveriş de kur farkı odememek için sitede hangi yolu ızlemem gerekiyor yardimci olurmusunuz çok ucuz ve uygun bir site aldığım ürün 2 misli gelicekse almamin ne anlami kalıyor Teşekkürler şimdiden detaylı anlatirsaniz sevinirim uygulamayı indirdim orda alışveriş yapıyorum buarda

  33. Arda dedi ki:

    Kredi kartıyla alisveris yapsak sıkıntı olurmu

  34. tamer yiğit dedi ki:

    mrb sayın güçlü… baya zaman oldu hala elime ulaşmadı bugün 20.gün. “Tracking number : RS555446825NL” diye numara vermiş sorguluyorum ama bi hareket göstermiyor. acaba sizinde takip numarasından bakmanız mümkün mü

  35. BÜŞRA dedi ki:

    Merhabalar ben de ayrı satıcılardan 110 dolarlık takı alışverişi yaptım vergi ödemek zorunda kalır miyim

  36. hasan ali dedi ki:

    ben bir saat aldım ilk alışverişim oldu bu. bilmeden satışa onay verdim hemen. bir sorun yaşar mıyım? veya bir sorun yaşamayı beklemeden şimdiden önlem almak için bir şeyler yapabilir miyim?

  37. D.D.Güçlü dedi ki:

    Öncelikle bunu bir daha yapmayın 🙂 İkinci olarak satıcıya durumu anlatın ve mantıklı bir cevap vermesini bekleyin. Muhtemelen satıcı yollar, sonuçta siz geri bildirimde bulunacaksınız, eğer ürün gelmez ya da sıkıntılı çıkarsa her zaman için geri bildirimi kötü verme hakkınız var.

  38. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer ayrı siparişlerin herhangi birisi 80 doları geçmiyorsa sıkıntı yaşamazsınız. Bu arada alışverişi vermeden önce sitemdeki linklerden gidip sonrasında satın al demeyi unutmayın. Ufak da olsa bana katkınız oluyor 🙂

  39. D.D.Güçlü dedi ki:

    Mümkünse sanal kartla alışveriş yapın. Eğer kredi kartı limitiniz çok değilse yine kredi kartını da tercih edebilirsiniz. Bu arada, aliexpress’le ilgili sıkıntı yaşamazsınız daha çok alışveriş yaptığınız bilgisayarın güvenliğini kontrol edin, bu sebeple sanal kart öneriyorum.

  40. D.D.Güçlü dedi ki:

    Böyle bir kur farkı olamaz. Bence siparişlerinizi tekrar kontrol edin. Ya da banka ile tekrar konuşun.

  41. D.D.Güçlü dedi ki:

    Merhaba, hayır takılmaz. Zaten ayrı zamanlarda giriş yaparlar muhtenelen ülkeye ama 75-80 doları geçmediyse sıkıntı olmaz. Bu arada alışverişleri yapmadan önce benim sitemdeki linklerden aliexpress’e gidip sonrasında satın alımı tamamlarsanız sevinirim. Ufak da olsa bir gelirim oluyor 🙂

  42. melisa nil dedi ki:

    Merhabaa aliexpresten tanesi 2 dolarlık küçük iki ürün almıştım. Satıcı chine post air mail ile atacağını yazmış fakat small packetle göndermiş yani takipsiz. 1 ay oldu ürün gelmedi. Dispute açtım satıcı kabul etmeyip bir kaç gün ek süre istedi. Ürünler o ek sürede de gelmeyince anlaşmazlığı bir tık yükseltip aliexpress’e taşıdım onlar ise bana böyle bir mesaj attı. “Status:
    Dispute Escalated – Waiting for both parties to respond
    Reminder:
    To move forward with this case, both the buyer and seller need to provide enough evidence (such as clear pictures or any other relevant information) to support their case within 0 calendar days 19 hour 22 minute 58 second Forged or modified evidence will not be accepted.【Please note that we will only consider the evidence submitted in the dispute details page after opening the dispute. We will not consider additional information (such as message history with the seller, etc.) If you need to use message history as evidence, please submit it in the dispute page in the form of attachments.】 (Details)”
    Details te ise şöyle birşey yazıyordu. “Thank you for contacting AliExpress. I am sorry to hear that you are not satisfied with your order 75918946546523.

    Since the package is still in transit when purchase protection ends, we will support you the full refund according to our rule.

