Aliexpress’ten alışveriş yapmanın 10 kuralı!

Aliexpress neydi?

Aliexpress emekti! 🙂

aliexpress

Daha önce Aliexpress’ten nasıl alışveriş yapılır yazısı yazmıştım. Aradan biraz zaman geçti ve ben Aliexpress konusunda daha da uzmanlaştım ve 10 maddede Aliexpress’ten alışverişin listesini çıkardım.

Eğer bu maddelere uyarsanız sıkıntı yaşamadan Aliexpress’ten alışveriş yapabilirsiniz.

Yazıya başlamadan önce, alışveriş yapacaksanız lütfen bu linkten gidin, her aldığınız üründe bana da ufacık da olsa bir yardımınız oluyor.

https://ad.admitad.com/g/qa7w8joxdka1b5c318caa794ddcf6a/

Maddelerde bir önem sırası yapmadım. Hepsine dikkat etmeniz gerekiyor çünkü. Haydi başlayalım…

1- Satın almadan önce yorumları mutlaka okuyun.

Sadece satıcının yorumlarını okumanız yetmez. Aynı zamanda o ürün sayfasnıdaki yorumları da okumanız gerekiyor. Çünkü ürünün durumuna ve satıcının tutumuna dair bilgileri en güzel buralardan anlayabilirsiniz. Yine buradan da ürünün fason olup olmadığını çıkarabilirsiniz. Mesela, SJCAM’in SJ4000-5000 model aksiyon kameraları go-pro çakması olarak çıktı. Ama sonra bunların da fasonları yapıldı. Alırken dikkat etmek lazım. Fasonun fasonunu almak ilginç olabilir…

seller_feedback_in Satıcının yorumlarını ürün sayfasında sağ tarafta satıcıya tıklayarak görebilirsiniz.

2- Ürünün alternatiflerini mutlaka araştırın.

Aliexpress’te aynı ürünü satan onlarca satıcı var. Bu satıcıların bazıları ürünü tedarik ederken daha hesaplıya alıp daha ucuza satabiliyor. Ya da kampanya yapıp daha hesaplıya verebiliyor. Bazı ürünler de TR’de daha hesaplı. Mesela micro sd kartların bazı modelleri ülkemizde daha hesaplı. Hem de en az 2 sene garantili oluyorlar. Başka bir örnek de SJCAM, TR’de 400 lira civarında satılıyordu, aynı dönemde Aliexpress’te 100 dolardı. 2 sene garanti için 100 lira fazla vermek mantıklı olur. Karşınıza çıkan ilk ürünü almamakta fayda var özetle. Çok spesifik bir ürünse ve başka satan yoksa yapacak bir şey yok tabii.

3- Ürün görseli ve açıklamalarına dikkat edin.

Zira ürünün görseli ile açıklamaları aynı olmayabilir. Türkiye’de de bazen olabiliyor. Görselde gösterdiği bazı ürünleri açıklamada göndermeyeceklerini söyleyebiliyorlar. Hatta bazen ürün görseli boyut olarak o kadar yanıltıcı oluyor ki, açıklamaları okumazsanız işinize yaramayan ürün almış olursunuz. Ben bileme taşı alacaktım. Baktım, fiyatlar muhteşem, tam da istediği gibi taşlar. Ama sonra açıklamaları okuyunca benim aradığımın 3’te 1′, boyutunda olduklarını gördüm. Gerçekten hayal kırıklığı oluyor ama elinize geçtiğindeki aldatılmışlık hissinden iyidir.

Ayrıca bir ilanda birden fazla ürün satılabiliyor. Mesela tişört alacaksınız diyelim. Aynı ürünün tek ilan altında birçok şekilde satılan türü olabilir. Bunu ya seçmeli ya da satın alırken açıklama alanına girmelisiniz. Evet alışveriş o kadar da kolay değil 🙂 İlk zamanlar biraz emek istiyor, ama sonra alışınca bunları otomatikman ve hızlıca yapabileceksiniz. Resimde bir USB kablonun onlarca seçeneğini görüyorsunuz 🙂

item_type_selection

4- Giriş seviyesinde İngilizce bilmeden alışveriş yapmayın.

En azından ilk alışverişi bilen biri ile yapın, sonrasında bir sıkıntı çıktığında yine İngilizce konuşmanız gerekecek. Aliexpress’in Türkçe sitesi ve desteği yok. Google çeviriye güvenip de işlem yapmayın. Aynı zamanda siteyi Türkçe görüp de Çinlilerle Türkçe konuşacağınızı sanmayın. Bazen İngilizce’yi bile zor anlıyorlar.

