Aliexpress’ten alışveriş yapmanın 10 kuralı!

Aliexpress neydi?

Aliexpress emekti! 🙂

aliexpress

Daha önce Aliexpress’ten nasıl alışveriş yapılır yazısı yazmıştım. Aradan biraz zaman geçti ve ben Aliexpress konusunda daha da uzmanlaştım ve 10 maddede Aliexpress’ten alışverişin listesini çıkardım.

Eğer bu maddelere uyarsanız sıkıntı yaşamadan Aliexpress’ten alışveriş yapabilirsiniz.

Yazıya başlamadan önce, alışveriş yapacaksanız lütfen bu linkten gidin, her aldığınız üründe bana da ufacık da olsa bir yardımınız oluyor.

https://ad.admitad.com/g/qa7w8joxdka1b5c318caa794ddcf6a/

Maddelerde bir önem sırası yapmadım. Hepsine dikkat etmeniz gerekiyor çünkü. Haydi başlayalım…

1- Satın almadan önce yorumları mutlaka okuyun.

Sadece satıcının yorumlarını okumanız yetmez. Aynı zamanda o ürün sayfasnıdaki yorumları da okumanız gerekiyor. Çünkü ürünün durumuna ve satıcının tutumuna dair bilgileri en güzel buralardan anlayabilirsiniz. Yine buradan da ürünün fason olup olmadığını çıkarabilirsiniz. Mesela, SJCAM’in SJ4000-5000 model aksiyon kameraları go-pro çakması olarak çıktı. Ama sonra bunların da fasonları yapıldı. Alırken dikkat etmek lazım. Fasonun fasonunu almak ilginç olabilir…

seller_feedback_in Satıcının yorumlarını ürün sayfasında sağ tarafta satıcıya tıklayarak görebilirsiniz.

2- Ürünün alternatiflerini mutlaka araştırın.

Aliexpress’te aynı ürünü satan onlarca satıcı var. Bu satıcıların bazıları ürünü tedarik ederken daha hesaplıya alıp daha ucuza satabiliyor. Ya da kampanya yapıp daha hesaplıya verebiliyor. Bazı ürünler de TR’de daha hesaplı. Mesela micro sd kartların bazı modelleri ülkemizde daha hesaplı. Hem de en az 2 sene garantili oluyorlar. Başka bir örnek de SJCAM, TR’de 400 lira civarında satılıyordu, aynı dönemde Aliexpress’te 100 dolardı. 2 sene garanti için 100 lira fazla vermek mantıklı olur. Karşınıza çıkan ilk ürünü almamakta fayda var özetle. Çok spesifik bir ürünse ve başka satan yoksa yapacak bir şey yok tabii.

3- Ürün görseli ve açıklamalarına dikkat edin.

Zira ürünün görseli ile açıklamaları aynı olmayabilir. Türkiye’de de bazen olabiliyor. Görselde gösterdiği bazı ürünleri açıklamada göndermeyeceklerini söyleyebiliyorlar. Hatta bazen ürün görseli boyut olarak o kadar yanıltıcı oluyor ki, açıklamaları okumazsanız işinize yaramayan ürün almış olursunuz. Ben bileme taşı alacaktım. Baktım, fiyatlar muhteşem, tam da istediği gibi taşlar. Ama sonra açıklamaları okuyunca benim aradığımın 3’te 1′, boyutunda olduklarını gördüm. Gerçekten hayal kırıklığı oluyor ama elinize geçtiğindeki aldatılmışlık hissinden iyidir.

Ayrıca bir ilanda birden fazla ürün satılabiliyor. Mesela tişört alacaksınız diyelim. Aynı ürünün tek ilan altında birçok şekilde satılan türü olabilir. Bunu ya seçmeli ya da satın alırken açıklama alanına girmelisiniz. Evet alışveriş o kadar da kolay değil 🙂 İlk zamanlar biraz emek istiyor, ama sonra alışınca bunları otomatikman ve hızlıca yapabileceksiniz. Resimde bir USB kablonun onlarca seçeneğini görüyorsunuz 🙂

item_type_selection

4- Giriş seviyesinde İngilizce bilmeden alışveriş yapmayın.

