AliExpress.com’dan nasıl alışveriş yapılır?

7Son dönemin yeni trendi aliexpress.com’dan alışveriş yapmak. Çevremden çokça soru geliyor bu konuda, aynı zamanda duyduğum ve yanlış bilinen şeyler de var. Bu yazımda aliexpress.com’dan alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken şeyleri sıralayacağım. Umarım bazı tabuların yıkılmasına da vesile olurum.

Yazıya başlamadan önce, alışveriş yapacaksanız lütfen bu linkten gidin, her aldığınız üründe bana da ufacık da olsa bir yardımınız oluyor.

https://ad.admitad.com/g/qa7w8joxdka1b5c318caa794ddcf6a/

Buradaki yazıyı okuduktan sonra 10 maddede dikkat edilmesi gerekenleri yazdığım Aliexpress’ten alışveriş yapmanın 10 kuralı! yazısına göz atmayı unutmayın.

aliexpress-logo

Öncelikle bir hesap açmalıyız. İlk yapamız gereken bu olacak. Hesap açmak basit, temel bilgileri giriyorsunuz, kargo adresinizi giriyorsunuz ve hesabınız açılıyor.

Kargo adresinizi girerken mümkünse iş ya da her zaman gündüz birinin bulunduğu bir adresi verin. Zira PTT kargo ile geldiğinden ilk geldiklerinde birini bulup teslim etmeleri önemli.

Bundan sonraki adımları birkaç başlıkta ele alabiliriz.

  1. Ürün seçimi
  2. Satıcı seçimi
  3. Ödeme şekli seçimi
  4. Kargolama şekli
  5. Kargo geldikten sonra kontrol ve onay
  6. Kargo gelmezse ya da ürün istediğimiz koşullarda değilse şikayet etme

Bu adımlara dikkat ederseniz alışveriş yapmanızda hiçbir sıkıntı yok. Haydi başlayalım:

Ürün Seçimi

Ülkemizde bulunan ve satılan birçok ürünün burada çok daha hesaplı ve bazen daha kaliteli olduğunu görmek sizi biraz üzecek, daha önce verdiğiniz paralara yanacaksınız ilk zamanlar. Hani 50-60 liralara aldığınız telefon kılıfları var ya, işte burada onlar 1 dolar ile 15 dolar arasında değişiyorlar. 1 dolar olanları ülkemizde ünlü mağazalar 30-40 lira gibi fiyatlara satıyor. 10 dolar olan ürünler ise en az 100 liradan satılıyorlar. Hele ki deri olmayagörsünler 150-200 liralara satılıyorlar.

Lakin, aliexpress’ten alırken de dikkatli olmalıyız. Aynı ürün bir satıcıda 3 dolarken, başka birinde 7 dolar olabilir. Ucuz olan her zaman iyi diye bir kavram yok ama biraz inceleyerek aynı ürün olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Ya da mesela bazı ürünler Türkiye’de daha hesaplı ya da kafa kafaya olabiliyor. Bu durumda daha hızlı gelmesi ve garantili olabilmesi için Türkiye’den almak daha avantajlı.

Kingston daha ucuz hepsiburada

Türkiye’deki fiyatı

kinsgton daha pahalı ali

Aliexpress.com’daki fiyatı

Son olarak da ne olduğu belirsiz ürünler almayın. Özellikle elektronik bir şeyler alırken. Hatta tekstil’de de alışveriş yaparken çok dikkatli olmak lazım, Çin’den gelecek tekstil ürünlerinin orijinal olmama riskleri var. Yani yine alışveriş yapabilirsiniz tabii ki ama sizden fazla paralar almalarına izin vermeyin. Çok güzel replika ürünler alınabiliyor tekstil’de de ama iyi incelemek ve yorumları iyi okumak lazım.

Ne olduğu belirsiz ürünler almayın Ne-olduğu-belirsiz-ürünler-almayın adidas ayakkabı

 

Satıcı Seçimi

Ürün seçmek kadar önemli bir süreç bu. Eğer dikkatsizce her önünüze gelen satıcıdan alışveriş yaparsanız, illaki birinde sıkıntı yaşarsınız. Bunun için satıcının yorumlarına dikkat etmekte fayda var. Hatta ürün altındaki satıcıdan bağımsız yorumlara da bakmak lazım. Bazen bir satıcı bir üründe çok iyi not alıp, başkasında kötü not alabiliyor; tamamen tedarik sürecine bağlı oluyor bu durum.