5- Türkiye gümrüğündeki sınırlamalara uygun alışveriş yapın.

Sınır 75 Euro yani 80 dolar civarıdır. Ama siz 70 doların üstünde ürün almayın yine de. Alsanız da üstüne daha düşük yazmalarını ve hediye etiketi ile yollamalarını isteyin. Telefon vb. ülkeye girişi vergilerini dahi ödemiş olsanız yasak olan ürünleri almayın. Gümrükte takılırsa onca paraya yazık olur. Çok pahalı bir ürün sipariş ettiyseniz, düzgün bir kargo yöntemi seçin ki gümrükte takibini yapsınlar. Yoksa ürününüz gümrükte mi takılmış bilemezsiniz.

Bir de aldığınız ürünün boyutuna ve gümrük memurunun o günkü ruh haline göre bir anda vergi istenebilir sizden. Çok olan bir durum değil ama 500 dolara olan ürün gift diye yollanıp paketi de çok büyük değilse sıkıntısız girerken, 20 dolara aldığınız paketi büyük olan bir ürün gümrükte takılıp, fiyatını kanıtlamanız istenebilir. Kanıtlayamazsanız da gümrük memurunun söylediği fiyat üzerinden vergisini vermek durumunda kala bilirsiniz. Ama dediğim gibi şimdiye kadar birkaç kere başıma geldi bu ekstra durumlar.

6- Kargo ile ilgili dikkat etmeniz gerekenler.

10 doların üstündeki siparişlerde mutlaka takip numarası isteyin. Hatta 5 doların üstüne dahi teklif edebilirsiniz. Ama 5 doların altı için satıcı takip edilebilir bir metotla yollamaz ise bu normaldir, telaş etmeyin. Şunu da unutmayın, birçok ürün Çin’den ülkemize çok kısa zamanda geliyor ama ülkemizde PTT’nin size teslim etmesi çok uzun hatta bazen 1 ay alabiliyor. Oldu da kargonuzu takip edilebilir yolladı satıcı, o zaman takıldığı yeri görüp, gidip direkt şubeden bile alabilirsiniz. Bazen şubede rafların arkasına falan düştüğü olabiliyor. Ucuz etin yahnisi…

Her zaman ücretsiz kargo en iyi yöntem değildir. Bazen kargo ücretini ilave ederek daha ucuza alabileceğiniz ürünler çıkabiliyor.

7- Open Dispute yani anlaşmazlık kaydı açmadan önce mutlaka satıcıya mesaj atın.

2 gün içinde cevap gelmezse o zaman açarsınız. Bazen alıcı koruma programının süresini arttırarak, ya da bazen de yeni ürün çıkararak sorunu çözdürebilirsiniz. Tabii parayı geri isterseniz de birçok satıcı çok kurcalamadan iade yapıyorlar tabii tutar küçükse; büyükse geri kargolamanızı da isteyebilirler. Aceleci olmayın, satıcıyla konuşmadan Aliexpress’e şikayet etmeyin hemen.

8- Puanlar sizin gücünüz.

Ola ki ürünü aldınız ve beğenmediniz ya da ürün hiç ulaşmadı. Yanlışlıkla kargoyu aldım deseniz bile satıcıya durumu anlatın. Eğer uçuk bir fiyatı yoksa ürünün, genelde parayı geri veriyorlar; ürünü teslim almış dahi olsanız en azından paranızın bir kısmını da talep edebilirsiniz. Çünkü kötü bir yorum, düşük bir puan demek, 100 siparişten olmak demek anlamına gelebilir. Bundan dolayı çok korkuyorlar.

Ek olarak, size de puan veriyorlar. Sürekli üçkağıt yapmaya çalışırsanız siz de kötü puan alıp satıcının size ürünü yollamamasına neden olabilirsiniz. Eğer puanlarınız yüzde yüz ise, satıcının da size davranışı değişiyor, daha ılımlı yaklaşıyor.

Mutlaka her alışverişten sora satıcıyı değerlendirin. Bu sonradan sipariş verenler için yönlendirici olacak, hatta sizin için bile.

9- Büyük indirimleri ve indirim kuponu fırsatlarını takip edin.