En azından ilk alışverişi bilen biri ile yapın, sonrasında bir sıkıntı çıktığında yine İngilizce konuşmanız gerekecek. Aliexpress’in Türkçe sitesi ve desteği yok. Google çeviriye güvenip de işlem yapmayın. Aynı zamanda siteyi Türkçe görüp de Çinlilerle Türkçe konuşacağınızı sanmayın. Bazen İngilizce’yi bile zor anlıyorlar.

5- Türkiye gümrüğündeki sınırlamalara uygun alışveriş yapın.

Sınır 75 Euro yani 80 dolar civarıdır. Ama siz 70 doların üstünde ürün almayın yine de. Alsanız da üstüne daha düşük yazmalarını ve hediye etiketi ile yollamalarını isteyin. Telefon vb. ülkeye girişi vergilerini dahi ödemiş olsanız yasak olan ürünleri almayın. Gümrükte takılırsa onca paraya yazık olur. Çok pahalı bir ürün sipariş ettiyseniz, düzgün bir kargo yöntemi seçin ki gümrükte takibini yapsınlar. Yoksa ürününüz gümrükte mi takılmış bilemezsiniz.

Bir de aldığınız ürünün boyutuna ve gümrük memurunun o günkü ruh haline göre bir anda vergi istenebilir sizden. Çok olan bir durum değil ama 500 dolara olan ürün gift diye yollanıp paketi de çok büyük değilse sıkıntısız girerken, 20 dolara aldığınız paketi büyük olan bir ürün gümrükte takılıp, fiyatını kanıtlamanız istenebilir. Kanıtlayamazsanız da gümrük memurunun söylediği fiyat üzerinden vergisini vermek durumunda kala bilirsiniz. Ama dediğim gibi şimdiye kadar birkaç kere başıma geldi bu ekstra durumlar.

6- Kargo ile ilgili dikkat etmeniz gerekenler.

10 doların üstündeki siparişlerde mutlaka takip numarası isteyin. Hatta 5 doların üstüne dahi teklif edebilirsiniz. Ama 5 doların altı için satıcı takip edilebilir bir metotla yollamaz ise bu normaldir, telaş etmeyin. Şunu da unutmayın, birçok ürün Çin’den ülkemize çok kısa zamanda geliyor ama ülkemizde PTT’nin size teslim etmesi çok uzun hatta bazen 1 ay alabiliyor. Oldu da kargonuzu takip edilebilir yolladı satıcı, o zaman takıldığı yeri görüp, gidip direkt şubeden bile alabilirsiniz. Bazen şubede rafların arkasına falan düştüğü olabiliyor. Ucuz etin yahnisi…

Her zaman ücretsiz kargo en iyi yöntem değildir. Bazen kargo ücretini ilave ederek daha ucuza alabileceğiniz ürünler çıkabiliyor.

7- Open Dispute yani anlaşmazlık kaydı açmadan önce mutlaka satıcıya mesaj atın.

2 gün içinde cevap gelmezse o zaman açarsınız. Bazen alıcı koruma programının süresini arttırarak, ya da bazen de yeni ürün çıkararak sorunu çözdürebilirsiniz. Tabii parayı geri isterseniz de birçok satıcı çok kurcalamadan iade yapıyorlar tabii tutar küçükse; büyükse geri kargolamanızı da isteyebilirler. Aceleci olmayın, satıcıyla konuşmadan Aliexpress’e şikayet etmeyin hemen.

8- Puanlar sizin gücünüz.

Ola ki ürünü aldınız ve beğenmediniz ya da ürün hiç ulaşmadı. Yanlışlıkla kargoyu aldım deseniz bile satıcıya durumu anlatın. Eğer uçuk bir fiyatı yoksa ürünün, genelde parayı geri veriyorlar; ürünü teslim almış dahi olsanız en azından paranızın bir kısmını da talep edebilirsiniz. Çünkü kötü bir yorum, düşük bir puan demek, 100 siparişten olmak demek anlamına gelebilir. Bundan dolayı çok korkuyorlar.

Ek olarak, size de puan veriyorlar. Sürekli üçkağıt yapmaya çalışırsanız siz de kötü puan alıp satıcının size ürünü yollamamasına neden olabilirsiniz. Eğer puanlarınız yüzde yüz ise, satıcının da size davranışı değişiyor, daha ılımlı yaklaşıyor.