Satıcı puanı %95’in altında olmamalı. Eğer altındaysa %90’a kadar satıcı ile iletişime geçerek sipariş verilebilir. %90 altına ise hiç bulaşmayın, muhtemelen sıkıntı yaşarsınız.

Ürün geri bildirimleri de 5 üzerinden 4.5 altında olmasa iyi olur ama biraz daha detaylı bakarak sebebi inceleyerek sipariş verebilirsiniz yine. Mesela yavaş kargodan dolayı düşmüştür ama ürün kalitelidir; bu durumda aceleniz yoksa yine alışveriş yapabilirsiniz.

Satıcı orijinal ürün sattığını iddia ediyorsa bunu en iyi yorumlardan okursunuz. Mesela ben Türkiye’de 210 lira olan hafıza kartını aşağıdaki satıcıdan 30 dolara aldım, yani 70 lira. Hem de hızlı yolladığı için 10 günde elimde oldu. Hem yorumlardan, hem de elime ulaştıktan sonra yaptığım testlerden, satıcının gerçekten de orijinal ürün sattığını anladım.

 

Eğer düzgün bir satıcı bulursanız da sürekli ondan alıp kendinizi garantiye alabilirsiniz. Yani kaydını iyi tutun kimden alıp da ne kadar sürede size geldiğinin 🙂

Ödeme Şekli Seçimi

Maalesef Paypal yok. Paypal olmadığı için de şu anda kredi kartı ile almaya mecburuz. Bu konuda size önerim, ne olur ne olmaz sanal kredi kartı oluşturun ve anlık limit belirleyip bu kartla işlem yapın. Zaten anlık limit ayarlaması yapabileceğiniz için oldukça güvenli olacaktır.

 

Sanırım Apple ile Apple Pay entegrasyonu için konuşmalara başladılar. Yani parmak izi okuyuculu bir iPhone’u olanlar Apple Pay ile buradan alışveriş yapabilecekler gelecekte. Gelirse güzel olur ama sanal kartla almak da gayet güvenli.

Kargolama Şekli

Zaten ürünleri sıralarken Türkiye için ücretsiz kargosu olanları sıralayın, eğer aradığınız çok özel bir ürün yoksa. Ücretsiz kargodan kastım TR’ye girdikten sonra PTT ile gelecek demek. Bize gelene kadar da ya Çin ya da Honkong postası ile geliyor olabilir. Genelde bu kargo firmaları para almıyorlar ya da en ucuz bunlar oluyor. Bunların dışında ünlü firmalarla sipariş vermemenizi öneririm, evet mesela DHL ile daha hızlı gelebilir ama ürünün bazen 10 katı kargo ödersiniz. Buna dikkat edin mutlaka.

 

Kargo konusunda bir diğer husus da, satıcıdan mutlaka takip numarasını düzgün vermesini isteyin. 5 doların üstünde genelde bu takip numarası düzgün oluyor ama altında çoğu zaman takip edilemez posta ile yolluyorlar maliyeti arttırdığı için. Siz 5 doların altı da olsa üstü de olsa, satıcıya takip numarası istediğinizi bildirin.

Bazıları satıcının kargolama metodu diye farklı kanallardan takip edilebilecek şekilde yollayabiliyorlar. Bu durumda da satıcıdan takip edebileceğiniz internet sitesinin adını vermesini isteyin. Zaten siz sormadan kendileri de not olarak düşebiliyorlar kargo bilgilerinin bulunduğu bölüme.

Kargo geldikten sonra kontrol ve onay

Kargonuz sorunsuz bir şekilde size ulaşırsa ve gerçekten istediğiniz kalitede bir ürünse satıcıya onay vermeniz gerekiyor. Buyer Protection yani Alıcı Koruma Programı adı altında size bir süre veriliyor ve bu süre dolmadan siz ürünü almışsanız satıcıya onay veriyorsunuz. Ardından da mutlaka geri bildirim bırakın ve hatta yorum yazın ki sizden sonra satın alacak insanlara yardımcı olun. İngilizce bırakmak zorunda değilsiniz, Türkçe bırakmanız da gayet yeterli, sonuçta Türkiye’den alacaklara faydanız olur en azından.