Dönem dönem her mağaza stok eritmek için benzer indirimler yapıyorlar ama belli günlerde tüm Aliexpress indirime giriyor. İstediğniz bir telefon kılıfı bir anda 5 dolardan 1 dolara inmiş olabiliyor. Mesela her yıl Kasım’ın 11’inde yani 11.11’de büyük indirimler olur 24 saatliğine. 2015 yılında Aliexpress’in tek günlük cirosu 14 milyar dolardı. O derece çok satış oluyor. Kasım sonu Aralık başı gibi Black Friday; ama 11.11’deki gibi büyük bir festival havası olmuyor. Ayrıca indirim kuponu fırsatları var. Baze mağazalar belli tutarlarda alışverişe küçük de olsa indirimler yapabiliyorlar. 30 dolar alışveriş yapın 2 dolar inelim gibi. Ayrıca Aliexpress de satıcı bağımsız benzer kampanyalar yapabiliyor.

10- Sanal Kredi kartı kullanın.

Malum yurt dışından alışveriş yapıyorsunuz. Her ne kadar Aliexpress Türkiye’deki herhangi bir platformdan daha güvenli olsa da, bir sıkıntı durumunda başvurabileceğiniz bir mahkeme olmayacak. Ne olur ne olmaz riske girmeyin ve sanal kredi kartı ile çalışın. Hatta sanal kartınızı direkt kart olarak tanımlayın Aliexpress’in sistemine, her seferinde tekrar kart bilgilerini girmeyin, her zaman aynı bilgisayardan alım yapmıyorsanız özellikle dikkat edin buna. Limiti verirken, ürünün parasının hemen çekilmeyebileceğini hesap ederek en az 1 haftalık limit geçerlilik süresi belirleyin sanal karta. Maalesef Paypal geçmiyor. AliPay diye başka bir ödeme sistemleri var.

Mail listeme üye olarak, online alışveriş hakkında birçok bilgiye erişebilir, kampanyalar hakkında bilgi alabilir ve hediye çekilişlerine katılabilirsiniz.

Herkese iyi alışverişler 🙂

Not: Yazıyı yazarken fikirleri ile bana destek olan Güven Güleç‘e teşekkür ederim.

678 Cevaplar

  1. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bazen aliexpress ya da satıcının kendisi belli bir tutarda alışveriş yapınca indirim yapabiliyor.

  2. Emin dedi ki:

    Kapıda ödeme varmı varsa TL mi dolarlamı ücreti ödüyoruz

  3. D.D.Güçlü dedi ki:

    Kapıda ödeme yok.

  4. Saliha dedi ki:

    Slm.hic anlamiyorum bu islerde.ohluma nintendo 3dxl oyun konsolu istiyorum.bulamadim ama.yardimci olursaniz seviniri

  5. emir dedi ki:

    neden bu yazi geliyor?

    Sorry,your transaction did not pass verification due to security reasons. The transaction has been closed.

  6. H.Mehmet dedi ki:

    verdiğiniz bilgiler 10 şıkta 10 puan olmazsa olmazlardan teşekkürler ben 20 den fazla alış veriş yaptım yanlış bir durum görmedim bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim

  7. Meri dedi ki:

    Merhaba ben siparişleri verdikten sonra ödeme yaptım ve ücret kartımdan kesildi daha sora satıcı elimizde ürünler mevcüt lütfen ödemeyi yapın ve kargoyu gönderelim dedi
    Şimdi bu yaptığım ödeme henüz ödenmiş olmuyor mu çünkü hala ürünün üstünde şimdi öde yazıyor ama kredi kartım(ininal) dan ücret kesildi
    Bir de satıcının dediği gibi ödeme yapmalıyım yoksa işler farklı mı ilerliyor lütfen cevaplayın kafam çok karıştı

  8. Hamit çelebi dedi ki:

    Mrb ben Bebek arabası almak istiyorum ürün kalitesi nasıl Çin malımı ürünler Türkiye için gümrük sıkıntısı varmı almak istediğimiz ürün 70$ üstü bu konuda ve kargo hakkında bilgi verirseniz sevinirim i