Mutlaka her alışverişten sora satıcıyı değerlendirin. Bu sonradan sipariş verenler için yönlendirici olacak, hatta sizin için bile.

9- Büyük indirimleri ve indirim kuponu fırsatlarını takip edin.

Dönem dönem her mağaza stok eritmek için benzer indirimler yapıyorlar ama belli günlerde tüm Aliexpress indirime giriyor. İstediğniz bir telefon kılıfı bir anda 5 dolardan 1 dolara inmiş olabiliyor. Mesela her yıl Kasım’ın 11’inde yani 11.11’de büyük indirimler olur 24 saatliğine. 2015 yılında Aliexpress’in tek günlük cirosu 14 milyar dolardı. O derece çok satış oluyor. Kasım sonu Aralık başı gibi Black Friday; ama 11.11’deki gibi büyük bir festival havası olmuyor. Ayrıca indirim kuponu fırsatları var. Baze mağazalar belli tutarlarda alışverişe küçük de olsa indirimler yapabiliyorlar. 30 dolar alışveriş yapın 2 dolar inelim gibi. Ayrıca Aliexpress de satıcı bağımsız benzer kampanyalar yapabiliyor.

10- Sanal Kredi kartı kullanın.

Malum yurt dışından alışveriş yapıyorsunuz. Her ne kadar Aliexpress Türkiye’deki herhangi bir platformdan daha güvenli olsa da, bir sıkıntı durumunda başvurabileceğiniz bir mahkeme olmayacak. Ne olur ne olmaz riske girmeyin ve sanal kredi kartı ile çalışın. Hatta sanal kartınızı direkt kart olarak tanımlayın Aliexpress’in sistemine, her seferinde tekrar kart bilgilerini girmeyin, her zaman aynı bilgisayardan alım yapmıyorsanız özellikle dikkat edin buna. Limiti verirken, ürünün parasının hemen çekilmeyebileceğini hesap ederek en az 1 haftalık limit geçerlilik süresi belirleyin sanal karta. Maalesef Paypal geçmiyor. AliPay diye başka bir ödeme sistemleri var.

Mail listeme üye olarak, online alışveriş hakkında birçok bilgiye erişebilir, kampanyalar hakkında bilgi alabilir ve hediye çekilişlerine katılabilirsiniz.

Herkese iyi alışverişler 🙂

Not: Yazıyı yazarken fikirleri ile bana destek olan Güven Güleç‘e teşekkür ederim.

678 Cevaplar

  1. irem dedi ki:

    Öncelikle merhaba benim size bir kaç sorum olacak. Ben instagramdan butik accam bir yılda en fazla kac urun siparis verebiliyoruz. Bir de sanal kart derken nasıl yani ? Bilgilendiriseniz sevinirim 🙂

  2. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ürün sınırı yok. tek seferde 50-60 doları geçmeyin yeter. Kredi kartınıza bağlı bir sanal kart açacaksınız. Bankanızla görüşmeniz gerek bunun için 🙂 Bankanın mobil uygulamasından ya da internet sitesinden sanal kart açabilirsiniz.

  3. Poyraz dedi ki:

    Merhaba market kuponu aldım ama ıyımı bısey yaptım bılmıyorum anlamadım Nasıl kullanılacağını:( (145.56 tl karşılığında 5.83 tl al ne demek tır :)tsk

  4. D.D.Güçlü dedi ki:

    Öncelikle Türkçe kullanmayın. İngilizce ve Dolar olarak kullanın siteyi. Satıcılar bazen kampanya yapıyor 40 dolar al 2 dolar indirim diye. Bu da benzer. Yani her daim olan bir şey, çok nadir avantajlı bir kupon çıkar.

  5. Akif dedi ki:

    Hocam merhaba. Aliexpresste bi sipariş verdim. Adresimi yanlış girmişim ne yapmam gerek yardım eder misiniz?

  6. D.D.Güçlü dedi ki:

    Selamlar, eğer kargoya verilmediyse satıcıya mesaj atın. Düzeltir. Kargoya verildiyse de adresin yanlış olduğunu yine yazın belki geri çeker. Eğer ürün çok pahalı değilse, başka bir satıcıdan sipariş edin, bunu da gelmedi diye iade istersiniz Buyer Protection Plan bitmeden önce.