Kargo gelmezse ya da ürün istediğimiz koşullarda değilse şikayet etme

Böyle bir durum başınıza gelebiliyor. Hatta bazen satıcı ürünün eline geri geldiğini söyleyip sizden uyuşmazlık kaydı açmanızı isteyebiliyor. Evet AliExpress’te eğer bir sorun yaşarsanız yapmanız gereken şeyin mucizevi adı “Open Dispute” ya da “Açık Uyuşmazlık”  🙂 Türkçe’sinde saçmalamasının sebebi ise site dil değiştirdiğinizde Google Çeviri hizmetini kullanıyor ve maalesef tarzanca bir Türkçe ile siteyi Türkçeleştiriyor. Eğer İngilizce sıkıntınız varsa kullanabilirsiniz o kadar kötü değil ama sonra yanlış anladığınız bir yer yüzünden uyuşmazlık kaydı açarsanız haksız bulunabilirsiniz. Bir de, sonuçta satıcı ile konuşmalarınız İngilizce olmak zorunda. Gerçi Çin’li kardeşler bazen İngilizce’de bile saçmalıyorlar 🙂

open dispute

 

Eğer anlaşmazlık onaylanırsa da hem size mail gelir hem de statüsünü görürsünüz. Ne talep ettiyseniz satıcı bunu kabul etmiş demektir ve eğer para iadesi istemişseniz istediğiniz kadar alırsınız. Ben şu ana kadar reddedilmedim 😀

Ödemeyi ortalama 1 hafta içinde iade olarak alıyorsunuz. Satıcı ile anlaşmanıza göre ürün gelmiş ve memnun olmamışsanız ürünü geri isteyebilir, hatta kargoyu ödemenizi de isteyebilir. Eğer ürün sizde kalmışsa, bazen yarısını iade alabilirsiniz. Tamamen satıcı ile anlaşmanıza bağlı. Ama ürün ulaşmamışsa kesin ödeme alırsınız; güvenilir bir satıcıysa.

 

Şu soruyu yazımın sonuna sakladım: Peki ne kadara kadar vergi vermeden gümrükten geçirebilirim? 

Birçoğunuz bunu biliyor, bilmeyenler için; 30 euroya kadar vergiye tabi değiliz diyebilirim. Ama gümrük memurları da artık satıcıların fiyatı ucuza gösterdiklerini ve hediye etiketi ile pahalı ürünler alındığını bildikleri için bazen sadece bu da yetmiyor. Sizi gümrük müdürlüğüne çağırıp bu ürünü gerçekten bu fiyata alıp almadığınız sorgulayabiliyor. Bunun gibi bir durumda mutlaka satın aldığınız sayfanın linkini gösterin. Hatta daha ucuz sahte bir ürün varsa bunu gösterin daha garanti olur. Zaten siz 5 dolara da almış olsanız eğer paket çok büyükse gümrüktekiler sizi bir kahve içmeye çağırabilir, hazırlıklı olun.

Mesela bir arkadaşımın şirketine 3000 dolarlık DSLR lens seti almışlar. Ama sitede aynı setin aynı paket ile 300 dolarlık versiyonu da varmış. Gümrükte vergi öderken 300 dolarlık olanı gösterip buna göre vergi vermişler. Bu tarz yaklaşımlar da mümkün 🙂

Daha detay sorularınız varsa yorum olarak yazın cevaplamaya çalışayım.

Mail listeme üye olarak, online alışveriş hakkında birçok bilgiye erişebilir, kampanyalar hakkında bilgi alabilir ve hediye çekilişlerine katılabilirsiniz.

Ne diyelim; iyi alışverişler 🙂

 

.

549 Cevaplar

  1. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ayrı satıcılardan alınan ürünler ayrı ayrı gelir. Küçük ürünler genelde kaybolmaz ama hemen gelmeyebilir 3-4 ayı bulabiliyor. Eğer kaybolursa da satıcıdan para iadesi isteyince genelde kabul ederler.

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    Normalde sıkıntı çıkmaması lazım. Ama 75 doların üstü ise ve satıcı bunu paket üstünde yazmışsa gümrük vergisi vermeniz gerekir. 75 dolar altı ise zaten sıkıntı olmaz.