  9. Ali ZOR dedi ki:

    Kardeşim sana bir soru sorayım derken edebiyat öğretmeni olmanın da etkisiyle sayende yeniden bir Karadeniz turu yapmış oldum. Baba günlüklerinde ikizlerle tanıştım. onlara ve size mutluluklar.
    Gelelim asıl meseleye yukarıda belirttiğim gibi öğretmenim. Ama en az onun kadar sevdiğim bir şey var, doğa ve toprakla ilgilenmek. Erzurum İspirli olmam hasebiyle amatörce de olsa damla sulama kuru fasulye ekimiyle uğraşıyorum. Fakat tam burada bir sorunum var. Bir belki iki tane manuel fasulye (mısır) dikim makinesine ihtiyacım var. İstediğim makineyi çok aradıktan sonra Aliexpress’te değil, Alibaba.com’da buldum. Fakat ne yapacağımı bilmiyorum.Yardımına ihtiyacım var. malum makinenin buraya getirilmesi kendinden pahalıya oluyor. bunun bir kolayı var mı. DEYİBO isimli şirkette “2 row high precision hand corn planter/manual corn planter” etiketli ürün. yardımcı olursanız sevinirim. İsterseniz telefonla görüşelim. Benim için mühim. Belki derdimi tam anlatamadım, cümleler biraz karıştı kusura bakma. İyi akşamlar.

  10. D.D.Güçlü dedi ki:

    Aliexpress statüleri ne diyorsa ona göre davranmanız lazım. Satıcı öde diye tekrar ödeme zaten yapamazsınız. Başka bir siparişin ödemesi ile karıştırmadığınızdan emin olun ama.

  11. D.D.Güçlü dedi ki:

    Artık 30 dolar üstü ürünlerde gümrük alınıyor. Kargo yapılabilir ve gümrüğe gelip gelmediğinin takibini yapıp ödemeyi yapıp alabilirsiniz.

  12. D.D.Güçlü dedi ki:

    Merhaba Ali bey, ürünü aliexpress’te bulursanız çok iyi olur direkt alırsınız. Alibaba’daki satıcıya yazın, belki aliexpress’te ilan verir ya da veren birini biliyordur. Eğer alibaba’dan alacaksanız çevrenizde oradan ithal eden birini bulmaya çalışın, sizin için gümrük işlemlerini halletmesi ve bir sonraki konteynır siparişine ekleme yapması ile getirtebilirsiniz.

  13. berke dedi ki:

    ben aliexpress ten biriphone 6s almak istiyorum 400-600 dolar arası nelere dikkat etmem gerek ? herhangi bir sıkıntı yaşamak istemiyorum.teşekkürler

  14. berke dedi ki:

    yani mesela iphone 6s e kullanılmış yazıyor ama 215 sipariş 23 yorum diyor anlatyamasım.

  15. D.D.Güçlü dedi ki:

    Telefon getirtmek yasak. Ülkeye girişi yasak. Gümrükte kalır.

  16. Erinç Erdinç dedi ki:

    2 adet ürün aldım ve ürünler 32 gün içerisinde kapatılacak gibi bir şey yazıyor ne yapmam gerekiyor anlamadım yardımcı olursanız çok sevinirim internet sitesi kısmına siparişlerimdeki 32 gün detayını falan çekip koydum yardımcı olun lütfen

  17. D.D.Güçlü dedi ki:

    Lütfen sitemdeki tepede aliexpress menüsüne tıklayıp tüm yazıları okuyun. Çok detaylıca anlatıyorum bu sürenin ne olduğunu, bitmeye yakın ne yapılması gerektiğini.

  18. Erinç Erdinç dedi ki:

    Anlıyorum okudum zaten yazılarınızı ama benim demek istediğim bu fotoğraftaki (http://i.hizliresim.com/AnPA10.png) “your order will be closed ….. yazısının kalkması veya gelme süresini hızlandırması için siparişi onaylamam (Confirm Good Received) mı gerekiyor yoksa sadece gelene kadar beklemem mi

  19. D.D.Güçlü dedi ki:

    Geldiğinde onaylamanız gerekiyor. En son yazdığım yapılacak en büyük hatalarla ilgili yazıda ilk ve en büyük hata bu. Aman diyim 🙂

  20. Betül dedi ki:

    Satıcıya mesaji Türkçe mı atalım İngilizce mı ? Farkeder mı ?

  21. D.D.Güçlü dedi ki:

    Yazılarımı okuyun öncelikle lütfen 🙂 Tabii ki Çin’li arkadaşa İngilizce yazıyoruz. Zaten İngilizceyi bile zor anlıyorlar…

  22. Mert dedi ki:

    Türkiye saati ile siparişleri kaça kadar vermemiz gerekiyor sınırlama var sanırım?