    Ödeme vs. yapmamışsanız zaten iptal edip her türlü yeni sipariş verebilirsiniz adresi düzeltip.

    Hangi aşamadaysanız bunlardan birini uygulayın. Gelişmeleri haberdar edersiniz.

  7. Akif dedi ki:

    Şu an ürün sevkiyat bekleyenler listesin de. Eğer siparişi iptal etsem ödediğim tutarı bana iade ederlermi?

  8. D.D.Güçlü dedi ki:

    Evet. Ürün yollanmamışsa iade ederler. Ama ürün yollanmamışsa adresi düzeltmek için mesaj da atabilirsiniz satıcıya.

  9. ömer dedi ki:

    merhaba,

    ben de bir şey sormak istiyorum. Şimdi ben farklı satıcılardan ürünler seçtim. Her satıcı kendi ürününü ayrı ayrı kargolarla mı yollayacak? En azından pttde birleşme imkanları var mı? Aksi halde eve defalarca kargo mu gelecek

  10. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eve defalarca kargo gelecek. Ama bu sayede gümrükte üst limite takılı kalmayacaksınız.

  11. Sila dedi ki:

    Merhaba şimdi ben butik açacağım bir üründen 40 tane falan alacağım gümrükte sıkıntı olur mu? Lütfen cevaplayin

  12. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer ürün büyükse sıkıntı olur. Parçalı sipariş edin. Küçükse sıkıntı olmaz tek seferde gelir.

    Bir de yazımı dikkatle okuyun. 75 dolar altında olmalı, verdiğiniz sipariş.

  13. Sila dedi ki:

    Şimdi 10 15 gunde gelmesi için 40 dolar istiyor ben onu karşılayacağım.Ürün mayo olacak ya ‘taki falan hepsini tek tek istersem hepsine 40 dolar mi vericegim birde tüm ürünlerin toplamimi 75 doların altında olmalı yoksa parça mi 75 doların altında olmalı.

  14. Emine dedi ki:

    Sizinle gorusebilecegim bir instagram veya tel numaraniz var mi acil gorusmem lazim ben urun almak istiyorum aliexpresten ama birturlu beceremiyirum yardim etmeniz gerekiyor lutfeb

  15. D.D.Güçlü dedi ki:

    Maalesef böyle bir hizmetim yok. Lütfen yazımı dikkatlice okuyun ve İngilizce’niz yoksa, İngilizcesi olan biri ile siperiş verin.

  16. hülya dedi ki:

    merhaba ben de ali expresten siparişim verilen kodla izleme yaptığımda 15,06,2016 itibariyle shangai havaalanından kalkmış görünüyor kargo ama tekrar kontrol ediyorum takip koduyla 8 gün oldu hala bi hareket yok aynı ileti gösteriliyor (shangai Qi Yun ) nedeni ne olabilir acaba?

  17. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bazen 3 ay alır bir ürünün gelmesi. Önemli olan sizin takip edip etmemeniz değil, Satıcının verdiği süre.

  18. tamer yiğit dedi ki:

    mrb sayın güçlü… sipariş verdim fakat hala “Pay Success” bölümünde “Order Number:

    76328957108111
    Status:The supplier is processing your order
    Reminder:Your order will be automatically cancelled if the seller fail to ship your order in 1days 7hours 31minutes 20seconds .

    sipariş vereli bugün 6.gün… satıcıya mesaj attım cevapda vermedi

  19. İlknurtanyeri dedi ki:

    Merhabalar. Ben de aliexpress i 1 yıldır kullanıyorum. Daha önce elektronik tel kapak, takı, saat, giyim, gözlük, vs alışverişlerim oldu şu ana kadar 50 sipariş olmuştur ve hiçbir sorun yaşamadım. Benim merak ettiğim tek konu ayakkabı konusu bir yerde ayakkabı gümrükte takılıyor diye yazmışlar ve emin olamadığım için şimdiye kadar ayakkabı siparişi vermedim. Bu konuda bilginiz var mı? Ürünlere baktığım da Türkiye den pek alan da olmamış…