  3. Ömer dedi ki:

    Hocam mrhaba
    Ürünü aldık ama yillik izine memlekete gidiorum normalde 2 ayda gelmesini bekledim urun kargoya verilmis 2 hafta sonra gelir dior en geç ozaman evde kimse yok kargoda yola cikti ne yapmam lazim yada kargo bekleyebilirmi?

  4. D.D.Güçlü dedi ki:

    Posta geldiğinde nasıl oluyorsa öyle olacak. PTT kapıya geldik bulamadık etiketi yapıştırması lazım. Ama arayıp sorabilirsiniz. Ben özellikle iş yerine söylüyorum.

  5. Mustafa y. dedi ki:

    Kolay gelsin alipay nasıl yapılır bilgi verir misiniz

  6. D.D.Güçlü dedi ki:

    Yorumda anlatabileceğim bir süreci yok. Aliexpress’teki yönlendirmeleri takip edebilirsiniz. Bununla iligili yazı yazmak için listeme aldım.

  7. Gökdeniz dedi ki:

    Para alırken dolar hesabı açmamız gerekirmi yoksa tl mi alıyorlar bir kaç haftadır bunu düşünüyorum

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Para almaktan kasıt geri iade ise, ödemeyi nasıl yaptıysanız aynı yolla iade alırsınız aliexpress’ten. Satıcı paypal ile iade edeyim vs. derse razı gelmeyin zira artık ülkemizde paypal kullanılmıyor.

  9. Fatih dedi ki:

    Aliexpress te ininal kart geçerli mi ?

  10. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aliexpress’te her kart geçerli ama bankanızla konuşup online yurtdışı ödemeye açtırmanız lazım eğer açık değilse.

  11. Safiye dedi ki:

    Cocuk ayakkabi no lari farkli geliyo mesela 31 no kiz cocuk ayakkabisinin orkadi eslesmesi hangisi

  12. D.D.Güçlü dedi ki:

    CM cinsinden açıklamasına bakın. Eğer farklı numara gelirse direkt olarak para iadesi isteyin.

  13. mücahit dedi ki:

    MERHABA ürünüm gelmedi gümrükten geçmediğinden dolayı geri döndü ürün .
    bende para iadesi tabep ettim ama satıcı kargo ücretini benden ödeyemem diyor yaklaşık 10$ kardo ödemiştim bunu geri almam mümkün değil midir ?

  14. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aslında satıcı haklı ama siz aliexpress’e bir anlatın durumu. İngilizce tabii.

  15. Eek dedi ki:

    Alirxpress ten bisey alırken kartımızda dolar mı olması gerekiyo yoksa biz tl olarak onlara gönderebiliyomuyuz ?

  16. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aliexpress dolar olarak alır ama sizin bankanızla konuşmanız lazım. Yurt dışından dolar olarak ödeyeceğim ekstreme nasıl yansır demeniz lazım. Dolar hesabınız varsa kredi kartına bağlı, genelde dolar olarak yansıtırlar. Eğer dolar hesabı yoksa o günün kurundan tl’ye çevirip yansıtırlar ekstreye. Ama bankanız ile görüşün.

  17. Gokhan dedi ki:

    Merhaba satici 29 $ lik bir eşyayı 22.5 $ bana satacak.ancak bana diyor ki sen satın ama sakın ödeme yapma biz burada senin aldığını görüp şaba 22.5$ dan duzenleyecegiz sen sonra satın alacaksın diyor. Sepete attım olmadı . Favori ekledim olmadı. Satın alınca ödeme yapıyor .bunun söylediğini nasıl yapacağız ?

  18. evrim dedi ki:

    Aliexpresten ürün aldım ama daha elime ulaşmadan…alınan siparişi onayla kısmını onayladim…Şimdi ürünüm gelmeyecek mi ?????

  19. D.D.Güçlü dedi ki:

    Onayla ve Öde ya da Confirm and Pay diyor ya. Orada ödeme metodunu ön tanımlı bir kart varsa seçilmeyecek şekilde ayarlayın. Other yani Diğer ödeme metodu deyin. Sizin ödeme ekranına götürecek ama ödemek zorunda değilsiniz. Bu aşamada alım yapılmış demektir. Satıcıya aldığınızı fiyat düşünmesini söyleyebilirsiniz. Sonra da ödersiniz.