  23. altay dedi ki:

    şimdi bi şey sorucam ben 150 dolarlık falan alışveriş yapmayı düşünüyorum ama hepsi ufak tefek ürünler ve hepsi ayrı ayrı 10 20 dolar falan vergi ödermiyim

  24. gökay dedi ki:

    ali express de kapıda ödeme varmı yada inninal kartı oluyomu

  25. Mr John Lisa dedi ki:

    Merhaba, ben Bay John Lisa, 3% ‘lük çok düşük bir faiz oranıyla kredi veren özel bir kredi vereni. Eğitim kredisi, İş kredisi, konut kredisi, tarım kredisi, kişisel kredi, otomobil kredisi ve diğer iyi Sebep gibi her türlü krediyi veriyoruz. Bizim memnuniyetimiz ve Finansal Başarımız bizim amacımız olduğundan, kredi programımız çok doğrudan ve esnektir. İLGİLİ OLURSA, daha fazla bilgi için şimdi bize E-posta ile ulaşın:johnlisaloncompany2003@gmail.com

  26. D.D.Güçlü dedi ki:

    Sınırlama yok!!!

  27. mehmet dedi ki:

    Iyi Gunler.Bir magazadan siparis verdim saticiyla iletisime gectigimde bana 20 gun sonrasina kadar siparisi yolluyamiyacagini soyledi bende ozur diliyorum ama iptal edecigimi soyledim banada sorun degil dedi. Iptal edersem eger parami geri veriyolarlar mi nasil bir yol izlemem gerekiyor beni bilgilendirirseniz sevinirim .

  28. Mustafa dedi ki:

    Ben sipariş verdim karttan,kesildi İngilizce vencincemde yok başka bir islem yapmam gerekiyormu. Anlamadim birşey yok korumaya alma felan deniliyor yardimci olursaniz çok sevinirim. Yapmak gereken birşey varsa ne yapmaliyim aciklayici bir şekilde anlatirsaniz sevinirim. Şimdiden tesekkurler

  29. Ata dedi ki:

    Kesin sinir 30$ mi olmuş

  30. AsyaBoncuk dedi ki:

    Ben dün bir alışveriş yaptım ödemesini yaptım. Sonra iptal ettim. Ödemeyi geri iade yaparlar mı? Yaparlarsa ne zaman yapılıyor?
    Teşekkürler.

  31. Hatice dedi ki:

    Ben 7 gün önce 60 tlye bir ürün sipariş ettim adam siparişi kargolamadı hala sevkiyat bekleyen ürünlerde. Adama birsürü mesaj yazdım geri dönmedi ve ürüne şuan tıkladığımda ürün geçerli değil diyor parayı da verdim ne yapıyım şimdi süreyi uzatayım mı yoksa süre bitince param iade edilir mi lütfen yardımm

  32. Çağatay dedi ki:

    Öncelikle merhabalar ben 75 dolarlık bir ürün almak istiyorum alacağım ürün iwo watch alsam elime ulaşır mı vergisi falan var demişiniz bu vergi sanal kartımdan mı çekiliyor nasıl oluyor bu konuda sizden yardım istiyorum teşekkürler

  33. Hakan dedi ki:

    Merhaba dostum bu 30 dolar üstünde vergi alma muhabbeti hakkında daha detaylı bilgi verebilirmisin nezaman çıktı ve istanbulda olmayanlar neyapcak

  34. Cumhur dedi ki:

    Sanal kredi karti nasil olusturuluyor

  35. Emre dedi ki:

    Arkadaşlar merhaba
    Ben bu yabancı site alışveriş konusunda daha yeniyim,
    Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ederim.

    Bundan iki hafta öncesine kadar muhtelif 4 tane ürün sipariş verdim siparişlerin toplamı 70 dolar tuttu ve şimdi takipten baktığım zaman tedarikçi siparişinizi kargoları gözüküyor.
    Ama bu alışverişte bir sıkıntı çıkar mı merak ediyorum.
    Birde ben şimdi bir sipariş daha hazırladım 35 parça bir çok eşe dosta sipariş aldım ( gümrükten geçmesi sıkıntılı herhangi bir elektronik cihaz vs. Yok ürünler arasında)

    Bu siparişimde 480 dolar tutuyor ?
    Şimdi siparişi versem sorun yaşarmıyım ?
    Yardımcı olacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.

  36. Fuat dedi ki:

    Merhaba ben aliexpresden sürekli alışveriş yapıyorum şuana kadar 150 den fazla ürünüm geldi hepside 70$ in altında . 2 gün önce yine bir satıcıdan 58$ kadar bir sipariş verdim bu 30$ muhabbetini pek anlayamadım bir problem yaşarmiyim? Birde sürekli alışveriş yaptığım için gümrük bir süre sonra sıkıntı yaratirmi?