  20. Gnc dedi ki:

    Kredi karti numarsini verdim bi acemilik yasadim buyuk bi sorunla karsilasirmiyim bu durumda ne yapmam gerek

  21. Yunus dedi ki:

    Merhaba. Ben 4 parça ürün aldım ve toplu ödeme yaptım. İlk 3 üründe sıkıntı yok 60 gün süresi başladı ürünlerimin gelmesi için. Ama 4. Ürünüm hakkında satıcıyla görüştüğümde ödeme yapmadınız diyor napmam lazım lütfen yardım cı olur msnuz

  22. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bankadan kontrol ederek başlayabilirsiniz. Bazen siz çekim yapıldı sansanız da banka onay vermemişse ödeme alınmamış olabilir. Zaten sipariş statüsü ödeme bekliyorda duruyordur. Bu tarz konuları satıcıya sormak zorunda değilsiniz, statüleri iyi takip ederek hiç muhattap olmadan ilerleyebilirsiniz.

  23. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aliexpress tarafında bir sıkıntı olmaz. Ama kullandığınız bilgisayar güvenli mi onu bilemem. Tavsiyem bundan sonra sanal kart yaratıp bunu vermeniz. Telaş etmeyin ama bir şey olmaz 🙂

  24. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ben terlik aldım. Bir arkadaşım ayakkabı almıştı. Ama buradaki en büyük sıkıntı ayak numarası genelde ilk siparişte tutumuyor. Her ne kadar cm cinsinden yazsalar da tam tutturamıyorlar. Tavsiyem, öncelikle ucuz bir ürün alıp süreci denemeniz. Baktınız sorunsuz geliyor, daha fazla sipariş verebilirsiniz.

    Bu arada ben nedense aliexpress’te satılan ayakkabıları Türkiye’de satılanlardan daha pahalı gibi görüyorum. Ama kadın ayakkabısına hiç bakmadım 🙂

  25. acelya dedi ki:

    merhaba kolay gelsin. ben sila hanimin yorumunu tekrar etmek istiyorum cevap yazmissiniz. bu 75 dolar tek urun icin mi toplamda 75 dolari gecmemesi icin mi..kirtasiye alisverisi yapmak istiyorum urunler kucuk kucuk ama 75 dolari geciyor. azaltmali miyim?

  26. Flztlg dedi ki:

    Merhabalar Ben farklı firmalardan ürünler aldım. Toplamı 75 doları geçmiyor. Yılda kaç kere ürün sipariş edilebilir ve siparişler arasında bir zaman aralığı olması gerekiyor mu ? Farklı firmalardan sipariş verdiğim için gümrüge küçük tutarlarda birkaç sipariş gelecek. Bir sorun yaşarmiyim

  27. D.D.Güçlü dedi ki:

    Merhaba, tek bir satıcıdan almıyorsanız zaten ayrı ayrı kargolanacaktır. Aynı satıcıdan alıyorsanız da, ayrı siparişlerde alın, böylelikle sıkıntı yaşamazsınız. 75 dolarlık sınır ancak ve ancak aynı kargo ile gelen ürünlerde geçerli. Siz farklı farklı siparişler olarak aldığınız sürece sıkıntı yaşamazsınız (En azından 75 dolar sınırı ile ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız.)

    Bu arada, en son satın almadan önce, benim sitemdeki aliexpress reklamlarından birine tıklayıp sonrasında alışverişi tamamlarsanız sevinirim. Ufak da olsa bir gelir oluyor bana.

    İyi günler 🙂

  28. D.D.Güçlü dedi ki:

    Yılda istediğiniz kadar sipariş verebilirsiniz. Farklı firmalardan olduğu için zaten 75 dolar sınırına takılmıyorsunuz. Aynı anda isterseniz 300 sipariş verin bir şey olmaz. Zaten muhtemelen farklı farklı günlerde girerler ülkeye. Eğer sipariş adediniz gerçekten çok ise, siparişe yazdığınız ismi değiştirin, eşinize dostunuza da gelsin arada 🙂 75 doları geçiyorsa formaliteler biraz daha arttı. Geçmemesine özen gösterin uğraşmayın hiç.