  20. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ürün hala gelecek ama siz onay verdiğiniz için gelmezse ya da gelir de beğenmezseniz yaptırımınız olmayabilir.

  21. İsimsiz dedi ki:

    Ali expressten hangi kur üzerinden alışveriş yapmak daha mantıklı. Örneğin japon yen i seçtik para çeviricisinden dolar olarak miktarını öğrenip dolar üzerinden mi yada tl üzerinden mi ödeyeceğiz alacağım ürün 125,42 ¥

  22. D.D.Güçlü dedi ki:

    Öncelikle bankanız Japon yeni ile alışverişe izin verecek mi? Dolar ile alışverişte doları tl’ye otomatik çeviriyorlar eğer dolar hesabı yoksa, aynısını farklı para birimleri için de yapacaklar mı?

    Sizin için dolar görüp, ödemek ile Japon yeni ödemek arasında pek bir fark olmayacak. kafanızı yoracağınız bir fark değil en azından. Aliexpress asla zarar etmez bu kur dönüşümlerinden.

  23. Behzat dedi ki:

    Hocam iyi günler ben ali express ten sipariş verdim siparişim geldi ama e posta adresimi kayıp ettiğim için onaylayamadım ürünün parası satıcıya verilmis midir?

  24. D.D.Güçlü dedi ki:

    Zaman dolunca otomatik onay verir.

  25. cem dedi ki:

    2017 yılında en fazla 30 dolara kadar sipariş veriliyor yoksa vergi vermimiz gerekiyor diye duydum doğru olabilir mi ?

  26. Mehmet dedi ki:

    Aliexpress den 80 dolar değerinde elektrikli deniz motoru getirebilir miyim? Sıkıntı çıkar mı?Ne yapmak gerekir?

  27. Nergis dedi ki:

    Adres kısmını nasil yapicaz ingilizcemi turkcemi yazcaz anlamadim

  28. aybike dedi ki:

    Merhaba daha önce sorunsuz alışveriş yapıyordum.Sonra çevremdekilerde telefon kılıfı vs için hesap açmak yerine benim hesabımdan kendi kartlarıyla alışveriş yaptılar. Sonra birden ödemelerim kabul olmadı yapılan alışveriş iptal edildi. kart fotoğrafları ve kimlik ile İtiraz ettim. durumu anlattım (arkadaşlarımın alışveriş yaptığını) İtirazım kabul edilmiş mail attılar. Fakat bugün tekrar kendi kartımla alışveriş yapamadım ödeme butonuna bastığımda güvenlik nedeniyle onaylanmadığı yazıyor. Hesabı kapatıp farklı mail adresiyle hesap açmam yeterli olur mu ki?

  29. Dilek dedi ki:

    Promosyon dan yararlanamıyoruz neden

  30. Nisa dedi ki:

    Bir ürün de 12 € yaziyor diyelim biz bu ürünü tl karsiligi parasinimi vericez

  31. Srht dedi ki:

    AliExpresste beğendiğim ürünleri yada takip ettiğim satıcıların yaptığı indirimler için bildirim alma şeklinde bir özellik var mı?

  32. D.D.Güçlü dedi ki:

    Evet vae. Satıcıyı takip edebiliyorsunuz.

  33. Nesrin dedi ki:

    Kapıda ödeme şekli var mı

  34. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aliexpress böyle bir ödemeyi desteklemez. Ama kapıda ödemekle, ürünü alınca onay vermek aynı şey. Onay vermediğiniz sürece ödemeyi yapmaz aliexpress, ürünü satın aldığınız satıcıya.

  35. gamzenur dedi ki:

    bende sipariş vermiştim aliekspressten benim kiler gelmemiş diyor ki ürün görünmüyor takip numarası olarak ta lp ile başlıyor cn felan yazmıyor ürünü sipariş vereli 6 ay oldu ama henüz daha gelmedi postaneye gittim ama bana söylenen ürünün olmadığı gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz mesaj gönderdim fakat bana ürünün bana gönderildiği bilgisi geldi ama yok ürün burada değil bana bi yardım edin lütfen kasımdan beri bekliyorum

  36. D.D.Güçlü dedi ki:

    Dispute açıp para iadesi isteyeceksiniz.