  37. Ozge dedi ki:

    Adres kismini dolduramiyorum i harfi hibi harfleri kullanmiyorum ne yapmam lazim

  38. Ali Osman dedi ki:

    Selamın aleyküm aliexpresden toplu bir alışveriş yapacağım ortala 75 80 dolar arası bu gümrükte takılırmı ve satıcı ile önceden konuşup ürünleri 25 30 dolar gibi fatura kesip göstermesini istesem sıkıntı olurmu.

  39. ibrahim tansel dedi ki:

    Aliexpresten yaptığınız alışverişe buradaki online alışverişiniz kadar güvenebilirsiniz. tek sorun süre. 50 günü bulabiliyor siparişin gelmesi. takip numarası oluşuyor bazen ama takip edemiyorsunuz. endişeye gerek yok. 30 doların üzerinde ise bulundugunuz ilçedeki merkez ptt ye vergi ödeyip alıyorsunuz . 20 civarında siparişim sorunsuz geldi… hatta banggood tan yaptıgım bir alışverişte 12 volt 10 watt güneş paneli aldim çıkış vermiyordu. banggood a fotolu ve videolu anlattım. eskiyi istemediler yenisi geldi 1 ay sonra. 12 dolar panel. bozuk olanıda arkasındaki kapagı actım kablo kopmuş , lehimledim o da çalıştı.

  40. Aysun dedi ki:

    Merhaba,
    Ürünün gümrükte takılmaması için 30 dolar ve üzeri mi alışveriş yapmak gerekiyor. Orasını anlayamadım!?

  41. Turker dedi ki:

    Gümrük limiti 30 dolar değil 30 euro.Fiyatı satıcıya düşük yazdırırsanız eğer yasaklı değilse ürün gümrükten geçer.E-sigara alacaksanız satıcıya ürün paketinin üstüne gift yani hediye diye yazmasını isteyin.

  42. Turker dedi ki:

    Nerede ikamaet derseniz edin, ürünler her zaman İstanbul Başakşehir’deki PİM (Posta işleme Merkezi)e gelir ve Ptt kargo tarafından adresinize getirilir.Ayrıca kesinlikle kapıda ödeme kabul edilmez.Ürünün ücretini ödedikten sonra paranız havuzda bekletilir,eğer ürün gelirse ürünü onaylar ve paranın karşı tarafa geçmesini sağlarsınız fakat ürün gelmez yada hasarlı gelirse open dispute(anlaşmazlık) açarak ürünü parasını Aliexpress in hakemliğinde geri alırsınız.

  43. Özge dedi ki:

    Merhaba ben 650 dolar 2.300 TL lik bebek arabası gördüm ve onu alacağım gümrük de takılma olasılığı falan varmış. Nasıl engel olurum satıcı ya ne demem gerekir ? Ve vergi hangi şartlarda ödeyecegimm aciklamada ucretsiz sevkiyat yaziyor sonradan kapiya geldiginde kargo ucreti alinir mi.? yardımcı olur musunuz.

  44. Damla dedi ki:

    2 ayda bir en fazla 5 adet ürün alırsak gümrüğe takılmaz diye birşey okudum. Doğru mu bu? Hangi zaman aralıklarında alışveriş yapabiliriz hem gümrüğe takılmaması hem de gümrük vergisi ödememek için?

  45. Eren dedi ki:

    Birkaç farklı parça almak istiyorum. Hepsini tek seferde mi sipariş etmek daha iyi olur yoksa ayrı ayrı mı?

  46. D.D.Güçlü dedi ki:

    Ayrı ayrı sipariş ederseniz gümrük riski daha az olur.

  47. D.D.Güçlü dedi ki:

    Tek siparişte 30 euro sınır var. Bunun dışında bir kural yok. İstediğiniz kadar sipariş verebişrsiniz.

  48. Berkay dedi ki:

    9gün önce sipariş verdim ürün sipariş verdiğimde satıcı tarafından kargolandı 3 gün hareket halindeydi fakat 5 gündür ürünümü takip numarasından takip ediyorum hiçbir hareket YOk sizce sorun ne olabilir şimdiden teşekkürler

  49. D.D.Güçlü dedi ki:

    Bazen 1,5 ay hareket olmayacak. Aliexpress’ten sipariş veriyorsanız alışacaksınız buna maalesef 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.