  29. Emreyavuz dedi ki:

    Üstad aynı üründen yılda kaç kez sipariş edebiliyoruz ufaktan ticarete dökmek istiyorumda sürekli aynı ürünü sipariş etmek te bir kota varmıdır %100 kar olunca insan hevesleniyor 🙂

  30. Mustafa dedi ki:

    Ali ekspresten bebek puseti alacam fiyatı 171 dolar bu ürün dediğiniz 75 doları aşıyor nasıl bi yol izlemeliyim

  31. D.D.Güçlü dedi ki:

    Gümrük vergisi ödeyeceksiniz. %20 oranında vergi eklenecek. Gümrük işlemleri için kargo firması da biraz koyabiliyor. Gümrük kurallarında yeni bir değişiklik oldu, artık sizden TC kimlik ve ürünün gümrükteki kodunu da yazmanızı bekliyorlar. https://www.gtb.gov.tr sitesinden araştırabilirsiniz bu bahsettiğim kodu, ya da çağrı merkezini arayıp prosedürü sorabilirsiniz. Bu arada, siparişi ver demeden önce benim sitemdeki aliexpress reklamlarına tıklayıp sonrasında siparişi tamamlarsanız sevinirim, ufak da olsa bir gelirim oluyor. Teşekkürler.

  32. D.D.Güçlü dedi ki:

    Eğer 75 doları geçmiyorsa istediğiniz kadar sipariş verebilirsiniz. Ama göze batmaması için eş dost adına da sipariş verin ve arada adresi değiştirin 🙂

  33. Fatos dedi ki:

    Merhaba adres bilgileri mi verirken city yazılan yere mersin yazdım ama alt kısımda ilçe yi yazamadim otomatik olarak yine mersini seçebildim bende city yazan yere ilçe yazdım sorun olur mu ilk defa alış veriş yapıyorum birde en az kaç liralık alış veriş yapabiliyorum fiyatı az olan ürünler geliyor mu

  34. D.D.Güçlü dedi ki:

    Memleketime selamlar 🙂 Postacı getireceği için hiçbir sıkıntı olmaz. En az diye bir şey yok, istediğini tutarda alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca adresi de istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Unutmadan, sipariş tamamlamadan önce yani ödemeyi yapmadan önce, benim sitemdeki aliexpress reklamlarını tıklayarak siparişi verirseniz sevinirim. Ufak da olsa gelir sağlıyor bana. Teşekkürler.

  35. selim dedi ki:

    Farklı kargolar farklı kişilerden aynı gün kargo ya verildi gümrük problem olur mu acaba?

  36. D.D.Güçlü dedi ki:

    Hiçbir sıkıntı olmaz 🙂 Ama alışverişleri yapmadan önce sitemdeki aliexpress reklamlarına tıklayıp sonra ödemeyi yaparsanız sevinirim, ufka da olsa bir gelirim oluyor.

  37. Ahmet Ali GEZER dedi ki:

    ‘İNİNAL’ Kart ile aliexpressten alışveriş yapmakta bir sıkıntı var mı ininal kartında sanal kart özelliği var onu mu kullaalım yoksa alacağımız ürünün miktarı kadar para yukleyip aldık tan sonra başka ürün için tekrar para yükleyip böyle mi devam edelim ?

  38. D.D.Güçlü dedi ki:

    Kart yurt dışı ve online kullanıma açıksa istediğiniz yöntemi seçebilirsiniz, aliexpress için bir şey değişmiyor. Güvenlik için soruyorsanız her ikisi de fark etmez.

  39. melih dedi ki:

    hocam size bir şey soracam 70 dolarlık bir motosiklet kaskı alacam fakat satıcıların cogunda ne yorum bulunuyor nede puan fazla tercih edilen bir malzeme olmadıgı için sanırım.Kimden alacagım konusunda karar veremiyorum ve güvenemiyorum yardımcı olabiliirmisiniz ? ve gümrüğe takılmaz değil mi

  40. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bir tanesine güvenmeniz gerekiyor. Ürün değil de satıcının yorumlarına bakmayaı deneyin, başka ürünlerinin yorumları da olabilir. Eğer kaskın 70 dolar olduğuna inanırlarsa sıkıntı olmaz, ama memur bu kaskın bu kadar ucuz olamayacağına kanaat getirirse kanıtlama isteyebilir ya da bir fiyat belirleyip üstünden vergi isteyebilir, yaşayarak göreceksiniz bu kısmı.