  37. D.D.Güçlü dedi ki:

    Nasıl yapılacağını yazılarımda anlattım. İngilizceniz yoksa mutlaka bilen birinden yardım alın.

  38. Fuat dedi ki:

    Seçilmiş kupon nedir ? 6 adet var bende, giriyom bastıkça aynı yere kupon veriyo 🙂 2$ karşılığı 7,23 tl , mağazalarda limit bar üstünde alışveriş yapınca geçerli oluyo, bu kuponlar ücretlimi, 7 adede kadar kupon topla falan.. Ücretlimi bastıkça veriyoo

  39. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ücretsiz ama mağazaya göre kullanım koşulu değişebilir. Minimum harcama tutarı isteyebilir mağaza. Bazı mağazalarda da hiç kullanamazsınız.

  40. Ayşegül dedi ki:

    Merhaba ben Aliexpressten gecen gün 114 tl lik alışveriş yaptım Karttan 122 lira kesilmiş olabilir.İninal kart kullanıyorum Teşekkürler

  41. D.D.Güçlü dedi ki:

    Tl ile hesap edilmiyor, siz alışverişi yaparken dolar kuru bankanız tarafından tl olarak yansıtılmıştır. Aliexpress ile bankanın dolar kırları farklı olabilir, dolar artmış olabilir vs vs. Tavsiyem aliexpress’te para birimini usd yapın ve bankanızın o günün kurumdan tl’ye çevirmesini sağlayın. Bazı bankalar (eğer karta usd hesabı bağlı ise) usd olarak tutup ay sonunda tl’ye çevirebiliyor ekstrede ki dolar süreli arttığından sorun oluyor.

  42. Ayşegül dedi ki:

    Tl ile yapılmadıgını biliyorum 31 dolar tuttu tlye çevirdigimde 114 küsür falandı.bugün kart hareketlerime baktım 122 lira kestigini gördüm internetten baktım banka komisyon falan alıyormuş bilginiz varmı

  43. D.D.Güçlü dedi ki:

    Banka komisyon almıyor, şu ana kadar duymadım ama kurları yüksektir, böyle olunca insanlar komisyon alıyor şeklinde yorumlamış olabilirler.

  44. Emre dedi ki:

    Merhabalar ben ödeme seçeneklerinde inial kartı göremedim simgesi yok henüz inial kart almadım emin olunca alcam çünkü sanırım ininal karttan para çekilmiyor

  45. D.D.Güçlü dedi ki:

    İninal kartın olmaması normal zira aliexpress Türkiye’de bir site değil 🙂 ininal kart ya visa ya da master card’tır muhtemelen. İnternetten ve yurt dışı alışverişe açılabiliyorsa alırsınız sıkıntı olmaz. Bankaya sorun bunları.

  46. Lale dedi ki:

    Kayit oldum ama maile onay gelmedi ama siteye girisimi gosterdi. Daha sonra kartla urun siparis ettim ve siparis kabul edildi yazildi. Simdi giriyorum boyle hesap yok diyor. Siparis vermis oluyor muyum? Parami aldilar mi almadilr mi onu da bilemedim

  47. Lale dedi ki:

    Daha sonra onceden kayit oldum mail adresimler yeniden kaydoldum yeni hesab acmis gibi gosterdi ve sepet bos siparis yok yaziyor

  48. D.D.Güçlü dedi ki:

    Kredi kartına bakın para çekilmişse kullandığınız mail adreslerinden birinden böyle bir siparişi gerçekleştirmişsinizdir.

  49. Srht dedi ki:

    Mrb Aliexpressten ilk siparişimi verdim. Hatırlatma adı altında böyle bir açıklama var ve yanında saat sayıyor. karttan para çekilmiş. Bu ne demek. satıcı sizinle siparişi gönderemezse iptal edilecektir. iptal olursa parayı karta iade mi yapıcak anlayamadım acemiliğimden kusura bakmayın. This order will be automatically cancelled if the seller does not ship your order within

  1. 15 Mart 2017

    […] Siz yeterki arada mesaj atıp dürtün. Hatta bununla ilgili ayrıntılı bir açıklamayı “Kargo gelmezse ya da ürün istediğimiz koşullarda değilse şikayet etme” başlığı […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.