    Complaints from buyer Judgement from AE Invalid Reason
    Purchase Protection is running out, but package is still in transit Valid –

    Package Information
    China Post Ordinary Small Packet Plus 70969993800 In Transit
    Solutions:
    Option 1: full refund 4.05 USD

    Response time: 3 days

    If you have already settled the dispute with seller, please inform us so that we can follow this dispute based on the settlement; if the seller provides valid counter evidence as response, we might update options you could choose.

    Thank you in advance for your understanding and great cooperation.

    Best regards,
    AliExpress Case Management Team” böyle bir mesaj aldım konuya pek hakim olamadım ingilizcem o kadar ileri değil ve süre azalıyor ne yapmam gerek param iade olacak mı ayrıca diğer yandan ürüne tıkladığımda shipment yazısı altında “If your order does not arrive on 2016-08-09 , you can apply for a refund by opening a dispute.” yazısı yazılmış eğer bu işten sonuç alamazsam o süre içerisinde ürünüm yine gelmezse tekrar dispute açabilir miyim ? Çok detaylı yazdım farkındayım umarım bana yardımcı olabilirsinizz

  43. D.D.Güçlü dedi ki:

    Öncelikle, aliexpress’te 2 kural var, satıcı ile ilişkilerde.

    Birincisi, satıcıya sormadan open dispute yapmayın.

    İkincisi, satıcının verdiği süre dolmadan (2-3 gün kala) ürünü alalı 1 ay oldu gibi varsayımlardan uzak durun. Satıcı burada bazen 3 ay süre de verebiliyor.

    Bu alışveriş için değil ama, gelecekte zaman dolmaya yakın satıcıya zamanı 1 hafta daha uzatmasını, eğer hala gelmemişse de open dispute yapacağınızı söyleyin. Böylelikle iş aliexpress’in temsilcisine giderse, sizin iyi niyetiniz gözükmüş olur.

    Şu andaki konu da anladığım kadarı ile şu: Eğer Protection zamanı biterse ve hala ürünleri aldık demezseniz size paranızı iade edeceğiz diyorlar.

    Merak etmeyin, istediğiniz kadar dispute açıp iptal edebilirsiniz. Hatta Koruma zamanı bitse bile yine de dispute açabilirsiniz.

    Takip konusunu da çok dert etmeyin, 7-8 doların altında çoğu zaman takip numarası vermezler.

  44. Habibe dedi ki:

    merhaba
    Aliexpressten alışveriş yaptım, siparişim onaylandı, karttan para çekildi ancak kısa bir süre sonra sipariş detayım silindi ve bir daha görünmedi, ne yapmalıyım sizce?

  45. semkar1 dedi ki:

    payza ile alışveriş yapılmıyor sanırım ya da ben mi göremedim acaba?

  46. semkar1 dedi ki:

    sanal kartta da aylık üyelik ücreti var. birkaç yıl önce talep etmiştim iptal ettirene kadar ettirdim
    anlık sanal kart oluşturmayı bilmiyorum bu konuda açıklama yapabilir misiniz?

  47. D.D.Güçlü dedi ki:

    Sanal Kartta ücret olmaz. Dediğiniz ek karttır ücret alınan. Sanal kart bankadan bankaya değişiyor, Mobil uygulamasından oluşturabilecekleriniz de var, internet bankacılığından oluşturabilecekleriniz de. Kartlar menüsünde kolayca oluşturabilirsiniz. hiç yapamazsanız telefonla arayın bankayı yardımcı olurlar. Kart bilgilerine de yine uygulamadan bakabilirsiniz.

  48. D.D.Güçlü dedi ki:

    Detayları bilmeden yardımcı olamam maalesef. Aliexpress desteğe yazmayı denediniz mi? Ya da siparişi onaylamış olabilir misiniz ürünü aldım diye?

  49. semkar1 dedi ki:

    akbanktan sanal kart istemiştim hiç kullanmadım 3 yıl önce aylık 1-5 tl kesmişler çok az diye önemsemedim yani ek kart değil sanal karttı
    bir soru daha sabrınıza sığınarak
    bazı ürünler o kadar ucuz ki mesela kızım makyaj malzemesi istiyor 0,01 dolar 0,7 dolar gibi.Bunlar toptan fiyatı olabilir mi?bunların ödemesini de yapmak sorun kuruş kuruş ödeme yapmak mümkün mü?
    ayrıca bu kadar ucuz ürün çin-türkiye arası ücretsiz kargo?
    çok mantık dışı gözden kaçırdığım ne var

  50. ayşegül dedi ki:

    gümrük şeyini pek anlamadım açıklayabilir misiniz reşit değilim de alamam mı ozaman ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.