    Bu arada, alışverişin ödemesini yapmadan önce benim sitemdeki aliexpress reklamlarından birine tıklayıp sonrasında alışverişi tamamlarsanız sevinirim; ufak bir gelirim oluyor.

    Kolay gelsin.

  41. Mehmet Bir dedi ki:

    Merhaba,bir ürüne yüzde 20 gümrük vergisi uygulanırsa bu vergiden nasıl veya ne zaman haberdar oluyoruz? vergiyi ödemeyi kabul edersek hangi kanalla ödüyoruz? kabul etmezsek ürün gümrükte mi kalıyor,yoksa aliexpress e iade mi oluyor?

  42. Mehmet Bir dedi ki:

    Edit: Aynı satıcıdan aynı anda farklı birkaç ürün almak istiyorum.normalde ücretsiz takip edilemeyen postayla gönderiyor.ben 1.58 dolar fark ödeyerek china post air mail i tercih etmek istiyorum.ama her ürün için ayrı ayrı china post u seçmem gerekiyor.bu da her parça için 1.58 dolar fark demek.toplu ödeme kısmına geldiğimde hepsinde gönderim posta kısmı ayrı ayrı gözüküyor.tüm parçayı tek posta içinde tek seferde ödemenin bir yolu yok mu?

  43. D.D.Güçlü dedi ki:

    Gümrük vergisi 75 dolar üstünde ise ödenmesi gereken bir bedel, zaten gümrükten aranabilirsiniz, daha doğrusu kargo firması arayabilir. Ama aranmazsanız kargo takibini yapıp gümrüğü sizin arayıp gidip almanız gerekebilir. Online yatırılıyor da olabilir belli yeni prosedürler geldi, gümrüğü arayıp detaylı bilgi alın bence bu konuda, zira sürekli değişiyor uygulama.

  44. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bir satıcıdan eğer birden çok ürün almışsanız ve toplam tutar 10 doları geçiyorsa, satıcı zaten kargo takibi vermeli. Vermeyeceğini söylüyorsa ikna etmeye çalışın, hala reddederse başka satıcıdan alın. 5 dolar üstüne bile verebiliyor satıcılar. Satıcıya şu şu ürünleri alacağım, bana toptan yollayıp kargo bilgisi verebilir misin diye sorun.

    Bu arada siparişin ödeme kısmına geçmeden önce benim sitemdeki aliexpress reklamlarına tıpladıktan sonra siparişi öderseniz sevinirim; az da olsa bir gelir sağlıyorum bundan.

  45. Nadif dedi ki:

    Selam.. kredi kartim olmafigi icin hesap kartimla alisveris yapamammii

  46. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bankanız izin veriyorsa yapabilirsiniz.

  47. Doğukan dedi ki:

    Bir ürün sipariş ettim fiyatı 50 dolar ama satıcı ilgisiz davrandı 10 günden fazla oldu kargoya vermesi bende başka bir ürün sipraeiş ettim ama satcıları farklı ama şansa ikiside aynı gün kargoya verildi biri siparişden iki gün sonra biri 12 gün acaba ikisi ayrı ayrımı paketlerinir gümrükte bir sıkıntı olurmu toplam 100 dolar ediyor çünkü

  48. D.D.Güçlü dedi ki:

    Her satıcı farklı kargolar. Hatta her sipariş farklı kargolanır. Yani siz aynı satıcıdan 10 tane siperiş verip farklı farklı öderseniz, bunlar yine ayrı ayrı yollanır.

  49. gül altıntaş dedi ki:

    merhaba
    aliexpress 2 aydır iademi yapmıyor. hot quesstiondan giriyorum tammmam 3 gün sonra ödenecek diyor hala 2 aydır alamadım . ne yapmam gerek? teşekkürler şimdiden

  50. D.D.Güçlü dedi ki:

    İadeyi kabul eden aliexpress ise yapmış olmalı. Satıcı ise ve hala yapmamışsa aliexpress’e yazın. Başka bir yolu yok zaten bu sürecin. Ama İngilizce yazdığınızdan ve menüleri İnglizce kullanıp doğru anladığınızdan emin olun ya da birinden yardım isteyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.